UTEN PAPPA: Fra hun var 11 år måtte NRKs Siri Kristiansen klare seg uten faren sin. Men til VG Helg sier hun at hun har klart seg helt greit uten ham, og at hun i dag ikke ønsker å gjenoppta kontakten med ham.

 Foto: Stella Pictures
UTEN PAPPA: Fra hun var 11 år måtte NRKs Siri Kristiansen klare seg uten faren sin. Men til VG Helg sier hun at hun har klart seg helt greit uten ham, og at hun i dag ikke ønsker å gjenoppta kontakten med ham. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg forstår at pappa forlot meg

NRK-programlederen ble etterlatt på et togstasjon i Italia som 11-åring.

SEOGHØR.NO: Siri Kristiansen (35) er kjent for å gi folk råd om alskens problemer i «Rådet» på NRK3 og «Lørdagsrådet» på P3.

Personlig har hun også lært å takle uventede situasjoner. Under en ferietur i Italia for nesten 25 år siden opplevde hun at faren plutselig forlot henne på en togstasjon. Det forteller hun til VG Helg.

- Pappa og jeg er veldig like. Jeg forstår faktisk at han forlot meg, innrømmer hun i portrettintervjuet.

Faren til komikeren hadde nemlig møtt en dame i Italia, som bodde der og hadde lyst til å gifte seg med ham.

I radiodokumentaren «Pappa på perrongen» forteller han til en 26 år gammel Siri at han på et øyeblikk bestemte seg for å forandre livet sitt - og bli igjen i Italia.

Lyst til å stikke selv

- Selvfølgelig var det feigt. Jeg kunne aldri reist fra mine egne barn. Men jeg er like konfliktsky som pappa. Jeg kan også kjenne på lysten til bare å stikke av, istedenfor å ta tak i problemene, erkjenner tobarnsmoren overfor VG Helg.

Farens avgjørelse innebar at hun og storebroren på 16 måtte reise hjem alene med to kompiser. I dag er ikke 35-åringen sint på faren, men hun vil aldri forstå hvorfor han også brøt kontakten med henne.

- Han må ha vært svært ulykkelig. Hvis han måtte starte et nytt liv i Italia for å kunne bli glad igjen, så ok. Jeg godtar det, sier Siri Kristiansen til avismagasinet.

NRK-programlederen har selv barna Jesper (4) og Signe (1) med samboeren Espen Bjurstedt. Sønnen kom til verden før hun var ferdig med innspillingen av serien «Desken» høsten 2009.

LES OGSÅ: Innlagt for spiseforstyrrelser