- Jeg gikk inn i en depresjon

Modellen Helene Rask ble tvunget til å trekke seg ut av rampelyset etter sammenbrudd.

TRENGTE PAUSE: Helene Rask har valgt å holde seg unna rampelyset siden hun fikk et sammenbrudd i 2009. Denne våren blir den tidligere glamourmodellen å se i «Firestjerners middag» på TvNorge, og er lykkeligere enn på lenge. Foto: Anders Myhren / Seoghør.no
TRENGTE PAUSE: Helene Rask har valgt å holde seg unna rampelyset siden hun fikk et sammenbrudd i 2009. Denne våren blir den tidligere glamourmodellen å se i «Firestjerners middag» på TvNorge, og er lykkeligere enn på lenge. Foto: Anders Myhren / Seoghør.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Helene Rask ble på begynnelsen av 2000-tallet kjent som en av de aller første glamourmodellene i Norge. Etter å ha vært lettkledd forsidepike i flere magasiner, gitt ut flere singler og drevet landets største glamourmodellbyrå «Rask Models», ble Helene en av de mest omtalte kjendisene i Norge.

Det hele toppet seg da TVNorge i 2009 laget TV-serien «Glamourjentene», som omhandlet Helenes hverdag som modellmamma.

Selv om alt tilsynelatende så ut til å være i skjønneste orden på TV, var modellen nemlig deprimert og nedbrutt på det private planet.

- Mot slutten av TV-innspillingen merket jeg at det ikke ble noe tid til å bare være meg. Jeg ble fulgt av et kamerateam til alle døgnets tider og skulle i tillegg holde styr på 12 jenter i modellbyrået mitt, og det ble ikke plass til meg til slutt. Jeg satt igjen med gråten i halsen og skjønte ikke hvorfor jeg var deprimert, sier Helene til Seog hør.no.

Rask forteller at kontrasten mellom den hun fremsto som i media, og den hun var på innsiden ble større og større, og at glamormodell-Helene ble en karakter hun spilte. Til slutt levde hun og åndet for karakteren Helene, mens hun som person ble stadig mer nedbrutt.

- Det er usunt å aldri stoppe opp og kjenne etter. Jeg gikk på akkord med meg selv, og kjente at jeg ble mer og mer sliten og fikk stadig hyppigere migreneanfall. Jeg ble oftere og oftere deprimert og lei meg. Til slutt var jeg bare så utrolig sliten og tårene rant hele tiden, sier Helene.

Etter å ha jobbet intenst med karrieren i ti år uten stopp, og uten å lytte til faresignalene underveis, endte arbeidspresset med at Helene fikk et ordentlig sammenbrudd.

- Jeg brast i gråt etter en TV-innspilling, og dro rett hjem til mamma og knakk fullstendig sammen og, sa til henne at jeg var så utrolig sliten. Det ble et vendepunkt for meg, forteller hun.

Helene falt inn i en depresjon, og det ble vurdert om hun skulle medisineres for å takle hverdagen. I samråd med sin fastlege og etter å ha rådført seg med moren, bestemte Helene seg for å legge ned «Rask Models» og ta en pause fra media.

- Jeg måtte finne tilbake til meg selv og startet på gartnerskole sammen med moren min. Da ble det to år med landbruk, og det var fint å gjøre noe jordnært sammen med mamma på det tidspunktet. Jeg gråt veldig mye gjennom den prosessen, og det er egentlig et under at jeg kom meg gjennom det.

- Jeg fikk se meg selv utenfra. Man må kunne gi seg selv et klapp på skulderen og si at man er god nok. Jeg var min verste kritiker, uansett hva jeg gjorde ble det aldri godt nok. Jo høyere jeg ble løftet i karrieren, jo større ble fallhøyden. Det var veldig langt ned å falle, sier Helene til Seoghør.no.


Etter to år med gartnerskole brukte Helene tid på å tenke på hva hun ville bruke livet på videre, og bestemte seg for å begi seg inn i treningsbransjen. Deretter fulgte en jobb som leder for et stort treningssenter på Lillestrøm.

I dag studerer Helene et coach- og lededelsesstudium på Handelshøyskolen BI, og jobber som butikksjef i en helsekostbutikk ved siden av. Fra og med november eier og driver hun sin egen helsekostbutikk i Vestby, og vil i tillegg jobbe som livsstilscoach og foredragsholder basert på egne livserfaringer.

Nå har Helene, som i mars blir å se i TvNorge-programmet «Firestjerners middag»,  funnet tilbake til seg selv, og er i dag lykkeligere enn hun har vært på lenge.

- Jeg måtte bli glad i meg selv for den jeg var og ikke for hva jeg hadde skapt. Jeg var redd ingen skulle være glad i meg uten bimbofasaden. Jeg følte at jeg var mer enn det, og da ble det veldig trist. Nå vil jeg bruke erfaringene jeg har gjort meg med å lytte til seg selv, og føler at jeg ender opp på den andre siden av skalaen i forhold til den jeg var, sier Helene Rask åpenhjertig til Seoghør.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Ikke mer glamour for Rask

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer