- Jeg forelsket meg i Norge

Før gjennombruddet i Hollywood levde Antony Starr en rotløs tilværelse i Norge.

SEOGHØR.NO: New Zealenderen Antony Starr (38) har hovedrollen i den amerikanske actionserien «Banshee» der han spiller forbryteren Lucas Hood som prøver å starte på nytt ved å ta over identiteten til en avdød sheriff.

For femten år siden, før røde løpere ble hverdagskost for kjekkasen, bodde han i Norge. Antony likte seg så godt her til lands at han ble boende i et og et halvt år.
 

TILBAKE I NORGE: For femten år siden bodde Antony Starr i Norge. Nå er han tilbake for å promotere sesong to av HBO-serien «Banshee».  Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no
TILBAKE I NORGE: For femten år siden bodde Antony Starr i Norge. Nå er han tilbake for å promotere sesong to av HBO-serien «Banshee». Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no Vis mer

- Istedet for å gjøre som alle andre fra New Zealand å dra til London, møtte jeg noen nordmenn og dro hit. Jeg forelsket meg i Norge. Det er et flott sted og jeg fikk mange gode venner, sier Starr til Seoghør.no.

Norsk kjæreste

Denne uken er han i Norge for å promotere premieren på sesong to av «Banshee».  Det er en blid og opplagt Starr som møter Se og Hør på Stordalen-hotellet The Thief mandag formiddag. Sist han var i Norge var det ikke like kaldt, men 38-åringen kan nå holde varmen i Se og Hørs lusekofte.

- Tusen takk! Er den til meg? Kan jeg bruke den på 17. mai? spør skuespilleren som fortsatt husker noen norske fraser.

Antony likte også norske jenter, men husker svært lite om forholdet til sin norske kjæreste.

- Ja, jeg hadde en kjæreste her, men jeg husker henne nesten ikke. Det er kanskje uhøflig å si. Jeg har bare sett noen gamle venner denne gangen. Jeg holder en lav profil. Jeg drar ikke mye ut og er egentlig ganske kjedelig.
 

FIKK LUSEKOFTE: Den norske kulda var uvant for Antony som satte pris på lusekoften han fikk av Se og Hørs reporter Lina Hekkli. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no
FIKK LUSEKOFTE: Den norske kulda var uvant for Antony som satte pris på lusekoften han fikk av Se og Hørs reporter Lina Hekkli. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no Vis mer

Lever som en sigøyner

Desto mer action er det på skjermen der Starr slåss mot mot skumle innbyggere i byen Banshee mens han kjemper for sitt livs kjærlighet.

- Det er et interessant show som ikke unnskylder sin voksne handling. Sesong to handler om beskyttelse. Rollefiguren min har blitt far og vil beskytte menneskene han elsker. Det blir en veldig spennende sesong, lover Antony.

Skuespilleryrket kan gi en rotløs tilværelse og de siste årene har Starr hatt livet pakket ned i en koffert. Og selv om han elsker tilværelsen som TV-stjerne, hender det at han savner et mer stabilt liv.

- Akkurat nå lever jeg som en sigøyner - overalt. Der jeg hviler hodet er hjemme. 38 år gammel trodde jeg at jeg skulle leve et mer stabilt liv. I fjor tilbrakte jeg ni måneder i USA og nå har jeg vært noen måneder hjemme. Før det bodde jeg i Australia i to år. Men uansett hvor jeg er vil New Zealand alltid være hjem for meg.

Sesong to av «Banshee» kan nå sees på HBO Nordic.

TV-STJERNE: Rollen som Lucas Hood i «Banshee» har vært Starrs gjennombrudd i USA. Her spiller han forbryteren Hood som starter en ny tilværelse ved å gi seg ut som sheriff.  Foto: Cinemax/Courtesy Everett Collection / Everett Collection/All Over Press
TV-STJERNE: Rollen som Lucas Hood i «Banshee» har vært Starrs gjennombrudd i USA. Her spiller han forbryteren Hood som starter en ny tilværelse ved å gi seg ut som sheriff. Foto: Cinemax/Courtesy Everett Collection / Everett Collection/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Strålte om kapp på Golden Globe-festen