«Farmen kjendis»:

- Jeg gikk nesten i sjokk

Det ble mildt sagt ampert mellom Thomas Felberg (49) og Sølje Bergman (45) i «Farmen kjendis». Nå forklarer de hva som egentlig skjedde.

DÅRLIG STEMNING: Thomas Felberg ville lage dårlig stemning etter at Sølje Bergan valgte han til førstekjempe i «Farmen kjendis» Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sesongens siste førstekjempevalg på «Farmen kjendis» resulterte i en tilsynelatende endeløs tirade fra tv-profil Thomas Felberg (49), etter å ha blitt tildelt nevnte rolle av ukas storbonde, Sølje Bergman (45).

Stemningen rundt bordet endret seg umiddelbart da Felbergs navn ble nevnt, og etter å ha arrangert et sirkus tidligere i episoden, var det nesten på sin plass å finne frem popcornet igjen for de andre deltakerne (og tv-seerne).

Den 49 år gamle programlederen mente naturligvis at han ikke fortjente å bli utpekt til førstekjempe, med bare en drøy uke igjen av konkurransen. På inn- og utpust fyrte han løs på Sølje Bergman, ved å blant annet påpeke at han ville bidra mer for fellesskapet på gården.

Hard reaksjon

Til Se og Hør forteller Felberg at han hadde hatt en magefølelse hele uken på at han ville bli valgt til førstekjempe. Han erkjenner at reaksjonen ble kraftigere enn planlagt.

REAGERER: Thomas Feldberg trakk såvidt pusten etter å ha blitt valgt til førstekjempe. Foto: TV 2
REAGERER: Thomas Feldberg trakk såvidt pusten etter å ha blitt valgt til førstekjempe. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg hadde egentlig tenkt at jeg skulle blåse ut mot allianser og ting som hadde blitt pratet om. Det var sikkert mye som ble sagt uten at jeg fikk det med meg, også - men jeg var rustet til kamp på mange måter, sier han.

- Jeg reagerte ganske hardt da hun sa mitt navn, og hadde planlagt å lage litt dårlig stemning, innrømmer han, og fortsetter:

- Men «Farmen kjendis» er ikke virkeligheten, og vi er satt til et sted hvor vi ikke har klokke og filmteamet kommer til forskjellige tider. Det skapes også fronter mellom oss deltakere hver uke, når første- og andrekjempe skal velges og en deltaker skal ut. Det skaper naturligvis en negativ energi mellom oss, som kanskje aldri hadde oppstått ellers, mener han.

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Samtidig legger ikke 49-åringen skjul på at TV 2-suksessen jo faktisk handler om å lage tv-underholdning, og at han ikke er sånn i virkeligheten.

- Man er i en boble, legger han til.

Flere måneder etter at programmet ble spilt inn, har ikke Felberg noe problemer med å gjenoppleve deltakelsen gjennom skjermen.

- Det var der og da, og en karakter som er skapt av tv og i klippen til produksjonen, sier han.

- Ingen dårlige vibber

Felberg forteller at han og Bergman har pratet sammen i etterkant av valget, og at de er enige om at hendelsen tilhører fortida.

VANSKELIG VALG: Sølje tok til tårene før hun valgte Thomas onsdag kveld. Foto: TV 2
VANSKELIG VALG: Sølje tok til tårene før hun valgte Thomas onsdag kveld. Foto: TV 2 Vis mer

- Men hvis vi har klart å underholde og gjort at mennesker har glemt vinteren og corona noen timer disse ukene, så er jeg takknemlige for det. Fred og kjærlighet til alle, sier han.

- Min relasjon til Sølje i dag er bra. Sølje er en voksen dame som liker litt konfrontasjoner, og det å være litt i argumentasjon. Jeg visste at hun ville tåle dette, og det gjorde hun også, legger han til.

Målløs

Sølje Bergman mener på sin side at skyllebøtta fra Felberg overhodet ikke var fortjent.

- Da han åpnet munnen ble jeg helt paff, og lurte på hva som skjedde. Jeg gikk nesten i sjokk, tror jeg. Jeg ville si: «Vet du hva, dette finner jeg meg ikke i», men lot ham rase ferdig. Så jeg satt bare helt stum og hørte på, forteller hun, og legger til:

- Det er ikke ofte jeg blir målløs, men jeg tror de andre var like paffe som meg.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Mener han angret

45-åringen hevder også at Felberg tok opp ting fra verdenen utenfor «Farmen» under konfrontasjonen.

- Jeg ser ham løpe bort til produksjonen etterpå og si at «dette og dette kan dere ikke ta med». Han skjønte at han hadde gått for langt, sier hun.

Felberg på sin side forteller til Se og Hør at han ikke kan huske å ha bedt produksjonen utelate enkelte deler av tordentalen.

- Vi har ikke hatt noen avtale med Thomas om hvordan førstekjempevalget skal redigeres. Deltagerne har ikke mulighet til å påvirke hvordan programmet klippes. De valgene blir tatt av oss, sier programredaktør i TV 2 Kathrine Haldorsen.

Bergman forklarer at hun også overfor Felberg fortalte at hun var overrasket over reaksjonen.

- Hans sannhet stemte bare ikke med min sannhet. Jeg sa også at jeg syntes det var under beltestedet, men beklaget og påpekte at én må ut av konkurransen. Jeg kjenner Thomas og vet han er en fin fyr, men det der var unødvendig, fortsetter hun.

- Andre boller

Bergman forteller at Felberg flere ganger tidligere hadde sagt til andre deltakere at man må forstå at noen må bli valgt - da en og en deltaker skal forlate konkurransen.

- Men da han ble satt i fare for å ryke ut, var det andre boller, legger hun til, og forteller at de har snakket sammen etter hendelsen og lagt det bak seg.

AVSLØRER: Anniken hadde kjæreste under innspillingen av «Farmen kjendis». Vis mer

- Jeg har sagt at det var dårlig behandling, men jeg tåler en støyt. Mitt syn på Thomas er uendret, men jeg kjenner ham bedre nå enn før vi reiste inn på gården - på godt og vondt, fortsetter hun.

LES OGSÅ: - Ikke kødd med meg!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer