<strong>FERDIG MED BEHANDLING:</strong> De siste månedene har Leif Einar Lothe fått behandling mot strupekreft. Nå kan han endelig fortelle at han er på bedringens vei etter behandlingen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FERDIG MED BEHANDLING: De siste månedene har Leif Einar Lothe fått behandling mot strupekreft. Nå kan han endelig fortelle at han er på bedringens vei etter behandlingen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Leif Einar «Lothepus» Lothe:

- Jeg gleder meg til å kunne kjefte litt igjen

Leif Einar «Lothepus» Lothe er på bedringens vei etter behandling mot strupekreft.

Publisert

Det var i midten av oktober at Leif Einar Lothe (49) kunne fortelle til Dagbladet at han hadde fått påvist strupekreft og måtte inn til operasjon. Han hadde i lengre tid kjent på plager i halsen, og bestemte seg for å undersøke hva som kunne være årsaken til plagene.

Han fortalte åpenhjertig om inngrepet han fikk utført samme måned, for å forhindre utvikling av strupekreft. I en kort periode etter operasjonen var «Lothepus» uten stemme.

På bedringens vei

Nå kan han endelig fortelle til Dagbladet at han er på bedringens vei etter behandlingene som han fullførte denne måneden.

- Jeg skal på kontroll i januar, så vi får se hvordan det går, sier han til Dagbladet og legger til det føles godt å snart være ferdig.

BLI MED: Leif Einar «Lothepus» Lothe må i disse dager gjennomgå fem ukentlige strålebehandlinger ved Haukeland sykehus. Slik foregår de. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video: Jonas Scheie Hammer Vis mer

Ifølge «Farmen Kjendis»-vinneren skal han tilbake i full jobb igjen etter nyttår, og ser frem til å komme tilbake til normalen.

- Stemmen blir det også deilig å få tilbake. Jeg gleder meg til å kunne kjefte litt igjen, for nå er jeg lei. Drit og lort, altså, sier han til avisen.

Som følge av operasjonen var tv-profilen uten stemme for en kort periode. Han måtte også ta det med ro, opplyste 49-åringens eldste sønn, Stian Lothe.

- Jeg har vært i kontakt med pappa tidligere i dag, og han har fått streng beskjed av legen om å leke «Tause Birgitte» en uke fram i tid. Derfor er det fint om også media kan gi ham litt ro, meddelte sønnen overfor Dagbladet.

<strong>TUNGE NYHETER:</strong> Leif Einar forteller til Dagbladet at samboeren Randi Sørum tok nyheten om sykdommen tyngre enn ham. Foto: Lars Eivind Bones / Dagblade
TUNGE NYHETER: Leif Einar forteller til Dagbladet at samboeren Randi Sørum tok nyheten om sykdommen tyngre enn ham. Foto: Lars Eivind Bones / Dagblade Vis mer

Mer enn først antatt

Leif Einar har den siste tiden vært sykmeldt som følge av inngrepet. Det viste seg imidlertid i ettertid at prognosene var verre enn det legene først hadde kommet frem til. Etter endt operasjon ved Haukeland reiste 49-åringen hjem, men det fantes mer i halsen hans enn det som først var antatt.

- De fortalte at det var pittelitt kreft nedi der, ja. Strupekreft. Så nå må jeg gjennom denne strålebehandlingen, da, har han sagt i et tidligere intervju med Dagbladet.

Som følge av diagnosen, har han måttet gjøre enkelte permanente endringer i livet.

- Jeg fikk jo beskjed om å stumpe røyken. «Ja vel», sa jeg, og har ikke røykt siden. Det er bare å sette hardt mot hardt. Du sitter ikke med røyken i kjeften foran ungene dine og forteller at du har strupekreft, det gjør du faen ikke. Så tøff i trynet går det ikke an å være, sa han til avisen.

PÅ SYKEHUSET: Leif Einar Lothe får besøk av familien og samboer, etter at han var involvert i en arbeidsulykke. Video: TV 2 / Flimmer Film. Vis mer

Den folkekjære TV-profilen kan nå også fortelle at han fremdeles planlegger å holde seg unna røyken.

Ifølge Store norske leksikon er strupekreft noe som oppstår i slimhinneepitelet i strupen. De vanligste symptomene er langvarig, økende heshet og svelgvansker. Hvert år får rundt hundre nordmenn diagnosen, og det er seks ganger så mange menn som kvinner som får det. Røyking av tobakk, som 49-åringen har gjort i mange år, er en av de viktigste årsakene til diagnosen.

I Lothes tilfelle ble symptomene heldigvis oppdaget såpass tidlig at det altså var et forstadium til kreft.

Det er flere årsaker til påbegynnende strupekreft, men den dominerende årsaken er tobakk. Risikoen øker med økende varighet og mengde av tobakkbruken, skriver Norsk Helseinformatikk.

LES OGSÅ: NRK-profilen fryktet å bli blind

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer