MISTET MOREN: Den svenske filmstjernen Lena Endre forteller til VG om sorgen da moren hennes brått ble revet bort av kreft. Her er den «Frikjent»-aktuelle skuespilleren avnildet på Guldbaggegalan i Stockholm tidligere i år. Foto: Stella Pictures
MISTET MOREN: Den svenske filmstjernen Lena Endre forteller til VG om sorgen da moren hennes brått ble revet bort av kreft. Her er den «Frikjent»-aktuelle skuespilleren avnildet på Guldbaggegalan i Stockholm tidligere i år. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg følte meg foreldreløs

«Frikjent»-aktuelle Lena Endre fortsatte å ringe morens telefon etter at hun var død.

SEOGHØR.NO: Den svenske skuespilleren Lena Endre (59) spiller en mor som har mistet sin datter i den Gullruten-nominerte TV 2-serien «Frikjent».

Også i privatlivet har den populære skuespilleren kjent på sorgen ved å miste noen som står en nær.

I et intervju med VG forteller Endre, som også har spilt i norske produksjoner som «Limbo» og «Engelen», hvordan hun opplevde å miste moren sin til kreft for noen år siden.

- Jeg følte meg foreldreløs da jeg mistet henne 51 år gammel. Ingen kilde å gå tilbake til, om saker som bare hun vet, sier den prisbelønte skuespilleren til VG.

Saken fortsetter under bildet.

TV-AKTUELL: Lena Endre er i disse dager å se i suksesserien «Frikjent» på TV 2. Her er hun i en scene med Ingar Helge Gimle. Foto: Carl Christian Raabe/ TV 2
TV-AKTUELL: Lena Endre er i disse dager å se i suksesserien «Frikjent» på TV 2. Her er hun i en scene med Ingar Helge Gimle. Foto: Carl Christian Raabe/ TV 2 Vis mer

Moren til «Millennium»-stjernen døde av kreft 74 år gammel, etter knappe seks ukers sykdomsperiode.

- Jeg var i sjokk. Pappa ville ikke kvitte seg med mobilen og i mange år «ringte jeg mamma» bare for å høre stemmen hennes, sier 59-åringen åpenhjertig i VG-intervjuet.

Lena Endre har fire samlivsbrudd bak seg, men i dag smiler lykken til «The Master»-stjernen. Hun er nemlig kjæreste med den svenske kunstneren Martin Wickström (57).

«Frikjent» kan du se på TV 2 mandag klokken 21.40.

I 2013 var teater- og filmstjernen, som også har gjort det godt i Hollywood, gjest under filmfestivalen i Cannes. Se intervju med Lena Endre fra Cannes nedenfor.

LES OGSÅ: - Jeg elsker henne fremdeles

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.