Brie Larson:

- Jeg følte meg ikke pen nok

Oscar-vinneren trodde aldri hun skulle oppleve å få hovedrollen i en film.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør): Hollywood-stjernen Brie Larson (27) høstet fantastiske kritikker for sin rolle som «Ma» i dramaet «Room».

Skuespillerprestasjonene hennes i filmen sørget for at hun vant en rekke priser, som blant annet en Oscar, Golden Globe, BAFTA og Critic´s Choice Award, i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller».

Nå avslører den talentfulle jenta at hun aldri hadde turt å drømme å få spille hovedrollen i en film tidligere.

- Jeg følte meg ikke selvsikker nok. Jeg følte meg ikke pen nok. Jeg trodde jeg kom til å få biroller hele livet, og jeg slet med tanken på å være en stor stjerne, forteller hun til magasinet The Edit, ifølge Contactmusic.com.

Saken fortsetter under bildet.

GJENNOMBRUDD: I fjor Brie Larson den mest prestisjefylte prisen en skuespiller kan vinne, nemlig en Oscar, for beste kvinnelige hovedrolle i dramaet «Room». Her med Jacob Tremblay som spiller sønnen hennes i filmen. Foto: Filmweb
GJENNOMBRUDD: I fjor Brie Larson den mest prestisjefylte prisen en skuespiller kan vinne, nemlig en Oscar, for beste kvinnelige hovedrolle i dramaet «Room». Her med Jacob Tremblay som spiller sønnen hennes i filmen. Foto: Filmweb Vis mer

Men etter suksessen med «Room» ble Larson raskt en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere, og i fjor hadde hun hovedrollen i «The Glass Castle», samt sentrale roller i «Kong: Skull Island» og «Free Fire».

Etter hvert som karrieren har skutt fart, innrømmer Brie at hun også har opplevd mindre hyggelige sider ved underholdningsbransjen.

- Jeg har vært på sett hvor jeg ikke følte meg trygg. Jeg har følt at jeg har blitt sett på som et objekt. Men ettersom jeg har blitt eldre innser jeg at jeg har lov til å verdsette meg selv.

Nektet å klappe for kollega

27-åringen har flere ganger støttet overgrepsofre i offentligheten, blant annet etter å selv ha spilt rollen som et offer for overgrep, i «Room».

PRISVINNERE: I fjor vant Brie Larson Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i filmen Room, mens Leonardo DiCaprio vant Oscar for beste mannlige hovedrolle i The Revenant. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNERE: I fjor vant Brie Larson Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i filmen Room, mens Leonardo DiCaprio vant Oscar for beste mannlige hovedrolle i The Revenant. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Casey Affleck (41) i januar vant Oscar for beste mannlige skuespiller for sin rolle i «Manchester by the Sea», fikk han stående applaus fra de fleste i salen.

Men Brie Larson, som delte ut prisen, klappet ikke, og ble stående med armene rett ned langs siden mens Affleck holdt takketalen.

Casey Affleck ble nemlig i 2010 anklaget for seksuell trakassering av to kvinner som han jobbet med under produksjonen av filmen «I'm Still Here». Skuespilleren, som da var regissør på prosjektet, inngikk forlik med kvinnene, slik at sakene ble holdt utenfor rettssalen.

- Uansett hva det var jeg gjorde på scenen, mener jeg at det snakket for seg selv, sa Larson til Vanity Fair kort tid etterpå om hvorfor hun unnlot å klappe.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ LERRETET: I eventyrfilmen Kong: Skull Island spiller Larson mot blant annet Hollywood-stjernen Tom Hiddleston. Foto: NTB Scanpix
PÅ LERRETET: I eventyrfilmen Kong: Skull Island spiller Larson mot blant annet Hollywood-stjernen Tom Hiddleston. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Neste storfilm Brie blir å se i «Captain Marvel» våren 2019. Her har hun hovedrollen som superhelten Carol Danvers.

Larson var derimot lenge i tvil om hun skulle takke ja til rollen eller ei fordi hun vet at det blir et enormt mediekjør når den kommer ut, og hun er redd for å miste kontrollen over hva hun vil dele om privatlivet sitt.

- Jeg tilbrakte flere måneder med å bestemme meg for om jeg skulle gjøre filmen eller ikke, og innså at dette er en sjanse til å fortelle en historie i størst mulig skala. Jeg vet at dette kommer til å gjøre at jeg mister noen av de tingene jeg elsker mest ved livet mitt, men jeg synes det er verdt det, sier hun til The Edit.

LYKKELIG: Siden i fjor vår har Brie vært forlovet med den ti år eldre musikeren Alex Greenwald (37). Foto: NTB Scanpix
LYKKELIG: Siden i fjor vår har Brie vært forlovet med den ti år eldre musikeren Alex Greenwald (37). Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg gikk opp 32 kilo etter at jeg ble syk