- Jeg følte meg som fange i egen kropp

Aylar Lie fikk påvist ME-sykdom.

AYLAR LIE: For tre år siden fikk den blide TV-profilen påvist ME. Da hadde hun slitt med helsen i mange år allerede uten å skjønne hva som var galt.  Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
AYLAR LIE: For tre år siden fikk den blide TV-profilen påvist ME. Da hadde hun slitt med helsen i mange år allerede uten å skjønne hva som var galt. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: I mange år visste ikke den blide TV-profilen Aylar Lie (32) hva som var galt med henne. Hun kunne sove opptil 15 timer i døgnet i flere måneder i strekk og var hele tiden ekstrem-utmattet. Etter mange runder på legekontoret fant hun endelig svaret: der fikk hun påvist diagnosen ME (et kronisk utmattelsessyndrom), sier hun til VG.

– Jeg følte meg aldri uthvilt og var tom for krefter uansett hvor mye jeg sov. Alle prosjekter og studier jeg har startet på disse seks årene, har jeg måttet skrinlegge. I snitt sov jeg 15 timer i døgnet flere måneder i strekk uten å se dagslys. Jeg følte meg som fange i egen kropp.

Det var i 2013 at hun ble diagnostisert med den omstridte sykdomsdiagnosen.

- Det mest frustrerende var ikke å bli trodd. Utmattelse er et av de vanligste symptomene folk oppsøker primærhelsetjenesten for, men dette her er en ekstrem utmattelse, som overgår vanlig slitenhet.

- På et tidspunkt begynte jeg å tvile på meg selv. Var alt innbilning? Har jeg blitt hypokonder? Så jeg presset på, men det resulterte i at jeg ble markant sykere. Denne tilstanden har stjålet seks år av livet mitt og fratatt meg karriere, studier, sosialt liv og nå også familiemuligheter. Det er provoserende å høre at noen mener dette ligger i hodet, sier hun i VG-intervjuet.

Aylar har vært med i tøffe reality-konsepter som både «Skal vi danse» og «71 grader nord» som har bidratt til å svekke 32-åringens helse. Etter deltakelsen i sistnevnte program skriver VG at Aylar fikk tilbakefall.

BRUDD: Aylar Lie og Kris Robbestad har gått hvert til sitt etter rundt fire år som par. Dette bildet er tatt i 2010 i forbindelse med «Skal vi danse»-jubileumsfest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BRUDD: Aylar Lie og Kris Robbestad har gått hvert til sitt etter rundt fire år som par. Dette bildet er tatt i 2010 i forbindelse med «Skal vi danse»-jubileumsfest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Avbrøt forlovelsen

Nå har hun bestemt seg for å satse på pokerkarrieren, og jobber i dag som proff pokerspiller slik at hun selv kan styre over sin egen hverdag.

I midten av april ble det kjent at Aylar Lie og forloveden Kris Robbestad (34) hadde gjort det slutt etter rundt fire år som kjærester.

– Det har vært en ganske gradvis prosess. Forholdet har gått over til å bli vennskap, fortalte Aylar til «God kveld Norge».

De to har klart å beholde et nært vennskap til tross for at de to har valgt å legge bryllupsplanene på is.

LES OGSÅ: Aylar fikk panikk under «71 grader nord»