- Jeg følte at verden raste sammen

Nå takker Jens Stoltenberg familien for støtten etter terroraksjonene.

RASTE SAMMEN: Stoltenberg er glad han var på jobb og ikke på ferie 22. juli. Men han følte verden raste sammen ved flere anledninger. Foto: Reuters/Scanpix
RASTE SAMMEN: Stoltenberg er glad han var på jobb og ikke på ferie 22. juli. Men han følte verden raste sammen ved flere anledninger. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kort tid før bomben i Regjeringskvartalet smalt, ble statsminister Jens Stoltenberg (52) intervjuet av Dagbladet. Intervjuet kom aldri på trykk. Nå snakker Stoltenberg ut om hvordan verden raste sammen i etterkant av terroraksjonene i Oslo og på Utøya.

- Praktisk og administrativt følte jeg vi hadde kontroll fra første stund. Vi var i sikkerhet, vi fikk kontakt med redningstjenestene og jeg fikk mine medarbeidere raskt på kontoret. Heldigvis var jeg på jobb og ikke på ferie. Det betyr at vi umiddelbart var i funksjon. Men følelsesmessig var det mange ganger jeg følte at verden raste sammen, sier han til Dagbladet Magasinet.

Statsministeren takket familien for den gode støtten han fikk da landet ble snudd på hodet, men mener at det han følte ikke kan sammenlignes med følelsene de etterlatte eller skadede satt igjen med.

- Jeg fikk støtte og styrke av Ingrid og resten av familien min. Det var viktig for meg å snakke med dem. Også ble det veldig nært fellesskap på Statsministerens kontor. Men det jeg må ha følt av anstrengelse og savn er ingenting mot det de opplevde, de som mistet noen, ble fysisk skadd eller har sår som ikke synes. Ingenting.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Jens dropper kongen igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer