- Jeg fridde til kjæresten i bilen

Nå planlegger MGP-finalistene «fjellbryllup» i hjembygda.

FINALEKLARE: - Vi klarer å være kolleger når vi er på jobb. Vi har et profesjonelt forhold til musikk, og er ganske strenge med hverandre, sier MGP-finaleklare Helga Jacobsen fra Fjellfolk om bandkjæresten. Foto: Andreas Fadum
FINALEKLARE: - Vi klarer å være kolleger når vi er på jobb. Vi har et profesjonelt forhold til musikk, og er ganske strenge med hverandre, sier MGP-finaleklare Helga Jacobsen fra Fjellfolk om bandkjæresten. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Lørdag går den store MGP-finalen av stabelen i Oslo Spektrum. Blant dem som skal kjempe om å ta seg til topps i den knalltøffe konkurransen er Bykle-gruppa Fjellfolk, som med låta «Ulvetuva» ikke bare sjarmerte sin lille hjembygd, men også hele Norge, under delfinalen i Florø for cirka to uker siden.

Fjellfolk består av samboerparet Helga Jacobsen (35) og Trym Bjønnes (31), samt Tor Hoslemo (20). Trym og Helga, som har vært kjærester i ti år, forlovet seg i fjor sommer, og planlegger bryllup til sommeren. Men selv synes de ikke det er noe stort problem å kombinere jobb med rollen som kjærester.


- Vi klarer å være kolleger når vi er på jobb. Vi har et profesjonelt forhold til musikk, og er ganske strenge med hverandre. Det gjør at vi kan være ganske direkte, vi kjenner hverandre jo så godt. Det ser vi bare på som en styrke, sier paret til Seoghør.no.

De to møttes da de begge studerte musikk i Oslo. Til Seoghør.no forteller Helga at utfordringene var større i starten - da de nettopp hadde møtt hverandre.

-  Det var litt spesielt i begynnelsen, når vi skulle gi hverandre konstruktiv kritikk. Det var på en måte en prosess vi måtte jobbe oss gjennom slik at vi skulle klare å være kolleger, forteller de.


Til sommeren blir det etter planen bryllup for Trym og Helga, som sammen har en sønn på to år. Nå avslører også Trym hvordan han fridde til sin kjære.

- Om det var så veldig romantisk, det vet jeg ikke helt! Vi gjorde det sånn vi pleier, på et «snakkevis». Vi var faktisk i bilen på vei til en spillejobb. Så romantisk var det, sier han lattermildt.

- Klarte du å gå ned på kne i en bil da, Trym?

- He he, nei. Det ble et snakkefrieri.


- Hvordan er det for dere å kombinere det å være musikere med rollen som mor og far?

- Det er klart man må planlegge ganske godt. Og så er vi helt avhengige av gode besteforeldre. Uten hjelp fra dem ville vi ikke klart å dekke over alt. Men heldigvis er de veldig klare på at de vil at vi skal få holde på med musikken vår. Så får vi håpe at de ikke går lei.

Nå håper Fjellfolk at de nok en gang skal sjarmere Norge i senk. Kanskje kan det føre til at det går hele veien, og at Bykle-bandet får rollen som Norges representant under den internasjonale finalen i Sverige i mai. Forberedelsene blir som de pleier å være.

- Vi har alltid jobbet målbevisst, og det skal vi fortsette med. Det er ikke noe mer hokus pokus enn det. Det er hardt arbeid som gjelder, sier Helga Jacobsen og Trym Bjønnes til Seoghør.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer