- Jeg følte meg veldig liten da tårene kom

Følelsene tok overhånd for 23 år gamle Christina da «Luksusfellen»-ekspertene satte henne på plass.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I ukens episode av «Luksusfellen» tar ekspertene turen til Halden for å hjelpe 23 år gamle Christina Hermansen.

Den unge tobarnsmoren som jobber som helsefagarbeider har en livsstil preget av spontanitet og hun gjør ofte innkjøp på impuls. 

I programmet innrømmer Christina at hun unngår å åpne regninger, og at de enten havner i søpla eller gjemmes unna i en skuff.

Når hennes egne penger tar slutt, må hun som regel låne av moren sin for å få det til å gå rundt. Christinas mor må også trå til for at utgifter til TV, bil og mobil skal bli betalt. 

- Du kan bli kastet ut om to uker

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl og psykolog Cecilie Lynum setter seg ned med 23-åringen for å ta en alvorsprat med henne om økonomien hennes.

På grunn av en misforståelse med NAV har ikke Christinas husleie blitt betalt på flere måneder. Huseier er ikke blid, og nå står hun og barna i fare for å bli kastet ut av hjemmet sitt.

I tillegg ligger 23-åringen etter med betaling av både strøm og barnehage.

- Du blir hengende etter med veldig viktige ting. Du kan miste barnehageplassen! Og så kan du bli kasta ut om to uker! Hva gjør du da? undrer Sandmæl i episoden.

Saken fortsetter under bildet.

TAR EN ALVORSPRAT: «Luksusfellen»-ekspertene Silje Sandmæl og Cecilie Lynum legger ikke mye imellom overfor 23 år gamle Christina i ukens episode. Foto: TV3
TAR EN ALVORSPRAT: «Luksusfellen»-ekspertene Silje Sandmæl og Cecilie Lynum legger ikke mye imellom overfor 23 år gamle Christina i ukens episode. Foto: TV3 Vis mer

Christina velger å legge mye av ansvaret over på NAV, noe som får «Luksusfellen»-psykologen til å reagere.

- Det er litt overraskende å høre alt du har sagt frem til nå, Christina. Det er ansvarsfraskrivelse fra ditt eget liv! Du snakker om NAV hele tiden, hvem er NAV? Du må lære deg å stå på egne ben, og tenke «hva kan jeg gjøre?», sier Lynum.

Se video av konfrontasjonen øverst i saken!

- Man går i forsvarsmodus

I dag sier Christina til Seoghør.no at hun angrer på at hun trakk inn de daværende problemene sine med NAV under konfrontasjonen med «Luksusfellen»-ekspertene.

- Jeg har sett episoden, og jeg skulle ønske at jeg ikke hadde skyldt på NAV der. Men det var tøft, man får litt sjokk når man blir snakket til sånn. Man vet ikke helt hva man sier, man går i en slags forsvarsmodus, forteller hun.

Tobarnsmoren legger ikke skjul på at hun syntes det var vanskelig å bli utfordret av de to ekspertene.

- Det var tøft der og da. Men jeg trengte det, understreker Christina.

I «Luksusfellen»-episoden innrømmer hun at livet hennes aldri har vært så langt nede før. Mens hun sitter i sofakroken sammen med de to ekspertene, kommer plutselig tårene.

Saken fortsetter under bildet.

BLIR OVERVELDET: Christina klarer ikke å holde tårene tilbake overfor «Luksusfellen»-ekspertene. Foto: TV3
BLIR OVERVELDET: Christina klarer ikke å holde tårene tilbake overfor «Luksusfellen»-ekspertene. Foto: TV3 Vis mer

- Det var en boble som sprakk

Overfor Seoghør.no forklarer Christina hva som skjedde da hun ikke klarte å holde gråten tilbake.

- Jeg begynte å tenke på ungene oppi alt dette her. Jeg har mye skyldfølelse overfor dem, fordi jeg ikke har hatt livet ordentlig på stell.

Hun legger til at tårene kom uventet på henne, og trekker frem at hele situasjonen ble mer overveldende enn hun hadde trodd på forhånd.

- Jeg hadde egentlig bestemt meg for ikke å gråte på TV, så jeg følte meg veldig liten og fikk litt sjokk da tårene kom. Det var en boble som sprakk, som jeg hadde holdt inne veldig lenge. Cecilie og Silje fikk meg til å «face» de problemene jeg hadde skjøvet unna, og det ble for mye der og da.

Saken fortsetter under bildet.

VILLE IKKE GRÅTE: Christina sier til Seoghør.no at hun ble overrasket da tårene begynte å trille under innspillingen. Foto: TV3
VILLE IKKE GRÅTE: Christina sier til Seoghør.no at hun ble overrasket da tårene begynte å trille under innspillingen. Foto: TV3 Vis mer

Moren meldte henne på

Christina Hermansen fikk god hjelp av «Luksusfellen»-ekspertene, som også hjalp henne med å rydde opp i misforståelsene med NAV. Likevel mener hun at deltagelsen i TV3-programmet har både gode og mindre gode sider.

- Det beste var at alle var kjempehyggelige og at jeg fikk masse god hjelp, også i ettertid. Det verste er at det kommer på TV, at hele privatlivet og problemene mine blir vist frem sånn, sier hun.

Imidlertid er hun tydelig på at hun ikke angrer på at hun takket ja til å delta, selv om det faktisk var moren hennes som først meldte henne på.

Saken fortsetter under bildet.

TAKKNEMLIG: Christina forteller at «Luksusfellen»-ekspertene Cecilie Lynum (t.v.) og Silje Sandmæl var både hyggelige og hjelpsomme. Foto: TV3
TAKKNEMLIG: Christina forteller at «Luksusfellen»-ekspertene Cecilie Lynum (t.v.) og Silje Sandmæl var både hyggelige og hjelpsomme. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg er glad for at jeg ble med, for ellers hadde jeg fortsatt i samme spor og det hadde bare ikke gått.

- Men da mamma sa at hun hadde meldt meg på og at jeg måtte svare på noen spørsmål i søknaden, så håpet jeg at jeg ikke ble trukket ut. Så fikk jeg telefon fra «Luksusfellen», og mamma sa at jeg bare måtte bli med. Jeg gjorde det hun bad meg om, selv om innstillingen min ikke var så positiv. Heldigvis var det verdt det! understreker Christina overfor Seoghør.no i dag.

Se hvordan det går med Christina i «Luksusfellen» som sendes på TV3 onsdag klokken 20.30.

Dette er for øvrig ikke første gang en deltager tar til tårene i «Luksusfellen» i høst:

LES OGSÅ: Marius Borg Høiby selger unna tingene sine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer