- Jeg ga faen, kom hjem når jeg ville, drakk og hadde jenter på rommet

Madcon-Yosef glemmer aldri hvordan han reagerte, da han havnet på ungdomshjem som 14-åring.

TØFF OPPVEKST: Til bladet MOT forteller Yosef at han reagerte med rebelsk oppførsel da han havnet på et ungdomshjem som 14-åring. Foto: Morten Eik, Se og Hør,
TØFF OPPVEKST: Til bladet MOT forteller Yosef at han reagerte med rebelsk oppførsel da han havnet på et ungdomshjem som 14-åring. Foto: Morten Eik, Se og Hør, Vis mer

SEOGHØR.NO: Yosef Wolde-Mariam (36) har sammen med Tshawe Baqwa i hip-hop gruppen Madcon gjort suksess med låter som «Glow» og «Beggin'».

Men oppveksten i Oslo var langt unna stjernelivet og familielykken han nå opplever med kona Ammina Badjie og deres to barn.

Som 14-åring havnet han på et ungdomshjem på Hasle i Oslo, da moren ble syk. Der bodde han i to år.

Ble rebell

Til organisasjonen MOTs blad, sier han at oppholdet fikk ham til bli en rebell.

PRIORITERER FAMILIEN: Yosef sier at han er opptatt av å være en god ektemann for kona Ammina Badjie og en god far for deres to barn. Foto: Espen Solli, Se og Hør
PRIORITERER FAMILIEN: Yosef sier at han er opptatt av å være en god ektemann for kona Ammina Badjie og en god far for deres to barn. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

- Jeg ga faen, kom hjem når jeg ville, drakk og hadde jenter på rommet selv om det ikke var lov. Det er den eneste gangen jeg har opplev å være en utgave av meg selv som jeg ikke ville være.

Yosef sier at han som ung måtte ta mye ansvar på hjemmebane, fordi faren forsvant da Yosef var kun seks måneder gammel. Senere i livet hadde de liten kontakt.

Til Se og Hør har han tidligere fortalt hvordan han tok farvel, da faren døde.

– Jeg fikk en telefon der legene sa at hvis det var noe jeg ønsket å si til pappa, var det på tide nå. Men så var jeg ung, sint og bar mye nag til ham. Så jeg sa nei.

SUKSESS: Sammen med Tshawe Baqwa har Yosef gjort suksess på hitlistene med Madcon. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
SUKSESS: Sammen med Tshawe Baqwa har Yosef gjort suksess på hitlistene med Madcon. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

- Men så forklarte kjæresten min meg på en veldig fin måte at det verste som kunne skje hvis jeg gikk dit, var at jeg i etterkant kunne forstå at det var verdt det.

Reiste til Eritrea for å ta farvel

Dermed sa Yosef til slutt ja. Det var siste gang han så pappaen sin.

Etter farens død reiste rap-stjernen til sitt hjemland Eritrea for å ta et «oppgjør» med faren. Der holdt Yosef en monolog, en slags siste samtale med sin far, på graven hans.
Opplevelsen ble en korsvei for den tidligere «The Voice»-mentoren, der han valgte å tilgi faren og gå videre i livet.

Til MOTs blad sier han at han legger vekt på å være en bedre far for sine egne barn.

- Det har vært vanskelige perioder. Jeg lever i en bransje som er full av damer, fest og dop. Det har blitt mange timer på Skype med barna og jeg har jobbet hardt for å få kona til å forstå hvem jeg er som person.

- Jeg er glad i familielivet. Nå har jeg mer tid til å være sammen med dem og hele familien er med på turné når sjansen byr seg.

LES OGSÅ: - Jeg måtte ta meg av mamma