VINNERE: Snorre Rotbæk (til venstre) og Ingvild Skare Thygesen (til høyre) har begge vunnet «Farmen». Foto: TV 2
VINNERE: Snorre Rotbæk (til venstre) og Ingvild Skare Thygesen (til høyre) har begge vunnet «Farmen». Foto: TV 2 Vis mer

Tidligere «Farmen»-deltaker Snorre Robæk:

- Jeg følte meg som en sirkusattraksjon

Ikke alle tidligere deltakere har gode minner fra tiden etter «Farmen».

Publisert

(Se og Hør): Førstkommende søndag er det duket for finale i årets utgave av «Farmen» på TV 2. Sesongen er den 13. i rekken siden realitykonseptet inntok TV-skjermene i norske hjem for første gang i 2001.

De fire som kjemper om seieren i årets sesong er Amalie Snøløs (21), Eunike Hoksrød (39) og Halvor Sveen (47).

Hvem som vinner kampen for tilværelsen får vi ikke vite før på søndag, men Dagbladet har tatt en prat med tidligere vinnere av realityprogrammet for å høre hvordan tiden etter «Farmen» har vært, og hva årets seirende deltaker eventuelt kan vente seg i tiden fremover.

Den aller første vinneren av «Farmen» var ingen ringere enn programlederen selv, Gaute Grøtta Grav (38). Siden 2004 har han ledet det populære programmet der deltakerne lever slik våre forfedre gjorde for 100 år siden, og han har med dette blitt et profilert navn i norsk underholdningsbransje.

Saken fortsetter under bildet.

PROGRAMLEDER I ELLEVE SESONGER: Gaute Grøtta Grav vant den aller første sesongen av «Farmen», som ble sendt på TV i 2001. Her avbildet i anledning sin første sesong som programleder. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
PROGRAMLEDER I ELLEVE SESONGER: Gaute Grøtta Grav vant den aller første sesongen av «Farmen», som ble sendt på TV i 2001. Her avbildet i anledning sin første sesong som programleder. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Kjennes igjen på gata

Sesong tre var Gautes debut som programleder. Den første «Farmen»-vinneren han fikk kåre, varbartender, odelsgutt og pokerspiller Snorre Rotbæk (46). Snorre, som vant i en alder av 33 år, forteller til Dagbladet at selv i dag, 13 år senere, blir han gjenkjent på gata.

Saken fortsetter under bildet.

VINNER AV SESONG TRE: Snorre Rotbæk blir fortsatt gjenkjent på gata, hele 13 år etter «Farmen»-seieren. Foto: Heito Junge / NTB Scanpix
VINNER AV SESONG TRE: Snorre Rotbæk blir fortsatt gjenkjent på gata, hele 13 år etter «Farmen»-seieren. Foto: Heito Junge / NTB Scanpix Vis mer

- Det var en voldsom oppmerksomhet som varte i flere år, med et trykk som var større enn jeg hadde sett for meg. På ett punkt hadde jeg bare lyst til å bli glemt, jeg følte meg som en sirkusattraksjon. En ape i bur som alle ville ta bilde av, forteller realityprofilen til Dagbladet, og fortsetter:

- Folk kjenner meg igjen fortsatt, jeg tipper folk kommer bort til meg tre ganger i uka. Men nå, 13 år etterpå, er det bare hyggelig. Jeg måtte bare ta tida til hjelp.

Lignende erfaringer

Seriens yngste vinner, Ingvild Skare Thygesen (24), var bare 19 år gammel da hun deltok i sesong åtte av den populære gårdsserien. I etterkant ble det mye oppmerksomhet rundt den blide jenta fra Odda.

Saken fortsetter under bildet.

TIDENES YNGSTE «FARMEN»-VINNER: Ingvild Skare Thygesen var bare 19 år da hun vant «Farmen». Foto: TV 2
TIDENES YNGSTE «FARMEN»-VINNER: Ingvild Skare Thygesen var bare 19 år da hun vant «Farmen». Foto: TV 2 Vis mer

- Det var litt intenst i en periode, med mye telefoner. Jeg fikk telefonskrekk i etterkant, men det er bedre nå, forteller Ingvild og legger til at hun ikke lenger tenker over «Farmen»-stempelet, sier hun til Dagbladet.

I ettertid av realitydeltakelsen har Ingvild funnet kjærligheten med fallskjermhopperen Bjørn Magne Bryhn, og i 2016 ønsket paret datteren Ylva velkommen til verden.

Allerede populære

Årets deltakere har fått mye oppmerksomhet siden serien begynte å gå tidligere i høst. Blant annet har flere av deltakerne fått betydelig flere følgere på sosiale medier, og Amalie Snøløs (21) er blitt sammenlignet med selveste Daenerys Targaryan fra «Game of Thrones».

Saken fortsetter under bildet.

ÅRETS FARMEN-GJENG: 14 deltakere har nå blitt til fire, og finalen finner sted førstkommende søndag. Foto: Espen Solli / TV 2
ÅRETS FARMEN-GJENG: 14 deltakere har nå blitt til fire, og finalen finner sted førstkommende søndag. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Amalie selv tar kommentarene som et stort kompliment:

- Det er kjempehyggelig at folk påpeker at jeg likner på henne. Det handler antakeligvis om at vi begge har et ganske arisk utseende, veldig hvitt hår og litt mørkere øyenbryn, sier «Farmen»-deltakeren, som understreker at hun aldri har forsøkt å kopiere «dragenes mor».

Finaleuke

Det begynner for alvor å tilspisse seg på årets «Farmen»-gård, og som nevnt blir det førstkommende søndag avgjort hvem som stikker av med seieren. I går kveld var det Camilla Cox Barfot (32) som måtte forlate TV-gården etter at hun trakk det korteste strået i matlagingskonkurransen.

- Jeg skjønte det allerede etter hinderløypa, at jeg var på vei hjem. Jeg hadde store forventninger til meg selv i den konkurransen, og ble kjempeskuffa da jeg ikke klarte å levere. Jeg vet hva jeg er god for, og er sterk fysisk, men fikk overtenning. Jeg gikk rett på trynet, forteller Barfot til Se og Hør.

LES OGSÅ: Dette er mannen bak «Farmen»-stemmen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer