«Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp»:

- Jeg gikk ut mens jeg fortsatt hadde sprøyter i halsen

Siv Løvland ble med Petter Nyquist på tur. Nå forteller hun om øyeblikket som skulle forandre alt. 

RUSFRI: Siv Løvland (48) er en av deltakerne i Petter Nyquists program «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp». Det skulle en dramatisk hendelse til for å endre hverdagen totalt for 48-åringen. Foto: TV 2
RUSFRI: Siv Løvland (48) er en av deltakerne i Petter Nyquists program «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp». Det skulle en dramatisk hendelse til for å endre hverdagen totalt for 48-åringen. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I TV 2-programmet «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp», tar Petter Nyquist med seg åtte rusmisbrukere på tur langs Norge, deriblant Siv Løvland (48).

Ett av premissene for turen er at deltakerne skal holde seg rusfrie, hvor målet er å muligens inspirere til en ny og bedre hverdag.

I et større intervju med Dagbladet åpner Løvland, som satte sitt første skudd som 17-åring, opp om en vond og strabasiøs fortid.

- Jeg har vært inn og ut av behandling, og har også vært i fengsel. Det var en svært destruktiv rushverdag for min del. Jeg satte det ene skuddet med en blanding av kokain og heroin etter det andre, og ofte gikk jeg ut eller åpnet døra hjemme mens jeg fortsatt hadde sprøyter i halsen, sier hun til avisa.

PÅ TUR: Programmet «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp» har fått gode tilbakemeldinger fra anmeldere og tv-seerne. Deltakerne er Lars (49), Arild (61), Thomas (36), Lili (32), Liza (29), Siv (48), Lasse (34) og Kent (29). Foto: TV 2
PÅ TUR: Programmet «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp» har fått gode tilbakemeldinger fra anmeldere og tv-seerne. Deltakerne er Lars (49), Arild (61), Thomas (36), Lili (32), Liza (29), Siv (48), Lasse (34) og Kent (29). Foto: TV 2 Vis mer

- Hadde dødd

Det var spesielt én hendelse i fortida som førte til at 48-åringen innså at en massiv livsstilsendring måtte til. Grunnet stor blodmangel ble Løvland lagt inn på sykehus, hvor hun måtte få overført tre liter blod for å overleve kvelden.

- Jeg hadde dødd om jeg ikke gjorde det. Da fant jeg ut at jeg skulle prøve å bli rusfri én siste gang, fordi jeg ville leve.

«Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp» har fått gode tilbakemeldinger fra både anmeldere og tv-seerne.

Da Nyquist gjestet «Senkveld» tidligere denne måneden avslørte imidlertid 38-åringen at turen bød på flere utfordringer, deriblant at gruppa svært få ganger klarte å holde avtalene de hadde planlagt.

Havnet i ulykke

I starten av juni skrev Dagbladet om en paragliderulykke på Voss, der en av personene i Nyquists turfølge ble skadd.

- Paraglideren skal ha fått problemer raskt etter at de hoppet ut, og det endte med at de kræsjet inn i et tre. Vår deltaker var ved bevissthet, men klaget over smerter i ryggen, og ble derfor fraktet til sykehus med luftambulanse, sa TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl den gang.

Petter Nyquist fortalte til Dagbladet i januar at mannen ikke fikk større skader enn at han kunne være med videre på turen etter et døgn på sykehus.

- Det er en hendelse vi skulle vært foruten. Det var ikke noen ålreit situasjon å være i, men det var det som skjedde, sa TV-profilen om ulykken.

Vekket stort engasjement

Det var i 2015 at Petter «Uteligger» Nyquist (38) erobret hele Norge med sitt eksperimentelle tv-program på TV 2.

Første sesong av «Petter Uteligger» ble sett av over 700 000 nordmenn, og vekket store følelser hos folket. Nyquist forlot familien sin til fordel for å leve som en uteligger i 52 dager, noe som ga ham innsikt i hvordan rusmisbrukere og andre på gata har det i Norge.

Dette vant han Gullruten for i fjor, med pris for årets beste dokumentarserie og publikumsprisen.

I seinere år har han vært en tydelig stemme i rusmisbrukere og hjemløses favør.

LES OGSÅ: «Petter Uteligger» gråt av glede

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer