- Jeg gjør ikke dette for pengenes skyld

Tore Strømøy forlater NRK, men sier han ikke har planer om å jobbe for andre TV-kanaler.

SLUTTER I NRK: Tore Strømøy forlater statskanalen for å jobbe som selvstendig næringsdrivende. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
SLUTTER I NRK: Tore Strømøy forlater statskanalen for å jobbe som selvstendig næringsdrivende. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK Vis mer
SEOGHØR.NO: Fredag kunngjorde NRK på sine nettsider at den populære programlederen Tore Strømøy (53) forlater kanalen for å bli selvstendig næringsdrivende.

Til Seoghør.no sier Tore - som i flere år har hatt stor suksess med sitt program «Tore på sporet», at han har brukt lang tid på avgjørelsen.

- Tidspunktet er nokså tilfeldig. Dette er noe jeg har tenkt på og jobbet for lenge.

- Jeg må jo få understreke at jeg ikke slutter i NRK – jeg går bare over på en frilanskontrakt. Denne varer i tre år og har lik lønn som jeg har hatt tidligere. Så dette blir ikke gjort for pengenes skyld, men for å utvikle seg som person og få inspirasjon også fra mennesker utenfor NRK-systemet.

- Det kommer garantert til å gjøre meg til en bedre medarbeider og programleder, sier Tore til Seoghør.no.

- Alle lurer jo på om det blir flere Tore på sporet-programmer. Kommer du til å lage flere sesonger av seernes store favoritt?

-   Ja, det kommer helt sikker minst en ny sesong med Tore på sporet. Det har NRK og jeg gjort avtale om. Akkurat nå jobber jeg imidlertid med et nytt programkonsept som skal på skjermen til neste år. Det blir en serie med norsk musikk og en rundreise rundt om i det flotte landet vårt.

-  Er det aktuelt å jobbe for andre kanaler nå som du er frilans?


-  Nei, jeg blir i NRK så lenge de ønsker å beholde meg. Jeg skal ingen andre steder, forsikrer den populære programlederen.

LES OGSÅ: Moren ville bytte Tore etter fødselen