- Jeg forstår ofte ikke kvinnene i livet mitt

Hollywood-stjernen Joshua Jackson åpner seg om kjærligheten, livet og utroskap til Seoghør.no.

LYKKELIG FORELSKET: Joshua Jackson åpner seg om kjærligheten til kjæresten gjennom åtte år, skuespilleren og modellen Diane Kruger. Her er paret sammen under den internasjonale filmfestivalen i Venezia i september i fjor. Foto: Stella Pictures
LYKKELIG FORELSKET: Joshua Jackson åpner seg om kjærligheten til kjæresten gjennom åtte år, skuespilleren og modellen Diane Kruger. Her er paret sammen under den internasjonale filmfestivalen i Venezia i september i fjor. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Hollywood-stjernen Joshua Jackson (36) har jobbet foran kamera i 23 år og spilt i mer enn 32 filmer.

Han fikk sin første filmrolle allerede som 13-åring, men gjennombruddet kom som den rappkjefta, selvironiske Pacey Witter i den populære 90-tallsserien i «Dawson's Creek».

- Jeg ser tilbake på de årene med stor glede.

- Jeg var allerede en skuespiller i arbeid, men med serien ble det plutselig en karriere i stedet for noe jeg bare holdt på med som barn, forteller Jackson til Seoghør.no da vi møter ham til intervju på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles.

POPULÆR GJENG: Fra 1998 til 2003 spilte Joshua sammen med Katie Holmes, James Van Der Beek og Michelle Williams i ungdomsserien Dawson's Creek. TV-serien har også gått i reprise i Norge en rekke ganger.
POPULÆR GJENG: Fra 1998 til 2003 spilte Joshua sammen med Katie Holmes, James Van Der Beek og Michelle Williams i ungdomsserien Dawson's Creek. TV-serien har også gått i reprise i Norge en rekke ganger. Vis mer

Fordømmer ikke utroskap

Etter at den talentfulle skuespilleren i fjor avsluttet femte og siste sesong av sciencefiction-serien «Fringe», så er han nå aktuell i den helt nye TV-serien «The Affair».

Det provoserende dramaet utforsker de følelsesmessige og psykologiske effektene av en utenomekteskapelig affære, og blir fortalt separat fra mannen og kvinnes perspektiv.

Det er duket for både misforståelser og intriger, og Joshua deler litt om sitt syn på utroskap i forhold.

- Gjennom årene tror jeg det forandrer seg fra samfunn til samfunn, og kultur til kultur, og jeg vil ikke dømme noen som har eller ikke har vært utro - fordi vi er alle mennesker som kan feile.

- Og i den store sammenheng så tror jeg vi alle tar valg i livet som virker moralsk feil enten vi angrer på det eller ikke. Vi er mennesker. Ikke helgener.

TV-STJERNE: Joshua er fortiden aktuell i dramaet The Affair hvor han spiller mot Ruth Wilson. Han er også kjent fra filmer som Ocean’s Eleven, Scream 2, Urban Legend og Cruel Intentions. Foto: Craig Blankenhorn/SHOWTIME
TV-STJERNE: Joshua er fortiden aktuell i dramaet The Affair hvor han spiller mot Ruth Wilson. Han er også kjent fra filmer som Ocean’s Eleven, Scream 2, Urban Legend og Cruel Intentions. Foto: Craig Blankenhorn/SHOWTIME Vis mer

- Hvordan takler du de intime scenene som inneholder sex og nakenhet?

- Jeg ble ikke skremt da jeg leste piloten for jeg følte at det var var en nødvendig og ekte del av manuset. Dette er ektepar som går gjennom livet, og sex er forhåpentligvis er en del av ekteskapet.

- Og jeg føler vi presenterer sex og seksualitet i showet i alle sine varianter, noen ganger i stygge former, men jeg synes faktisk det er veldig overbevisende. Så, nakenhet og intimitet føltes riktig for meg.

Kjæreste med skuespillerkollega

I åtte år har Jackson vært kjæreste med «Inglourious Bastards»-stjernen Diane Kruger (38), og han innrømmer at det kunne bydd på problemer å presentere manuset til «The Affair» for henne, ettersom mye av showets hander om sex.

Heldigvis er Kruger en dreven skuespiller selv og hun lot ikke følelsene gå i veien for et bra manus.

FAMILIELIV: Josh og Diane holder på å bygge hus sammen. Her går de hånd i hånd i New York i sommer. Foto: Stella Pictures
FAMILIELIV: Josh og Diane holder på å bygge hus sammen. Her går de hånd i hånd i New York i sommer. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Hun leste manuset før jeg tok rollen, så jeg prøvde å forhindre en vrien samtale. Men hun sa jeg ville være en idiot hvis jeg takket nei. Tittelen er kanskje slibrig, men det skapte ingen vanskelige diskusjoner for oss. Vi skuespillere er kanskje rare sånn.

- Men disse kampene mellom kjønnene som vi tar for oss i serien er absolutt en del av livet mitt. Så når vi ser på episodene sammen, så er det mer enn en gang jeg har sagt: «Der ser du. Det er det jeg snakker om», smiler han.

- Tror du menn og kvinner generelt tenker veldig forskjellig?

- Ja, absolutt! Min erfaring som mann er at jeg ofte ikke forstår kvinnene i livet mitt. Det er iboende forskjeller mellom menn og kvinner, og jeg tror man må ta tak i det på et individuelt nivå.

Vil ikke gifte seg

Både Jackson og Kruger er skilsmissebarn, og selv om de har vært sammen i mange år, så har de ingen drøm om å gifte seg. Likevel er Joshua sikker på at Diane er hans store kjærlighet, og at hun er mye av grunnen til at han i dag er lykkelig og tilfreds.

- Helt ærlig, så mener jeg kvinnen er nøkkelen i livet. Jeg har vært sammen med Diane i åtte og et halvt år nå, og prosessen med å være forelsket og å lære seg å dele livet med et annet menneske er viktig.

- Jeg har vokst og lært mye i løpet av disse årene. Det jeg liker aller best med å være forelsket og ha en partner er at man har noen å dele historien sin med, både på godt og vondt. Noen som har vært der gjennom alle opp- og nedturer, de kjedelige øyeblikkene og de spennende øyeblikkene.

UNG KJÆRLIGHET: Joshua Jackson og Katie Holmes var kjærester i virkeligheten også da de to første sesongene av Dawson's Creek ble spilt inn. Foto: All Over Press
UNG KJÆRLIGHET: Joshua Jackson og Katie Holmes var kjærester i virkeligheten også da de to første sesongene av Dawson's Creek ble spilt inn. Foto: All Over Press Vis mer

Han mener at mange negative følelser bare er mangel på perspektiv i et øyeblikk.

- Når man har noen ved sin side som har vært der gjennom mange, mange år, så kan de hjelpe deg å gi deg riktig perspektiv i de viktige øyeblikkene.

- Hva gjør du når du har en pause fra innspillingene?

- Lever, ler han.

- Diane og jeg bygger faktisk et hus nå, så jeg er formann på en byggeplass. Det er det som er det fine med å være skuespiller. Det er ingen kontorjobb hvor jeg må være fra 9 - 17.

Han forteller at det vanskelige med TV er at det tar opp så utolig mye tid.

- Da jeg var 20 år, så var det helt topp å jobbe med TV i ni måneder og så si ja til en film. Men nå som jeg er blitt 36 år, så er det ikke så fristende å fylle de tre siste månedene med 70 timers uker lenger.

- Så det å kunne spille inn 10 episoder og så ha fri til å bygge hus og reise - det er det som er viktig for meg nå, avslutter Joshua Jackson til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Eksklusivt intervju med «The Walking Dead»-stjernen Norman Reedus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer