- Jeg gikk på en liten smell

Aylar måtte droppe «Skal vi danse»-treningen etter kollapsen. Nå forteller hun selv hva som skjedde.

KROPPEN SA STOPP ETTER 11 KM: Aylar Lies halvmaraton som ledsager i Oslo Maraton endte etter 11 km, da «Skal vi danse»-deltakeren gikk i asfalten. Foto: Anders Myhren / Seher.no
KROPPEN SA STOPP ETTER 11 KM: Aylar Lies halvmaraton som ledsager i Oslo Maraton endte etter 11 km, da «Skal vi danse»-deltakeren gikk i asfalten. Foto: Anders Myhren / Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Aylar Lie (26) skulle ta det rolig og være ledsager for en svaksynt kvinne under halvmaraton i Oslo Maraton søndag, men endte selv i ambulanse etter å ha besvimt underveis. Nå snakker hun selv om hva som skjedde.

- I dag gikk jeg på en liten smell under Oslo Maraton hvor jeg skulle stille opp for «Aktiv mot kreft» og være ledsager for en svaksynt kvinne under løpet. Jeg skulle i utgangspunktet gå, og ikke løpe min del av løypa, fordi jeg nettopp har blitt friskmeldt etter en lengre periode med lungebetennelse, i tillegg til at jeg må spare litt på kreftene med tanke på «Skal vi danse». Vel, jeg ble underveis veldig motivert av Berit Rasmussen Øie, som på tross av svært nedsatt syn og hørsel skal delta på New York Marathon.

- Det endte altså opp med at jeg løp istedenfor å gå, men etter 11km takket kroppen for seg, skriver Aylar på sin egen blogg, der hun også har publisert bilde av seg selv fra sykesenga hjemme.

Ifølge vitner VG Nett snakket med søndag, skal Aylar ha befunnet seg i en stor klynge med løpere da hun plutselig skal ha gått i bakken. Hun ble liggende i stabilt sideleie i rundt ti minutter før ambulansen kom.

- Jeg følte meg rimelig pigg stort sett hele veien, og mer enn det husker jeg ikke. Da jeg kom til hektene igjen lå jeg i en ambulanse, skriver Aylar.

Etter planen skulle Aylar sammen med dansepartner Egor Filipenko starte treningen fram mot neste lørdags «Skal vi danse» seinere på kvelden, men den treningen ble avblåst.

- Hun droppet treningen søndag kveld ettersom hun har fått beskjed om å sove. Men hun skal etter planen være klar igjen på mandag. Legene har i hvert fall friskmeldt henne, sier pressekontakt for TV-showet Unn-Grete Berge til VG.

Kvinnen Aylar løp sammen med sier til VG omtaler det som skjedde som «skremmende».

- Jeg hørte bare at det smalt i bakken. Jeg var livredd for at hun hadde slått hodet sitt, sier Rasmussen Øie til VG.

Før søndagens løp uttalte Aylar til Seher.no at:

- Jeg er alt annet enn klar for dette, men jeg må bare gjøre mitt beste.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: Aylar før kollapsen: - Jeg er ikke klar for dette

Se video med Aylar før kollapsen her:[obj:media:8994]