GIR SEG: Langrennsløper Kristin Størmer Steira bestemte seg nylig for å avslutte skikarrieren. Nå gleder hun seg til å ta fatt på livet etter endt karriere. Foto: NTB scanpix
GIR SEG: Langrennsløper Kristin Størmer Steira bestemte seg nylig for å avslutte skikarrieren. Nå gleder hun seg til å ta fatt på livet etter endt karriere. Foto: NTB scanpixVis mer

- Jeg gleder meg til å få litt større pupper og litt mindre rygg

Kristin Størmer Steira ser fram mot kroppslige forandringer etter at hun bestemte seg for å legge skikarrieren på hylla.

SEOGHØR.NO: Tidligere denne uken ble det kjent at skistjernen Kristin Størmer Steira (33) har valgt å legge opp karrieren etter 13 år som aktiv skiidrettsutøver.

Til VG Sporten forteller hun at hun nå ser frem til livet etter skisuksessen - og spesielt det å merke kroppslige forandringer. På spørsmål om hun gruer seg til den dagen kroppen ikke lenger ser ut som en toppidrettsutøvers kropp, svarer hun:

- Jeg må takle det. Men hvordan, det vet jeg ikke før jeg er der. Jeg gleder meg til å få litt større pupper og litt mindre rygg, i forhold til kjolestørrelser og sånt.

DYKTIGE SPORTSUTØVERE: Kristin Størmer Steira (bak) og Marit Bjørgen under de olympiske leker i Sotsji 2014. Bjørgen vant 30 km for kvinner, Steira kom på tredjeplass og Therese Johaug vant sølv. Foto: NTB Scanpix
DYKTIGE SPORTSUTØVERE: Kristin Størmer Steira (bak) og Marit Bjørgen under de olympiske leker i Sotsji 2014. Bjørgen vant 30 km for kvinner, Steira kom på tredjeplass og Therese Johaug vant sølv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Størmer Steira har blant annet verdenscupseier fra 15 km i Italia i 2005, OL-gull fra Vancouver i 2010 og bronsje fra Sotsji-OL i fjor.

«Jeg har opplevd utrolig mye som langrennsløper og elsker å konkurrere på ski, men tiden er nå inne for å finne et nytt spor. Det blir ikke skisporet», fortalte Steira i en pressemelding denne uken, ifølge nettsiden Langrenn.com.

33-åringen har også drevet aktivt med friidrett.

GIFTER SEG: I sommer står bryllupet mellom langrennsstjernene Kristin Størmer Steira og kanadiske Devon Kershaw i Lofoten, skriver VG Sporten. Her fra verdenscuprennet i Davos i 2013.  Foto: NTB Scanpix
GIFTER SEG: I sommer står bryllupet mellom langrennsstjernene Kristin Størmer Steira og kanadiske Devon Kershaw i Lofoten, skriver VG Sporten. Her fra verdenscuprennet i Davos i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I juli gifter Størmer Steira seg med den kanadiske langrennsstjernen Devon Kershaw (32) i Lofoten. Han gikk ned på kne da paret var på topptur i Nepal i fjor. Det var 33-åringen selv som avslørte den gledelige nyheten på bloggen sin (ekstern lenke, red. anm.):

«Endelig var smilet på plass:) Og det smilet ble enda større etter å ha rappelert ned, denne dagen skulle vise seg å bli det store høydepunktet på Nepalturen vår. Da jeg så sliten at jeg nesten var på gråten, dumpa ned i snøen for en etterlengtet hvil og spurte Devon om litt sjokolade, var beskjeden tilbake at han måtte spørre meg om noe først… Ned på kne og med ring i sekken, ha ha, vet ikke helt om han hadde planlagt at jeg skulle være på randen når han spurte, men fridde gjorde han iallefall, og jeg sa selvfølgelig ja! Tror det frieriet berget turen ned til camp igjen, for før det var det ikke så mye krefter igjen!».

De to skistjernene bekreftet at de var et par i desember 2012.

LES OGSÅ: Vil trappe ned for å få barn

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.