Sigrid Bonde Tusvik:

- Jeg friker ut

Sigrid Bonde Tusvik fikk påvist hudkreft tidligere i år. Slik går det nå.

FIKK HUDKREFT: Sigrid Bonde Tusvik fikk påvist hudkreft tidligere i år. Nå forteller 40-åringen at hun tar forholdsregler når hun oppholder seg i sola i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FIKK HUDKREFT: Sigrid Bonde Tusvik fikk påvist hudkreft tidligere i år. Nå forteller 40-åringen at hun tar forholdsregler når hun oppholder seg i sola i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mars fikk komiker Sigrid Bonde Tusvik (40) påvist en ondartet svulst i en føflekk. Det avslørte 40-åringen i podkasten «Tusvik & Tønne», som hun har sammen med makkeren Lisa Tønne (42).

Komikeren ble diagnostisert med hudkreften, som kalles basalcellekreft på fagspråket, etter at hun sjekket en føflekk øverst på brystet. Den gang sa 40-åringen til Se og Hør at hun var glad for at kreftsykdommen ble oppdaget på et tidlig tidspunkt.

Nå gir Bonde Tusvik en oppdatering på hvordan det står til med helsa etter at hun fikk sjokkbeskjeden i mars. 40-åringen sier til Se og Hør at hun har skåret bort svulsten, og at hun nå er kreftfri.

Den populære komikeren tar også kraftige forholdsregler når hun oppholder seg i sola.

- Jeg har smurt og kjørt på, og vært flink. Jeg håper ikke at det dukker opp noe mer, men det kan det jo gjøre. Jeg friker ut hver gang jeg ser en flekk, sier komikeren, og legger til at hun sjekker seg jevnlig.

Bonde Tusvik har sammen med ektemannen Martin Jøndahl (40) og de to barna Jenny og Jens feriert i Kristiansand i sommer, der de har badet og koset seg.

Glad i sola

Bonde Tusvik har tidligere fortalt åpent om at hun har solet seg mye opp gjennom åra - noe som gir risiko for blant annet hudkreft.

SKEPTISK: Programleder for årets utgave av «Gullruten», Sigrid Bonde Tusvik, mener «Ex on the beach»-deltakere ikke fortjener mer oppmerksomhet enn de får i programmet. Vis mer

- Jeg sjekker meg jevnlig, og er glad jeg oppdaget hudkreften tidlig. Særlig jeg som har elsket å sole meg i alle år passer ekstra godt på, sa Bonde Tusvik til Se og Hør da kreftdiagnosen ble kjent i mars.

- Sjekk deg alltid: Hud, livmorhals og bryst, lød humordronningas oppfordring den gang.

Ifølge Norsk Helseinformatikk har kreftformen svært god prognose, og helbredelsen er på nær 100 prosent. Basalcellekreft oppstår i solskadet hud, og det er derfor ikke uvanlig at det kan komme tilbakefall eller nye svulster seinere, etter behandling.

I podkasten «Tusvik og Tønne» innrømmet Bonde Tusvik at hun har vært slurvete med solkrem opp gjennom tiden, og at hun ikke har tatt vare på huden i sola.

- Jeg kan jo skylde meg selv for å ha fått den kreften. Er du klar over hvor mye jeg har solt meg uten solkrem opp gjennom åra? sa hun.

Blodforgiftning

Sigrid Bonde Tusviks nære kollega og podkast-makker Lisa Tønne har også opplevd en rekke helseutfordringer i det siste. I juni ble hun innlagt på Ullevål sykehus med det legene trodde var en ukjent og svært sjelden bakterie i blodbanen hennes.

På sykehuset gjennomgikk Tønne flere undersøkelser, og ble satt på en høydose penicillin hver fjerde time intravenøst - før hun etter hvert ble utskrevet.

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne parodierer Märthas engleskole i forbindelse med "Tusvik og Tønne Talkshow" Vis mer

Seinere viste det seg at det var snakk om blodforgiftning.

- Det var jo rett og slett en blodforgiftning. Så det var bra at de var så flinke på Ullevål, så det ikke rakk å bli mer alvorlig, sa 42-åringen til Se og Hør i starten av juli.

- Nå er jeg ikke syk lenger, men kroppen er jo slapp og redusert av å ha hatt feber i tre uker og gått på en hestekur - bokstavelig talt - med penicillin, la 42-åringen åpenhjertig til.

LES OGSÅ: - Mystisk sykdom ødelegger livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer