«71° nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Jeg følte at jeg ikke fikk puste

Sandra Lyng (29) fikk sammenbrudd.

UTMATTET: Popartisten blir tappet for krefter under en svært krevende sykkeletappe i «71° nord - Norges tøffeste kjendis», og bryter sammen. Vis mer Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I kveldens episode av «71° nord - Norges tøffeste kjendis», opplever artist Sandra Lyng (29) at hun tøyer strikken litt for langt.

Midt i en krevende sykkeletappe får «Play My Drum»-sangeren et sammenbrudd, som fører til at hun må stoppe opp og gå av sykkelen.

- Jeg var rett og slett tom for krefter. Med lett astma følte jeg at jeg ikke fikk puste, så angsten tok meg, forklarer hun til Seoghør.no.

  • Se video øverst i saken!

- Ville ikke senke laget

Sandra Lyng bryter sammen i gråt når hun kjenner at angsten kommer, men hun får fort hjelp fra flere av reality-kollegene.

- Jeg begynte å gråte som en slags reaksjon på at jeg merket at jeg ikke hadde mer å gå på. Kroppen var utslitt, men jeg ville ikke senke laget mitt eller skuffe dem. Derfor ble jeg lei meg da jeg kjente at jeg ikke klarte mer, sier hun.

29-åringen sier til at tårene hovedsakelig kom fordi hun var redd for å skuffe lagkameratene.

- Jeg var redd for å skuffe laget og virke pysete, for det er ikke sånn jeg ser på meg selv som person, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

SLITEN: Sandra Lyng måtte ta et pust i bakken da hun opplevde utmattelse under triatlon. Foto: TVNorge
SLITEN: Sandra Lyng måtte ta et pust i bakken da hun opplevde utmattelse under triatlon. Foto: TVNorge Vis mer

Ga seg ikke

Sammenbruddet skyldes angivelig at Lyng ikke fikk i seg nok frokost før etappen, mistenker hun selv.

- Jeg våknet kanskje litt seint og fikk da ikke mulighet til å spise, men det var min skyld. Jeg har nå lært at når blodsukkeret mitt er helt på bunnen, så fungerer jeg dårlig. Jeg er en person som trenger næring ofte, og jeg har lært at jeg ikke skal svømme i kaldt hav for da å sykle i seks timer i oppoverbakke. Triatlon er ikke min kopp te, sier hun.

Etter at Lyng hadde tatt en pause, ventet det flere harde tak, men hun ga seg ikke av den grunn.

- Jeg kjente at jeg bare trengte et lite pust i bakken, litt «bensin» i kroppen, litt astmamedisin for å åpne opp det som føltes ut som tette lunger, så skulle jeg pinadø stå på videre. Mitt motto er: «jeg gir meg aldri», sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

SMERTEFULLT: Det ble en følelsesmessig avgjørelse for Svein Østvik, da han besluttet å trekke seg fra etappen. Grunnet smerter i knærne, var det ikke mulig for ham å gjennomføre turen til fots. Video: TV Norge Vis mer

Måtte trekke seg

Sandra Lyng er for øvrig ikke den eneste av de celebre deltakerne som har hatt fysiske eller mentale utfordrninger i årets sesong av TVNorge-programmet.

For noen uker siden ble tv-titterne vitne til da Svein Østvik (55), også kjent som «Charter-Svein», måtte trekke seg fra en etappe da han opplevde å få sterke smerter i knærne.

55-åringen fikk diagnosen artrose (slitasjegikt) i begge knærne etter at han hadde takket ja til deltakelsen i realityprogrammet.

Beina til Svein begynte i svikte idet han var på vei opp en fjellegg der det tidligere hadde vært dødsfall. Da oppfordret TV-teamet ham til å ikke fortsette.

- De hadde lagt merke til at knærne mine ikke tålte særlig belastning, og at jeg kunne falle utenfor. I tillegg skulle vi gå usikret, så da skjønte de at det var farlig, sa han.

- Ble kjemperedd

Også artist og danser Alexandra Joner (26) opplevde en utfordring under en klatreetappe, da følelsene tok overhånd på fjellveggen.

Det var rett og slett høydeskrekken som ga henne en psykisk knekk.

- Før jeg dro tenkte jeg at det med høydeskrekk var en mental ting, så jeg prøvde liksom å psyke det bort. Det fungerte ikke helt. Jeg ble kjemperedd, og det var en følelse av frykt jeg ikke klarte å kontrollere. Jeg følte at jeg skulle dø, og stivnet helt opp, forklarte sangeren overfor Seoghør.no.

«71° nord - Norges tøffeste kjendis» sendes på TVNorge søndag klokken 20.00.

ANGST:  Artist og danser Alexandra Joner tok til tårene da hun fikk panikk midt i en klatrevegg under innspillingen av 71° nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge. Video: TVNorge Vis mer

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer