- Jeg forstår ikke hvordan amming kan skape så mye rabalder

Den britiske modellen Tamara Ecclestone ler av reaksjonene etter at hun bestemte seg for å gjøre som fotballfrue Caroline Berg Eriksen.

BRYR SEG IKKE OM KRITIKKEN: Tamara Ecclestone synes at amming er den mest naturlige ting i verden. Her med datteren Sophia i Monaco i mai. Foto: NTB Scanpix
BRYR SEG IKKE OM KRITIKKEN: Tamara Ecclestone synes at amming er den mest naturlige ting i verden. Her med datteren Sophia i Monaco i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Etter at sosiale medier gjorde sitt inntog i vår teknologiske verden, har stadig flere lagt ut glimt fra den private sfære på de ulike bildedelingstjenestene - og det gjelder ikke bare «hvermansen», også de hotteste Hollywood-kjendisene legger ut private bilder slik at fansen kan lære dem bedre å kjenne.

I forrige uke var den britiske TV-personligheten og tidligere modellen Tamara Ecclestone (30) med ektemannen Jay Rutland (34) på Bahamas, og et av bildene hun la ut på Instagram fra ferien var seg selv mens hun ammet datteren Sophia (1) i hotellbassenget.

All that swimming is thirsty work

Et bilde publisert av Tamara Ecclestone Rutland (@tamaraecclestoneofficial)

I kommentarfeltet til bildet er flere som skryter av hvor skjønne mor og datter er, men amme-bildet har også skapt mye furore. Det er nemlig flere som skriver at bildet er støtende:

«Dette er motbydelig - ta det bort! Brystene dine henger ut. Det er ingen grunn til å dele dette med andre», skriver en som kaller seg «Piaspyrou» i kommentarfeltet.

Brukeren «hiswifey1014» har sett seg lei av at folk ønsker å eksponere seg selv til enhver tid:

«Det er vakkert om det skjer innenfor husets fire vegger. Dekk deg til med et teppe i det minste - ingen verdsetter de moralske aspekter lenger. Nei, hverken jeg eller min mann ønsker å se dine bryster i offentligheten. Vi vet alle at det er en vakker ting, og at barnet ditt må ha mat og «bla, bla, bla». Pump brystene dine før du går ut, eller dekk deg til. Det er ingenting som heter den private sfære lenger, og absolutt alle ønsker publisitet og oppmerksomhet for seg og barnet sitt. Jeg forstår det bare ikke».

FIN FAMILIE: Tamara Ecclestone med ektemannen Jay Rutland og datteren Sophia i London i mai. Foto: NTB Scanpix
FIN FAMILIE: Tamara Ecclestone med ektemannen Jay Rutland og datteren Sophia i London i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det mest naturlige en mor kan gjøre

Kritikken har gjort at Ecclestone nå har gått ut i media og forsvarer hvorfor hun har publisert bildet. Til HelloMagazine forteller hun:

- Det er den mest naturlige ting en mor kan gjøre. Jeg forstår ikke hvordan amming kan skape så mye rabalder, og at folk har så mye imot det. Hvorfor burde mødre skamme seg over å mate barna sine i offentligheten?

Hun fortsetter:

- Jeg elsker at min kropp kan bidra til å gi henne næring: Jeg velger å fortsette å amme henne, for det er dét mitt morsinstinkt forteller meg at er riktig for Sophia og meg. Jay er veldig støttende i at jeg gjør det. Datteren vår kommer først; er vi på et varmt sted, og hun trenger mat, så får det bare være slik.

SJARMTROLL: Det er ikke bare puppen lille Sophia foretrekker å bruke som næringskilde. Her får ettåringen smake is i New York i begynnelsen av juni.  Foto: NTB Scanpix
SJARMTROLL: Det er ikke bare puppen lille Sophia foretrekker å bruke som næringskilde. Her får ettåringen smake is i New York i begynnelsen av juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det skal jo være en fin stund

Da bloggeren Caroline Berg Eriksen (28) fikk datteren Nelia i 2013 var hun åpen om at hun ammer, og fortalte til Seoghør.no noen måneder senere at hun ikke ser problemet med å mate datteren på offentlige steder:

- Dette er blitt en veldig naturlig ting for meg. Jeg setter meg ikke midt i et lokale og ammer, men finner en rolig plass hvor vi kan sitte i fred, helst litt skjermet. Det skal jo være en fin stund, og et barn trenger også matro. Må jeg amme et sted hvor det er litt mennesker, så går det helt greit også - det er overraskende hvor fort man blir vant til akkurat denne situasjonen.

NATURLIG: Blogger Caroline Berg Eriksen la ut dette bildet på bloggen i fjor, av seg selv mens hun ammet datteren Nelia. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Berg Eriksen gitt i august 2014. Foto: Carolinebergeriksen.no
NATURLIG: Blogger Caroline Berg Eriksen la ut dette bildet på bloggen i fjor, av seg selv mens hun ammet datteren Nelia. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Berg Eriksen gitt i august 2014. Foto: Carolinebergeriksen.no Vis mer

På spørsmål om hun tenker ekstra over at hun ammer på offentlige steder, ettersom hun selv er en offentlig person, svarte Berg Eriksen i august i fjor:

-  Jeg tenker ikke noe over at jeg er en offentlig person, men håper at jeg kan være med på å fremme amming, selv om jeg også respekterer de som ikke gjør det.

Hva synes du om amming på offentlige steder? Stem under!

LES OGSÅ: Kjendisene elsker å dele ammebilder

Hva synes du om amming på offentlige steder? (Avsluttet)