- Jeg gjorde noe fryktelig galt

Nå innrømmer «7th Heaven»-stjernen overgrep mot mindreårige.

ISKALDT FORHOLD: Stephen Collins og Faye Grant har ligget i bitter skilsmissestrid i over to år. Det var ekskona som tok opp det hemmelige lydopptaket som havnet i media. Her er de to avbildet sammen på et veldedighetsarrangement i Los Angeles i desember 2011.  Foto: Stella Pictures
ISKALDT FORHOLD: Stephen Collins og Faye Grant har ligget i bitter skilsmissestrid i over to år. Det var ekskona som tok opp det hemmelige lydopptaket som havnet i media. Her er de to avbildet sammen på et veldedighetsarrangement i Los Angeles i desember 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Nyheten om at skuespilleren Stephen Collins (67), kjent for rollen som den populære presten Eric Camden i TV-serien «7th Heaven», er mistenkt for overgrep mot flere barn, slo ned som en bombe i Hollywood i oktober.

Det var etter at nettsiden TMZ publiserte et lydbånd, som Collins eks-kone Faye Grant skal ha gjort av ham under en terapitime, at misbruket først ble kjent.

Der beskriver blant annet TV-stjernen i detalj om hvordan han har fått flere jenter på under 14 år til å beføle ham.

KJENT GJENG: I 7th Heaven var det religiøse ekteparet Camden foreldre syv barn. F.V: Barry Watson, Stephen Collins, Nikolas/Lorenzo Brino, Jessica Biel, David Gallagher, Catherine Hicks, Beverly Mitchell, Mackenzie Rosman og hunden Happy.  Foto: All Over Press
KJENT GJENG: I 7th Heaven var det religiøse ekteparet Camden foreldre syv barn. F.V: Barry Watson, Stephen Collins, Nikolas/Lorenzo Brino, Jessica Biel, David Gallagher, Catherine Hicks, Beverly Mitchell, Mackenzie Rosman og hunden Happy. Foto: All Over Press Vis mer

I California er det ikke forbudt å ta opp en samtale i hemmelighet for å samle bevis på at en person har begått et lovbrudd.

Nå innrømmer Collins upassende seksuell kontakt med tre mindreårige jenter i perioden 1973 til 1994.

- For 40 år siden gjorde jeg noe fryktelig galt som jeg angrer dypt på i dag. Jeg har siden den gang jobbet med å sone min straff, erkjenner han til People magazine.

Collins bestemte seg for å snakke om dette offentlig etter at lydopptaket, som ble tatt opp uten hans viten eller samtykke, ble publisert i media.

Har bedt om unnskyldning

Han sier at hendelsene han snakker om på båndet fant sted for 20, 32 og 40 år siden.

- Beskyldingene har gått langt utover det som faktisk skjedde. Uansett hvor vanskelig dette er, så ønsker jeg at folk skal få vite sannheten.

TV-stjernen forteller videre at han har beklaget seg overfor én av de fornærmede kvinnene, men at han ikke ønsker å gjøre ting verre for de to andre, som idag er i 50-årene og 30-årene, ved å åpne gamle sår.

Fredag stiller Stephen Collins til TV-intervju basert på uttalelsene han nå har kommet med til People - med journalisten Katie Couric (57) hos Yahoo Global News.

LES OGSÅ: - Collins var en farsfigur til alle på settet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer