- Jeg gikk rett i bakken

Dorthe Skappel snakker for første gang ut om totalslakten hun fikk under Sotsji-OL.

GJEMMER SEG: Da Dorthe Skappel fikk knusende kritikk for sin kommentatordebut under Sotsji-OL, forholdt hun seg taus. Til Dagbladet Magasinet sier hun at hun foretrekker å la folk «slå fra seg» fremfor å gå imot kritikken. Foto: Stella Pictures
GJEMMER SEG: Da Dorthe Skappel fikk knusende kritikk for sin kommentatordebut under Sotsji-OL, forholdt hun seg taus. Til Dagbladet Magasinet sier hun at hun foretrekker å la folk «slå fra seg» fremfor å gå imot kritikken. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Programleder Dorthe Skappel (51) har lang fartstid på TV-skjermen, etter 17 år i «God kveld Norge» og 12 år med «Gullruten».

Likevel var hun ikke forberedt på den knusende kritikken og mobbingen hun ble møtt med da hun debuterte som kommentator.

Sammen med «Skal vi danse»-dommer og tidligere kunstløper Christer Tornell gjorde hun 16 kunstløpsendinger under OL i Sotsji i vinter, og fikk hard medfart for den løse kommentatorstilen.

- Det kan beskrives som at noen slår deg jævlig hardt med et balltre midt mellom øya dine så blodet spruter, men du må bli stående og smile likevel, forteller Dorthe Skappel i dag til Dagbladet Magasinet om kritikken.

Falt sammen og ble forbanna

Den rutinerte programlederen, som aldri tidligere har uttalt seg om kritikken, avslører at mandatet fra TV 2 var at hun skulle bidra til sendingene som en slags underholder. Det var denne rollen som provoserte mange TV-tittere og aktører i kunstløpmiljøet.

- Jeg gikk rett i bakken. Flata helt ut. I to timer. Så ble jeg eitrende forbanna. Ikke faen om de skal ta knekken på meg, tenkte jeg. Jeg er da mye sterkere som så, minnes hun overfor Dagbladet Magasinet.

RYSTET: NRK Sportens Karen Marie Ellefsen sa til Seoghør.no i vinter at hun var sjokkert over medfarten Dorthe Skappel fikk i sosiale medier og i massemediene. Foto: FameFlynet Norway
RYSTET: NRK Sportens Karen Marie Ellefsen sa til Seoghør.no i vinter at hun var sjokkert over medfarten Dorthe Skappel fikk i sosiale medier og i massemediene. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Dorthe Skappel, som hadde forberedt seg godt til jobben, fullførte alle sendingene - med uvurderlig støtte fra ektemannen Jon.

- Hadde det ikke vært for at Jon stod klar i døra da jeg kom hjem, med godteri, vin, stryk over ryggen og «dette fikser du», så vet jeg søren hvordan det hadde gått, innrømmer Dorthe Skappel overfor Dagbladet Magasinet.

NRK Sportens Karen Marie Ellefsen (63) var også blant dem som støttet Dorthe.

- Ikke la deg knekke av alle tullbukkene som slenger dritt, var Ellefsens oppfordring til TV 2-profilen da hun snakket med Seoghør.no i februar.

Allerede i fjor sommer avslørte Se og Hør at Dorthe Skappel var aktuell som kommentator-kandidat til TV 2s OL-sendinger.

LES OGSÅ: - Jeg kan ikke gå og være redd for å si feil