Tyra Banks:

- Jeg gikk hjem og gråt hver kveld

Tyra Banks forteller om feiden med modellikon Naomi Campbell.

<strong>ÆRLIG:</strong> Tyra Banks åpner opp om feiden med supermodellkollega Naomi Campbell. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG: Tyra Banks åpner opp om feiden med supermodellkollega Naomi Campbell. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

På 90-tallet var Tyra Banks (45) en fremadstormende modell på vei inn i bransjen. På samme tid hadde Naomi Campbell (49) allerede etablert seg som et av de største navnene i modellverdenen.

Selv om de to gjorde enorm suksess innenfor samme plattform, skal de ikke ha kommet overens i begynnelsen.

Ifølge Banks var nemlig ikke Campbell særlig vennlig mot henne, og 45-åringen har tidligere hevdet at hun ikke akkurat ble tatt imot med åpne armer. I et nytt intervju med Wall Street Journal utdyper Banks dette.

I videointervjuet blir hun nemlig spurt om «rivaliseringen», som hun for øvrig ikke har lyst til å kalle det.

- Hun var en supermodell, og jeg var bare hun nye jenta som hadde hoppet på et fly fra Paris og studerte mote og magasiner, sier Tyra Banks til Wall Street Journal.

<strong>FEID:</strong> Banks hevder at Campbells oppførsel bunnet i det å verne om seg selv. Foto: NTB Scanpix
FEID: Banks hevder at Campbells oppførsel bunnet i det å verne om seg selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg gråt hver kveld

I intervjuet minnes Banks hvordan hun følte seg da hun opplevde at et av hennes aller største forbilder ikke hadde noe til overs for henne.

- Jeg ble hyret inn til moteshow, men det folk ikke visste var at jeg dro hjem og gråt hver kveld fordi kvinnen jeg så opp til fikk meg til å føle at hun ikke ville ha meg der. At hun gjorde alt i sin makt for å få meg til å forsvinne, påstår Banks.

45-åringen påpeker imidlertid at hun i dag forstår Campbells reaksjon til hennes inntog i bransjen, da modellindustrien «la opp til» at det bare var plass til én på supermodelltronen.

<strong>- GRÅT HVER KVELD:</strong> Tyra Banks kommer med oppsiktsvekkende uttalelser i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
- GRÅT HVER KVELD: Tyra Banks kommer med oppsiktsvekkende uttalelser i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skjønte det ikke da jeg var ung, sier hun, og forklarer at modeller som Kate Moss (45) og Christy Turlington (50) aldri ble «satt opp mot hverandre», slik hun og Campbell ble.

Kun én plass

- Da jeg kom på banen, måtte Naomi se seg over skulderen fordi det kom en mørkhudet jente som kunne «ta plassen» hennes - for det var bare én plass, sier Banks.

45-åringen har også ved tidligere anledninger snakket om den angivelige feiden. Da modellen gjestet «Skavlan» i 2016, beskrev hun blant annet tiden som «ett av bunnpunktene livet», ifølge Hello! Magazine.

<strong>KUN ÉN PLASS:</strong> Banks forteller at det virket som om det kun var én plass til en mørkhudet kvinne i motebransjen. Foto: NTB Scanpix
KUN ÉN PLASS: Banks forteller at det virket som om det kun var én plass til en mørkhudet kvinne i motebransjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun reagerte kraftig, men jeg skjønner det på en måte når jeg ser det fra hennes ståsted, sa hun da.

Situasjonen ser imidlertid ut til å ha ordnet seg mellom de to supermodellene. Da Banks hadde sitt eget talkshow i 2005 var Campbell en av gjestene, der hun til og med beklaget for smerten hun hadde påført Banks.

Saken fortsetter under:

I 2013 hyllet også Campbell sin tidligere kollega i et intervju med ELLE.

- Jeg er stolt over henne som en farget kvinne. Hun har gitt kvinner muligheter, skrøt 49-åringen.

LES OGSÅ: Fryktet skyllebøtte: - Han har vært litt kritisk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer