- Jeg gjorde noe fryktelig galt

Nå innrømmer «7th Heaven»-stjernen overgrep mot mindreårige.

ISKALDT FORHOLD: Stephen Collins og Faye Grant har ligget i bitter skilsmissestrid i over to år. Det var ekskona som tok opp det hemmelige lydopptaket som havnet i media. Her er de to avbildet sammen på et veldedighetsarrangement i Los Angeles i desember 2011.  Foto: Stella Pictures
ISKALDT FORHOLD: Stephen Collins og Faye Grant har ligget i bitter skilsmissestrid i over to år. Det var ekskona som tok opp det hemmelige lydopptaket som havnet i media. Her er de to avbildet sammen på et veldedighetsarrangement i Los Angeles i desember 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Nyheten om at skuespilleren Stephen Collins (67), kjent for rollen som den populære presten Eric Camden i TV-serien «7th Heaven», er mistenkt for overgrep mot flere barn, slo ned som en bombe i Hollywood i oktober.

Det var etter at nettsiden TMZ publiserte et lydbånd, som Collins eks-kone Faye Grant skal ha gjort av ham under en terapitime, at misbruket først ble kjent.

Der beskriver blant annet TV-stjernen i detalj om hvordan han har fått flere jenter på under 14 år til å beføle ham.

KJENT GJENG: I 7th Heaven var det religiøse ekteparet Camden foreldre syv barn. F.V: Barry Watson, Stephen Collins, Nikolas/Lorenzo Brino, Jessica Biel, David Gallagher, Catherine Hicks, Beverly Mitchell, Mackenzie Rosman og hunden Happy.  Foto: All Over Press
KJENT GJENG: I 7th Heaven var det religiøse ekteparet Camden foreldre syv barn. F.V: Barry Watson, Stephen Collins, Nikolas/Lorenzo Brino, Jessica Biel, David Gallagher, Catherine Hicks, Beverly Mitchell, Mackenzie Rosman og hunden Happy. Foto: All Over Press Vis mer

I California er det ikke forbudt å ta opp en samtale i hemmelighet for å samle bevis på at en person har begått et lovbrudd.

Nå innrømmer Collins upassende seksuell kontakt med tre mindreårige jenter i perioden 1973 til 1994.

- For 40 år siden gjorde jeg noe fryktelig galt som jeg angrer dypt på i dag. Jeg har siden den gang jobbet med å sone min straff, erkjenner han til People magazine.

Collins bestemte seg for å snakke om dette offentlig etter at lydopptaket, som ble tatt opp uten hans viten eller samtykke, ble publisert i media.

Har bedt om unnskyldning

Han sier at hendelsene han snakker om på båndet fant sted for 20, 32 og 40 år siden.

- Beskyldingene har gått langt utover det som faktisk skjedde. Uansett hvor vanskelig dette er, så ønsker jeg at folk skal få vite sannheten.

TV-stjernen forteller videre at han har beklaget seg overfor én av de fornærmede kvinnene, men at han ikke ønsker å gjøre ting verre for de to andre, som idag er i 50-årene og 30-årene, ved å åpne gamle sår.

Fredag stiller Stephen Collins til TV-intervju basert på uttalelsene han nå har kommet med til People - med journalisten Katie Couric (57) hos Yahoo Global News.

LES OGSÅ: - Collins var en farsfigur til alle på settet