Amanda Bynes:

- Jeg går til behandling

34-åringen forteller at hun de siste to månedene har fått hjelp for å takle sin sosiale angst.

I TERAPI: Barnestjerna Amanda Bynes har de siste åra skapt skandaleoverskrifter. Nå forteller hun at hun får profesjonell hjelp. Her i 2005. Foto: NTB scanpix
I TERAPI: Barnestjerna Amanda Bynes har de siste åra skapt skandaleoverskrifter. Nå forteller hun at hun får profesjonell hjelp. Her i 2005. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Amanda Bynes (34) startet en lysende skuespillerkarriere som 12-åring, og i et tiår gjorde hun stor suksess i en rekke storfilmer. Plutselig forsvant hun imidlertid fra lerretet, og skapte i stedet overskrifter for fyllekjøring, påkjørsler og narkoarrestasjoner.

I årene som fulgte la Bynes bak seg flere skandaler, og den siste tida er det blant annet en gravidbløff hun har fått stor oppmerksomhet for.

I februar kunne hun fortelle at hun var forlovet med kjæresten Paul Michael, men noen uker senere skal de to imidlertid ha brudd forlovelsen. I mars hevdet Bynes at de to ventet barn, men dette ble siden avkreftet av advokaten hennes.

- Er på rett kjøl

Nå har Bynes delt en oppdatering på Instagram for første gang på to måneder. Her skriver hun blant annet at hun er i ferd med å fullføre bachelorgraden fra moteskolen F.I.D.M.

34-åringen avslører også planer om å åpne sin egen nettbutikk.

- Jeg har tilbrakt de siste to månedene i behandling. Jeg jobber med verktøy for å hjelpe meg med den sosiale angsten som fikk meg til å droppe ut av skolen for flere måneder siden. Nå er jeg på rett kjøl og gjør det bra, skriver hun.

- Jeg bor nå i et overgangshjem, og er i terapi i uken, fortsetter hun.

Videre forteller Bynes at hun fortsatt er forlovet med Michael, som hun omtaler som «mitt livs kjærlighet».

Vil gifte seg

Det til tross for at det i mars ble meldt i flere nyhetsmedier at paret skulle ha gjort det slutt. Det var Michael selv som bekreftet at forlovelsen var brutt, men nå har paret altså planer om å gifte seg likevel.

Det er det imidlertid ikke sikkert at blir noe av. Bynes er nemlig under vergemål av foreldrene sine, noe som blant annet innebærer at foreldrene må godkjenne at datteren gifter seg.

Vis mer

Vergemålet skal imidlertid opp i retten i år, og det kan med andre ord bety at Bynes selv får lov til å bestemme om hun skal gifte seg eller ikke.

34-åringen har også skapt overskrifter for stilforandringen hun har vært gjennom. I 2017 fikk hun skryt fordi hun så friskere ut på lenge, men nå er hun igjen ugjenkjennelig fra barnestjernen på 2000-tallet.

Håret har hun nemlig farget svart, og hun viser seg sjelden uten mørk eyeliner og stor nesering. Det er imidlertid den nye tatoveringen hennes som vekker oppsikt - et stort hjerteomriss på det ene kinnet.

Taklet ikke skuespilleryrket

Bynes har tidligere fortalt at ting begynte å rakne for henne da hun begynte å røyke marihuana som 16-åring - noe som ble en døråpner til tyngre stoffer. 34-åringen var også vært åpen om at hun var gjennom en tung depresjon, som følge av at hun spilte hovedrollen i «She's the Man».

Bynes har forklart at hun ikke likte å se seg selv som gutt, og at hun siden ikke taklet å se seg selv på skjermen i det hele tatt.

Vis mer

Etter at filmen «Easy A» kom ut for nøyaktig ti år siden, valgte hun å legge skuespillerkarrieren på hylla, og sverget at hun aldri mer skulle returnere. Beslutningen valgte Bynes å dele over Twitter, noe som også førte til overskrifter. Det har hun siden uttalt at hun angrer på.

- Jeg var rusa, og jeg tenkte på det tidspunktet at jeg var så ferdig med dette, og at jeg bare måtte gjøre det. Det var utrolig dumt av meg, jeg ser det nå. Jeg var ung og dum, fortalte hun i 2018.

Da utelukket hun heller ikke at hun kunne gjenoppta skuespillerkarrieren, etter at hun var ferdig med skolegangen.

LES OGSÅ: Nå bryter hun tausheten om skandalene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer