Avril Lavigne ble rammet av borreliose:

- Jeg fryktet jeg skulle dø da jeg fikk diagnosen

Avril Lavigne ble alvorlig syk i fire år på grunn av et flåttbitt.

SVÆRT SYK: Avril Lavigne slet med sykdom etter flåttbitt, men er nå frisk. På Twitter sier hun at hun snart slipper ny musikk. Foto: Splash News/ NTB Scanpix
SVÆRT SYK: Avril Lavigne slet med sykdom etter flåttbitt, men er nå frisk. På Twitter sier hun at hun snart slipper ny musikk. Foto: Splash News/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Det har lenge vært stille fra den kanadiske rockestjernen Avril Lavigne (32). «Complicated»-sangerinen har vært borte fra rampelyset i fire år på grunn av sykdom - helt til nå.

Sangeren ble diagnostisert med lyme borreliose i fjor; en sykdom forårsaket av en bakterie etter et flåttbitt, ifølge Norsk lyme borreliose-forening.

Nå avslører hun imidlertid på Twitter overfor følgerne sine at hun er frisk og jobber med et nytt album, ifølge People.

- Det har vært en lang prosess å bli frisk og jeg vil være sikker på at albumet er perfekt for dere! Dere fortjener min beste innstats og det er det jeg skal gi, skriver hun i notatet delt på Twitter.

- Jeg gleder meg til å dele musikken jeg jobber med, og jeg lover at jeg er tilbake før dere vet ordet av det!

Skrev ny platekontakt

«Sk8er Boi»-sangeren ga ut sitt siste album i 2013 kalt «Avril Lavigne», og avslørte i mars at hun om til å gi ut ny musikk i løpet av året, ifølge People.

På Instagram skrev hun at hun hadde signert kontrakt hos plateselskapet BMG.

- På dette stadiet av livet og karrieren min, vil jeg ha ny energi rundt meg og jeg føler jeg har en ny start. Jeg har vært igjennom mye, blant annet emosjonelt, skrev hun i en uttalelse etter signeringen var et faktum.

- Hele skriveprosessen har vært terapeutisk og gitt meg styrke. Dette albumet er en naturlig prosess for meg og det kommer fra et veldig ærlig sted. Jeg håper det kan bli en inspirasjon for mange mennesker.

Ble ikke trodd av legene

Det var sommeren i 2014 at Avril merket symptomer på sløvhet og dårlig pust, men ikke skjønte hva som feilet henne, ifølge Daily Mail.

Hun besøkte utallige spesialiter, men ingen av dem diagnostiserte henne riktig. I flere intervjuer i senere tid har 32-åringen også forklart at flere leger ikke trodde på henne.

- Jeg snakket med flere leger som sa at jeg var gal og at problemene mine ikke eksisterte, sa hun til ABC News i 2015.

Det viste seg til slutt å være lyme borreliose, og sangstjernen måtte ligge til sengs i over fem måneder før hun begynte å bli frisk.

- Jeg fikk ikke puste, jeg kunne ikke snakke og jeg kunne ikke bevege meg. Jeg trodde jeg skulle dø. En natt jeg prøvde å pusse tennene mine på turnébussen, men jeg klarte ikke å stpå oppreist, sa til hun People.

Skrev låt til Paraolympics

Etter å ha blitt friskere, fortalte «Girlfriend»-sangeren til ABC News at sykdommen hadde gitt henne et nytt perspektiv på livet. Hun sier at hun ser mer positivt på ting etter at hun var nede i kjelleren i flere måneder.

Til paraolympics i 2015 skrev hun sangen «Fly» som hun også fremførte i åpningsseremonien i Los Angeles.

Budskapet i sangen handlet om å overkomme utfordringene sine.

Til People sa Avril at teksten i sangen fikk en helt ny mening etter at hun ble syk.

- Til tider kunne jeg ikke dusje på en hel uke fordi jeg knapt klarte å stå. Det var som å få livet sugd ut av en, sa hun.

LES OGSÅ: Ashley Olsen rammet av samme sykdom som Lars Monsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer