- Jeg følte fortsatt at jeg var en del av redaksjonen

Ingrid Gjessing Linhave syntes ikke overgangen var helt enkel etter at hun sluttet i «Nytt på nytt».

KLARTE IKKE GI SLIPP: «Sommeråpent»-aktuelle Ingrid Gjessing Linhave (t.v) forteller til Seoghør.no at hun syntes det var vrient å gi helt slipp på «Nytt på nytt»-jobben med Jon Almaas og Knut Nærum. Foto: NTB Scanpix/ Anne Liv Ekroll, NRK
KLARTE IKKE GI SLIPP: «Sommeråpent»-aktuelle Ingrid Gjessing Linhave (t.v) forteller til Seoghør.no at hun syntes det var vrient å gi helt slipp på «Nytt på nytt»-jobben med Jon Almaas og Knut Nærum. Foto: NTB Scanpix/ Anne Liv Ekroll, NRK Vis mer

SEOGHØR.NO: NRK-profil Ingrid Gjessing Linhave (37) er i sommer aktuell som «Sommeråpent»-programleder, sammen med «Big Bang»-makker Kåre Magnus Bergh (36).

Som det første av totalt åtte programlederpar, skal de to mønstre på M/S Sjøkurs fra Vadsø på «Sommeråpent» sin første etappe langs norskekysten.

Men allerede i vinter mønstret Gjessing Linhave av «Nytt på nytt»-skuta, etter halvannet år i panelet i NRKs satiresuksess. Få dager senere ble komiker Pernille Sørensen (37) annonsert som etterfølger, og bare én uke etter Gjessing Linhaves siste sending, var Sørensen på plass i panelet.

Til Seoghør.no forteller den tidligere «Nytt på nytt»-profilen at overgangen fra å være redaksjonsmedlem til å se Sørensens første program fra sofaen, ikke var helt sømløs.

- Det var så rart, for jeg følte fortsatt at jeg var en del av redaksjonen. Så jeg merket at jeg klarte ikke å sitte og bare være vanlig TV-publikummer. Når man har jobbet med et program, så sitter man og ser og analyserer og tenker. Så jeg var veldig sånn «i redaksjonen» da. Men det var helt fint, at jeg ikke følte at jeg hadde mistet dem ennå, sier Gjessing Linhave.

Saken fortsetter under bildet.

Har klemme-avtale med Jon

Den «Sommeråpent»-aktuelle programlederen bedyrer at hun ikke har begynt å følge «Nytt på nytt» med kritisk blikk etter exiten, og hun gir arvtaker Pernille Sørensen de beste skussmål.

- Pernille er jo fantastisk flink. Jeg får bare følelsen av at hun har vært i det programmet alltid. Så terningkast seks, hehe, sier Gjessing Linhave humørfylt til Seoghør.no.

Siden den sympatiske 37-åringen sluttet, har også Knut Nærum (54) takket for seg i «Nytt på nytt» - etter 16 år som Jon Almaas' (47) faste makker. Til høsten er det Johan Golden (40) som blir å se i Nærums stol.

Saken fortsetter under bildet.

SKRYTER AV PERNILLE: I slutten av februar tok Pernille Sørensen (t.v) over for Ingrid Gjessing Linhave i «Nytt på nytt»-panelet. Hun får «terningkast seks» av forgjengeren sin for den foreløpige innsatsen. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
SKRYTER AV PERNILLE: I slutten av februar tok Pernille Sørensen (t.v) over for Ingrid Gjessing Linhave i «Nytt på nytt»-panelet. Hun får «terningkast seks» av forgjengeren sin for den foreløpige innsatsen. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK Vis mer

Selv om Ingrid Gjessing Linhaves tid i «Nytt på nytt» er forbi, kan hun fortelle at verken Knut Nærum eller Jon Almaas er ute av livet hennes.

- Nå har jo Knut sluttet, men vi holder jo kontakten. Og siden Jon og jeg fortsatt jobber i NRK, så ser jeg ham der, i kantina. Så vi har avtale om at vi skal ikke klemmes hver gang vi ser hverandre, men kanskje hver tredje, hehe. Og så er vi jo i slekt, jeg tror vi har samme tipp-tipp-tippoldefar, ikke sant. Så vi er rimelig close, sier hun lattermildt til Seoghør.no.

«Sommeråpent» starter 21. juni.

Disse skal lede «Sommeråpent» på NRK i år:

- Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave
- Ingerid Stenvold og Ronny Brede Aase
- Nadia Hasnaoui og Atle Pettersen
- Atle Bjurstrøm og Ida Nysæther Rasch
- Carina Olset og Tarjei Strøm
- Haddy N’Jie og Tore Strømøy
- Dan Børge Akerø og Jeannette Platou
- Marte Stokstad og Anne Rimmen

LES OGSÅ: Ble forlatt av faren som fireåring