- Jeg følte meg helt hjelpeløs

Den tidligere fotballstjernen Gøran Sørloth sliter med konstant hodepine.

KRAFTIGE SMERTER: I 2009 startet marerittet for den tidligere fotballstjernen Gøran Sørloth, da hodepinen for første gang meldte seg. Siden har den ikke forsvunnet. Foto: Jonas Frøland, Se og Hør
KRAFTIGE SMERTER: I 2009 startet marerittet for den tidligere fotballstjernen Gøran Sørloth, da hodepinen for første gang meldte seg. Siden har den ikke forsvunnet. Foto: Jonas Frøland, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den tidligere landslagsspilleren, Gøran Sørloth (52), hadde en lang fotballkarriere bak seg da han bestemte seg for å legge opp i 1995.

SUKSESSKARRIERE: Sørloth hadde en suksessrik karriere som fotballspiller. Her feirer han etter at Norge slo England på Ullevaal Stadion i 1993. Foto: All Over Press
SUKSESSKARRIERE: Sørloth hadde en suksessrik karriere som fotballspiller. Her feirer han etter at Norge slo England på Ullevaal Stadion i 1993. Foto: All Over Press Vis mer

Etter at han hadde gitt seg med fotballen var han fortsatt aktiv. Men til VG forteller han at han  i 2009 fikk en kronisk hodepine som skulle vise seg å forandre livet hans.

- Jeg gikk rundt og hadde forferdelig vondt i hodet, men samtidig ingen anelse om hva som var feil. Uvitenheten gjorde meg veldig fortvilet. Jeg følte meg helt hjelpeløs, sier Sørloth til avisen.

Hodepinen har gjort at mye i Sørloths hverdag har blitt annerledes. Han må være mye mer forsiktig med hva han gjør. Belastninger og stress må det være minst mulig av, og dersom det blir for ille, må han legge seg ned og stenge ut både lyd og lys.

Avisen skriver at skaden trolig er fotballrelatert.


- Som den aktive mannen jeg alltid har vært, ville jeg bare trosse hjerneskaden og fortsette som før. Men nå har jeg lært at den faktisk setter begrensninger og at det er noe jeg kanskje må leve med for resten av livet.

Sørloth gjorde mest suksess i Rosenborg, men spilte også i Bursaspor, Borussia Mönchengladbach, Viking og Strindheim.

Han fikk totalt 55 landskamper, av dem én kamp i fotball-VM i 1994.

I 2009 var Gøran Sørloth med i NRK-programmet «Mesternes mester».

Den gang kom han helt til finalen, men røk ut på målstreken.

- Det var kjekt å være med helt ut. Jeg har ikke lov til å bli skuffa. Hvis jeg visste med meg selv at jeg ikke hadde gjort mitt beste, så hadde det vært noe annet. Men slik var det jo ikke, sa Gøran den gang til Seoghør.no.

LES OGSÅ: RBK-heltene sørget i Odd Iversens bisettelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer