Ellen DeGeneres:

- Jeg gikk inn i en alvorlig depresjon

Ellen DeGeneres ble mobbet etter at hun kom ut av skapet. Nå snakker hun ut om hva som egentlig skjedde.

BLE MOBBET: Talkshowverten Ellen DeGeneres opplevde mobbing da hun kom ut av skapet i 1997. I et nyrlig intervju snakker hun ut om hva som egentlig skjedde. Foto: NTB Scanpix
BLE MOBBET: Talkshowverten Ellen DeGeneres opplevde mobbing da hun kom ut av skapet i 1997. I et nyrlig intervju snakker hun ut om hva som egentlig skjedde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): De siste årene har talkshow-stjernen Ellen DeGeneres (59) gjort stor suksess som standupkomiker, skuespiller og ikke minst med sitt eget talkshow «Ellen», som gjester alt av verdens største superstjerner.

Med en fanskare uten like med flere millioner følgere på sosiale medier, og et lykkelig ekteskap med den australske skuespilleren Portia de Rossi (44), ser det ut til at livet til den 59 år gamle superstjernen smiler.

Men til tross for stor suksess syntes ikke den populære talkshowverten at det er lenge siden hun var gjennom sitt livs helvete.

Mistet jobben

Da Ellen kom ut som lesbisk på forsiden av magasinet TIME i 1997, med tittelen «jepp, jeg er homofil», startet det hele.

Oppslaget fikk massiv oppmerksomhet, og bare noen uker senere skapte hun tv-historie, da rollefiguren hennes i tv-serien «Ellen» sto fram som lesbisk i episoden «The Puppy Episode».

Episoden ble sett av om lag 44 millioner personer, og vant en Emmy-pris. Men på privaten måtte DeGeneres tåle hard medfart, for det var ikke hverdagskost i USA på 1990-tallet at tv-kjendiser kom ut av skapet.

Ifølge Washington Post ble «Ellen» tatt av lufta i 1998, et knapt år etter den personlige avsløringen hennes. DeGeneres fikk ingen andre jobber på over tre år, og ble dypt deprimert.

VANT EMMY: Ellen DeGeneres mottok en Emmy i 1997 for sin åpenhet. Foto: NTB Scanpix
VANT EMMY: Ellen DeGeneres mottok en Emmy i 1997 for sin åpenhet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et nylig intervju med magasinet Good Housekeeping snakker talkshowstjernen ut om hva som egentlig skjedde.

Begynte på antidepressiva

Etter den massive oppmerksomheten opplevde Ellen mobbing, som til slutt endte med at hun flyttet vekk fra Los Angeles hvor hun både bodde og jobbet på den tiden.

- Jeg flyttet vekk fra LA og gikk inn i en alvorlig depresjon. Jeg gikk til en terapeut og måtte gå på antidepressiva for første gang i mitt liv. Det var skummelt og ensomt. Alt jeg hadde kjent i 30 år var arbeid, og plutselig hadde jeg ingenting, forteller 51-åringen til magasinet.

Den verdenskjente talkshowverten klarte heldigvis å finne tilbake til livet gjennom meditasjon og jobb igjen, men likevel er hun bitter for hvordan hun ble behandlet på.

- Det føltes ikke rettferdig. Jeg var den samme personen de alltid hadde kjent, forteller hun.

- Jeg forstår dem

I dag har Ellen tilgitt menneskene som såret henne den gang, og hun forstår avgjørelsen til produksjonen da de besluttet å legge ned showet hennes.

- Jeg forstår det, men jeg skulle ønske det var annerledes. Show business er show business, og det jeg gjorde den gangen var veldig kontroversielt på den tiden, sier hun og legger til:

GIFT: Ellen DeGeneres sammen med kona Portia de Rossi, som hun har vært gift med siden 2008. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Ellen DeGeneres sammen med kona Portia de Rossi, som hun har vært gift med siden 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var tv-komedier både før og etter mitt innslag som viste mennesker som kysset hverandre og hadde sex, likevel fikk mitt innslag en advarsel for barn å se. Jeg kunne ikke tro det første gang jeg så det.

Slet lenge med å akseptere seg selv

Ellen DeGeneres er imidlertid ikke alene om å komme ut av skapet i offentligheten.

Da NRK-profilen Noman Mubashir (43) sto fram med legningen sin, gjorde han det i et intervju med VG.

Det var i forbindelse med kong Haralds nyttårstale i 2016 at han sto fram.

- Selv tilhører jeg flere minoriteter (muslim med pakistanske røtter og homofil), ikke den enkleste kombinasjonen, så det rører meg dypt at kongen snakker varmt om alle tre grupper, sa 43-åringen den gangen.

Opplevde angstanfall

Kort tid etterpå, under et intervju på «Senkveld med Thomas Numme og Harald Rønneberg», åpnet Mubashir seg om hvordan han fikk angstanfall som tenåring av å bære på hemmeligheten.

- Det er på en måte nok å ha den muslimsk-pakistanske bakgrunnen. Vi snakker om 80-tallet, så vi var veldig få på skolen. Også begynte disse følelsene å dukke opp, sa Noman til programlederne.

43-åringen vokste opp i Lørenskog, like utenfor Oslo, og fortalte programlederne at han trolig var i starten av tenårene da han begynte å innse at han hadde følelser for menn.

- Du sliter ganske mye med det. Det er noe som plaget meg i tenårene og opp i tjueårene, sa han.

Flere ganger opplevde han å våkne midt på natta av pusteproblemer. I retrospekt har 43-åringen innsett at det var et angstanfall, framprovosert av tankene han bar på.

Kom ut i voksen alder

Også flere andre norske kjendiser har åpnet seg opp om legningen sin i voksen alder.

I 2009, under premieren på sitt nye standupshow «Damenes aften», sto komiker og programleder Sturla Berg-Johansen (49) fram som homofil.

- At Sturla Berg-Johansen er homofil er vel kanskje ikke det dere trodde, men det er deilig å ha sagt det, sa den kjente programlederen fra scenen, og la til:

- Hvorfor er jeg singel? Jeg har tenkt til å avsløre det for dere nå. Den første forelskelsen preger de første i mange år. Turte aldri å fortelle det til ham. Dere hørte riktig, og nei det var ikke en vits. 19 år gammel forelsket jeg meg i en gutt på Tenerife. Jeg har kjørt kombo i mange år. Jeg har håpet i det lengste at jeg har kunnet finne kjærligheten med en kvinne. Og jeg har prøvd, og prøvd, og prøvd. Dette er resultatet: Damenes aften, en siste hilsen, sa han den gangen ifølge tv2.no.

LES OGSÅ: Jennifer Garner hygget seg med Ben Afflecks mor etter bruddet