«Farmen» 2018:

- Jeg gikk ned enormt mye i vekt

Nikolai Aspen er ute av «Farmen». Nå er det bare én mann igjen på gården.

BITTERT: Nikolai Aspen måtte søndag forlate «Farmen»-gården etter en tvekamp mot gårdens siste, gjenværende mann - Kjetil Nørstebø. Foto: Alex Iversen / TV 2
BITTERT: Nikolai Aspen måtte søndag forlate «Farmen»-gården etter en tvekamp mot gårdens siste, gjenværende mann - Kjetil Nørstebø. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finaleuken på «Farmen» nærmer seg med stormskritt, og det begynner å bli tynt i rekkene inne på gården. I kveld ble det avgjort hvem av de to gjenværende mennene på gården, Nikolai Aspen (23) og Kjetil Nørstebø (28), som skulle få være med videre i spillet.

Tvekampen Nørstebø gikk for var slegge - en gren ingen av de to egentlig ønsket å møte hverandre i.

I utgangspunktet hadde Aspen og Nørstebø blitt enige om å møtes i tautrekking, grenen de mente var den mest rettferdige måten å møte hverandre på. Men på grunn av en skade på ribbeina, som Nørstebø hadde pådratt seg, ble det likevel ikke slik.

Det ble dermed bestemt at de skulle konkurrere om hvem som klarte å hamre nagler raskest ned i en stokk, med hver sin slegge. Det ble tidlig klart at dette ikke kom ti å gå i Aspens favør.

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

- Et lite håp

- Slegge var det jeg var mest usikker på. Aller helst skulle jeg ha møtt ham i noe som vi hadde vært mer jevne på, men slik ble det ikke, sier han til Se og Hør.

Mens Nørstebø slår naglene ned i stokken i rekordfart, spretter de to første av Aspens nagler ut av stokken når han prøver å slå dem ned. Slegge-tvekampen dømmes slik at hvis den ene parten ikke har klart å slå alle naglene ned til et visst nivå i stokken, etter å ha ropt at de er ferdig, går seieren automatisk til den andre deltakeren.

NEDERLAGET: Aspen klarte ikke å hamre naglene ned i stokken i raskt nok tempo. Det ble fort tydelig at seieren var Nørstebøs. Foto: Alex Iversen / TV 2
NEDERLAGET: Aspen klarte ikke å hamre naglene ned i stokken i raskt nok tempo. Det ble fort tydelig at seieren var Nørstebøs. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Da programleder Gaute Grøtta Grav (39) inspiserte stokken til Nørstebø var spenningen til å ta og føle på. Aspen var langt bak, men kunne vinne om konkurrenten hadde forhastet seg. Slik ble det ikke, og tromsøværingens lange opphold på «Farmen» var dermed over.

- Jeg skjønte ganske tidlig at løpet var kjørt. Selvfølgelig hadde jeg et lite håp, men det forsvant fort. Han var rett og slett bedre enn meg, sukker 23-åringen nå.

UTE: Nå som «Torpet» er avgjort, ble er Nikolai Aspen ute av «Farmen» for godt. Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE: Nå som «Torpet» er avgjort, ble er Nikolai Aspen ute av «Farmen» for godt. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Dobbeltspill

- Jeg hadde sinnssykt lyst til å komme til finaleuken, men ble slått på målstreken. Kjetil og jeg hadde lyst til å være der sammen, og vi har prøvd å utsette en eventuell guttekamp. Det viser seg derimot at han har spilt et dobbeltspill. Han har sagt at han ikke vil møte meg, samtidig som han har oppfordret jentene til å velge guttekamp. Han er en smart fyr, og jeg er ikke sur for det nå. Jeg unner ham å vinne hele dritten, ler han.

Aspen er den første utsendte deltakeren som ikke har hatt mulighet til å kjempe seg tilbake i konkurransen. «Torpet» ble nemlig avgjort og avviklet tidligere denne uken, da Sølvi Monsen klarte å kjempe seg inn på gården igjen. Dermed var «Farmen»-eventyret hans offisielt over.

NED I VEKT: Under oppholdet mistet Aspen 12 kilo. Foto: Alex Iversen / TV 2
NED I VEKT: Under oppholdet mistet Aspen 12 kilo. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Noe av det beste med å komme tilbake til 2018, var ifølge ham selv maten. Under oppholdet raste 23-åringen nemlig ned i vekt, som følge av den minimale maten han fikk i seg, og lange dager med fysisk arbeid.

- Jeg tror jeg gikk ned 12 kilo, som er helt enormt mye for meg å være. Fett og muskler forsvant plutselig, for kroppen brant av det den kunne ta. Folk synes jeg så veldig sliten ut, og at jeg var veldig blass i ansiktet. Jeg hadde nesten ikke fett igjen i ansiktet, og man kunne se gode konturer av kinnbenene mine, avslører han.

Saken fortsetter nedenfor.

Nektet å spise

Energinivået var heller ikke på topp etter alle ukene inne på gården. Han ble innlosjert på et hotell i Kirkenær etter exiten, og ble sendt hjem til Tromsø i en ukes tid - før han reiste tilbake til Hedmark og finaleinnspilling.

Han innrømmer at det første måltidet etter tvekampen smakte særdeles godt.

- Det første jeg fikk servert var en skikkelig god indrefilet av okse med en knallgod saus til. Sideretten var poteter. Misforstå meg rett, biffen var dritgod, men potetene forble urørte. Jeg nektet å spise dem. Jeg hadde omtrent bare spist potet i 12 uker, og det var det siste jeg hadde lyst på da, flirer han.

Å komme hjem til mors hjemmelagde mat var heller ikke dumt, innrømmer han. Når man går såpass fort ned i vekt, er det som oftest ingen sak å gå opp de tapte kiloene igjen.

- Med en gang kroppen fikk litt skikkelig mat var det rett opp til normalvekt igjen. Jeg begynte også å trene relativt fort igjen. Nå er livet fint og normalt, atter en gang, sier Aspen.

Saken fortsetter nedenfor.

Minneverdig opphold

Inne på gården sto Aspen for flere sprell. Mange husker kanskje spesielt godt at han i starten av november kastet klærne.

Nakenseansen hang sammen med deltakernes ukeoppdrag, der 23-åringen fikk i oppgave å klargjøre et svedjebruk for dyrking(!). Skal vi tro «Farmen»-produksjonen, var det visstnok vanlig å bruke sin egen kroppstemperatur for å forsikre at brent jord verken er for kald eller varm.

Saken fortsetter nedenfor.

UTEN EN TRÅD: Nikolai Aspen tok den lettkledde oppgaven på strak arm. Foto: TV 2
UTEN EN TRÅD: Nikolai Aspen tok den lettkledde oppgaven på strak arm. Foto: TV 2 Vis mer

Dette foregår altså ved at en legger seg ned i asken - naken - og ruller rundt.

- Jeg hadde ikke sett for meg at dette var en del av «Farmen»-opplevelsen, nei. Egentlig ville jeg beholde bokseren på, men dette var uaktuelt da den visstnok kunne ta fyr, sa realitydeltakeren den gang.

- Men jeg kommer ikke til å se denne episoden med familien, kjenner jeg. Jeg er spent på reaksjonene deres, humret han.

Saken fortsetter nedenfor.

DÅRLIG BEHANDLET: Farmen-deltaker Andrea Badendyck mener hun ble behandlet dårlig av Irene fra årets sesong. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

Da Se og Hør møtte Aspen sammen med tvillingbroren Markus hjemme i Tromsø forrige måned, la ikke «Farmen»-deltakeren skjul på omfanget av frierbrevene som har dukket opp i den digitale postkassa den siste tiden.

- Det er en kurve som går oppover. Jeg prøver å svare alle, men det er mye, fortalte Aspen noen uker senere.

- Har du møtt noen da?

- Ja, kanskje … Nå må du roe ned, jeg har ikke begynt å date noen, svarte den hemmelighetsfulle «Farmen»-deltakeren.

LES OGSÅ: - De kommer ikke overens

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer