- Jeg fortalte ingen om spiseforstyrrelsen

Robinson-Cathrine fryktet det verste da kiloene begynte å forsvinne på realityøya.

<strong>RASTE NED I VEKT:</strong> Cathrine Moen mistet nesten 10 kilo i løpet av årets Robinson-opphold. Det førte til at hun fryktet å problemer med sin tidligere spiseforstyrrelse. Foto: TV3
RASTE NED I VEKT: Cathrine Moen mistet nesten 10 kilo i løpet av årets Robinson-opphold. Det førte til at hun fryktet å problemer med sin tidligere spiseforstyrrelse. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Cathrine Moen (21) har blitt en populær deltaker i årets Robinsonekspedisjon på TV3, men til Seher.no avslører Kolbotn-jenta at hun var nær ved å trekke seg, fordi hun fryktet hun skulle utvikle en spiseforstyrrelse under realityoppholdet.

For ett år siden fikk den aktive fotballspilleren problemer med bulimi, som førte til at hun kastet opp mat i skjul.  Men hun valgte å ikke fortelle om dette, da hun stilte på intervju for å være med i TV3-serien.

-Jeg var redd for at jeg ikke skulle få bli med. Jeg har alltid vært sånn at jeg vil klare ting på egen hånd, og har hatt god kontroll på dette en stund nå.

- Men da vi kom ned på øya, begynte kiloene å rase av på nytt. Da ble jeg redd, for jeg vet hvor lang tid det tar å bygge seg opp igjen, sier hun til Seher.no.


Det var en god kollega som for to år siden fikk Cathrine til å innse at hun hadde en spiseforstyrrelse .

- Hun sa til meg at hun skjønte det måtte være noe galt, siden jeg hadde mistet all gløden. Da skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe. Jeg kom meg gjennom det med støtte fra venner og familie.

Advarer andre jenter
Nå oppfordrer hun andre jenter til å passe på hverandre og reagere tidlig hvis man ser faresignaler.

- Spiseforstyrrelser er noe mange sliter med, og mitt råd at man ikke må sammenlikne seg med andre. Man må elske seg selv og kroppen man har. Det er viktig å ta tak i det med en gang. Jo lenger man går med det, jo mer skader man seg.

- Ikke se på maten som en fiende, nyt den! Man spiser for å leve, man lever ikke for å spise.

Ba om å få trekke seg
Cathrine innrømmer at hun ble overrasket over det harde livet på Robinson-øya, som førte til at hun raskt gikk ned nesten 10 kilo. Da tok hun kontakt med produsentene og sa hun ville trekke seg.

Men etter en prat med produsentene og programleder Christer Falck ombestemte hun seg, noe hun ikke angrer på i dag.

- Christer sa veldig mange fine ord til meg, og selv om jeg ikke ville risikere helsen, så er jeg glad for at jeg ble. Jeg innså at jeg var jo heldig som hadde blitt valgt ut blant flere tusen søkere, sier hun til Seher.no.

«Robinsonekspedisjonen» ser du på TV3 søndag klokken 20.00. Se stor TV-guide her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  - Jeg angrer sykt på at jeg lot meg stemme ut

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer