- Jeg gleder meg til å stå og synge

Elisabeth Andreassen står på scenen i Tønsberg kun halvannen uke etter at ektemannen Tor ble bisatt.

GIFT I 22 ÅR: Bettan og Tor møttes for første gang i 1992, og to år etter giftet paret seg. Mandag 13. juni mistet sangeren brått sin store kjærlighet.  Foto: Tor Lindseth
GIFT I 22 ÅR: Bettan og Tor møttes for første gang i 1992, og to år etter giftet paret seg. Mandag 13. juni mistet sangeren brått sin store kjærlighet. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag 13. juni kom den triste beskjeden om at sanger Elisabeth «Bettan» Andreassens (58) ektemann, Tor Andreassen, døde brått.

Tor ble kun 64 år gammel, og døde etter et hjerteinfarkt mens familien var på hytta på Brønnøya i Asker. 

Tirsdag 21. juni måtte den folkekjære artisten og døtrene Anna (21) og Nora (19) ta sitt siste farvel med sin mann og far da han ble bisatt i Ullern kirke i Oslo.

Kun halvannen uke etter at Elisabeth holdt en svært rørende tale i ektemannens bisettelse, er den tøffe sangeren på plass på scenen i Oseberg Kulturhus i Tønsberg sammen med Bobbysocks-partner Hanne Krogh (60).

Premieren er torsdag 30. juni. 

I et intervju med VG forteller Bettan at hun har valgt å gjennomføre Tønsberg-showene fordi hun vet at Tor ville ønsket det for henne. 

- Dette ville Tor, og dette er helt i hans ånd. Det er selvfølgelig slik at sorgen i perioder ikke er til å bære, men det gjør det litt lettere å ha følt - og føle - i arbeidet jeg nå gjør, en så sterk kjærlighet fra alle rundt meg og nær meg, sier hun til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

KLARE: Det er Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen som står på scenen under sommershowene på Oseberg Kulturhus i Tønsberg i sommer.  Foto: Tor Lindseth
KLARE: Det er Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen som står på scenen under sommershowene på Oseberg Kulturhus i Tønsberg i sommer. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Showet i Tønsberg heter «La det swinge!... With a Little Help from My Friends», og 58-åringen ser frem til å opptre igjen etter de svært tunge ukene.

Showet er satt opp flere ganger i løpet av sommeren frem til slutten av juli.

- Helt ærlig: Jeg tror det blir godt. Jeg gleder meg til å stå og synge igjen, jeg gleder meg til å finne tonen igjen! Du vet: Jeg har vært artist «hele» livet; det er en stor del av hvem jeg er som menneske. Når man er så omgitt av mennesker som viser omsorg og kjærlighet - det har vært så enormt mye kjærlighet å ta inn over seg den siste tiden! - så blir det så mye lettere å igjen skulle stå på en scene og spre glede til publikum, forteller hun åpenhjertig til avisen. 

Saken fortsetter under bildet.

GODT FAMILIELIV: Elisabeth og Tor Andreassen hadde mange gode stunder med døtrene Anna og Nora på familiens hytte på Brønnøya i Oslofjorden. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør
GODT FAMILIELIV: Elisabeth og Tor Andreassen hadde mange gode stunder med døtrene Anna og Nora på familiens hytte på Brønnøya i Oslofjorden. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør Vis mer

- Du var verdens beste ektemann

Elisabeth Andreassen ga en svært rørende tale under Tors bisettelse forrige uke.

Artisten hadde mange svært vakre ord å si om ektemannen:

- Du var verdens beste ektemann. Du var verdens beste venn. Vi hadde et svært bra liv. Vi hadde det så fint sammen og hadde ingen usannheter. Vi hadde det moro og serverte hverandre alltid kaffe. Han var den perfekte mann og far, sa hun i minnetalen.

Se Bettans gripende tale i videoen nedenfor:

Ikke et øye var tørt da Elisabeth og Tors to døtre, Anna (21) og Nora (19), fremførte «Ikke sov» i kirken.

- Du var verdens beste pappa og jeg kommer alltid til å elske deg. Våre søte stunder når jeg ordnet deg og plukket hår i ørene dine eller klippet håret ditt, er så nydelig. Håret ble ikke så alltid så bra, men du betalte alltid som fornøyd kunde, sa Nora.

- Jeg skjønner ikke at du er borte, jeg skjønner ikke at du ikke skal være en del av livene våre lenger, og jeg skjønner ikke hvordan livet funker uten deg. Takket være deg er vi en uslåelig trio. Du vil alltid være mannen i mitt liv. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare meg uten deg, sa Anna.

Se video av døtrenes rørende sang i videoen nedenfor:

Fridde på Burger King

Tor og Elisabeth møttes i 1992 gjennom felles venner, og paret fant tonen umiddelbart. 

Det tok ikke lang tid før Tor fridde til artisten, og i et intervju med Se og Hør i fjor sommer fortalte den folkekjære artisten at frieriet er det mest romantiske hun har opplevd. 

– Da min mann fridde til meg på Burger King på Fornebu før han dro hjem til Hamburg, der han bodde den tiden. He he he … Romantisk, sa hun lattermildt den gang.

Paret giftet seg i 1994, og hun har tidligere beskrevet ham som sin bestevenn:

- Vi deler alt og har ingen hemmeligheter. Vi både ler og gråter sammen! Jeg vil bli gammel med ham, har hun fortalt til Se og Hør.

DYP SORG: Elisabeth Andreassen mistet ektemannen i midten av juni, etter han døde brått etter et hjerteinfarkt.  Foto: Tor Lindseth
DYP SORG: Elisabeth Andreassen mistet ektemannen i midten av juni, etter han døde brått etter et hjerteinfarkt. Foto: Tor Lindseth Vis mer

LES OGSÅ: Mia Gundersen bekrefter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer