- Jeg gikk inn i et sjokk

«71 grader nord»-deltageren husker ingenting av seieren på Nordkapp.

ALT GIKK I SVART: Vinneren husker ingenting av hva som skjedde etter at seieren var i boks. Foto: Matti Bernitz / TVNorge
ALT GIKK I SVART: Vinneren husker ingenting av hva som skjedde etter at seieren var i boks. Foto: Matti Bernitz / TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Etter en høydramatisk finale av høstens sesong av «71 grader nord», var det til slutt Birgitte Hustad Vinjevoll (23) som kunne heise flagget på Nordkapp. Det utløste ville jubelscener, men det husker ikke hovedpersonen selv.

- Skal jeg være helt ærlig ble alt sammen svart for meg. Jeg gikk inn i et sjokk. Jeg hadde virkelig ikke forventet at jeg skulle vinne, så jeg husker ingenting av det jeg sa eller gjorde da jeg vant, sier hun til Seher.no.

Reality-vinneren ble ikke bare sjokkert selv. Med muligheten til å ta med seg et pengebeløp i mynter under den første konkurransen, sjokkerte hun alle andre, ved at hun bar sin egen kroppsvekt 53 kg i 13 timer. Men akkurat hva hun tenkte på i den situasjonen, vet hun ikke selv.

- Nei, si det? Jeg hadde nok selvinnsikt til å skjønne at jeg ikke kom til å komme først i mål, og at jeg måtte ut i duell. Etter å ha båret 30 kilo på ryggen annenhver dag i fem uker, ville jeg se hvor mye jeg klarte å bære når vi ikke hadde tidsbegrensning. Jeg ville også bevise at jeg ikke er så svak som folk tror.

Måtte spise hele tiden.
Hustad Vinjevoll snakket tidligere ut i Se og Hør om spiseforstyrrelsene hun hadde slitt med fra hun var 16 år gammel. Under «71 grader nord» så hun seg nødt til å spise konstant for å klare turen.

- Jeg har faktisk aldri spist så mye i hele mitt liv som jeg gjorde under «71 grader nord». Jeg gikk på en smell i den andre episoden, da jeg ikke spiste noen ting. Så jeg fant ut at om jeg skulle greie dette, måtte jeg spise hele tiden. Jeg trykket i meg polarbrød og sjokolade konstant. Men jeg gikk verken opp eller ned i vekt i løpet av de fem ukene.

Verdig vinner.
Mange så kanskje på Håvard Berg Fossum som den store favoritten før finalen. Etter at han måtte ut på to ekstrarunder i nettet i den siste konkurransen var det derimot Birgitte som kunne strekke armene i været. Det syntes Håvard var greit.

- Birgitte ble en mer og mer verdig vinner ettersom dagene gikk. Og i den avgjørende konkurransen slo hun meg på en helt fair måte, så at hun vant er det ingenting å si på, sier Berg Fossum til Seher.no.

Og Hustad Vinjevoll ser selv på seieren som en overraskelse.

- At jeg vant er vel nesten som en skikkelig «cup-bombe». Det var ingen i produksjonsteamet som trodde jeg skulle vinne. Jeg er jo bare en bitteliten, spinkel jente, som ikke har noen hemninger, sier hun.

Se vår store TV-guide her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg begynte å skjelve i hele kroppen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer