Sarah Hyland:

- Jeg følte at jeg ble kvalt

Innlagt på sykehus med «uforklarlig» sykdom.

SYK: Skuespiller Sarah Hyland har slitt med sykdom gjennom hele sitt liv. Nå har hun igjen vært innlagt på sykehus med uforklarlige pusteproblemer. Her er hun avbildet i L.A. i februar 2018. Foto: NTB Scanpix
SYK: Skuespiller Sarah Hyland har slitt med sykdom gjennom hele sitt liv. Nå har hun igjen vært innlagt på sykehus med uforklarlige pusteproblemer. Her er hun avbildet i L.A. i februar 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Sarah Hyland har hatt en stor karriere i løpet av sitt 28 år lange liv, hvor hun i hele ti år har hatt rollen som Dunphy-familiens eldste datter Hayley i komiserien «Modern Family». I tillegg har hun også vært å se i andre tv-serier og filmer, som nyinnspillingen av klassikeren «Dirty Dancing».

Privat har derimot Hyland hatt sitt å stri med.

Skuespilleren har tidligere avslørt at hun gjennomgikk en nyretransplantasjon i 2012, ettersom hun lider av en kronisk nyresykdom. Da fansen fem år senere kommenterte stjernens vektnedgang, raste hun tilbake og avslørte at hun også da hadde vært så syk at hun hadde vært sengeliggende i flere måneder.

Nå har Hyland igjen vært innlagt på sykehus. Det avslørte hun, ifølge People, nylig på Instagrams historiefunksjon, hvor hun forklarte at legene også sliter med å finne ut av årsaken til helseproblemene.

Brystsmerter

I innlegget på Instagram forklarer hun at det var pusteproblemer som gjorde at hun ble innlagt på sykehus.

- For å gjøre en lang historie kort, så oppsøkte jeg sykehuset fordi jeg følte at jeg ble kvalt av noe i huset, uttalte hun og la til at hun slet med å puste og hadde brystsmerter.

Hun fortalte også at hun hadde vært innlagt på sykehus i fire dager, men at hun nå var sendt hjem, etter at legene ikke klarte å finne noen medisinsk årsak til pusteproblemene.

- De gjennomførte flere tester, flere ganger, og det er ingenting galt med meg, skriver hun og legger oppgitt til at hun lurer på hva hun da gjorde på sykehuset i det hele tatt.

SUKSESS: Syrah Hyland har spilt rollen som Hayley i komiserien «Modern Family» i hele ti år. I løpet av denne perioden har hun også slitt med sykdom. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Syrah Hyland har spilt rollen som Hayley i komiserien «Modern Family» i hele ti år. I løpet av denne perioden har hun også slitt med sykdom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Psykiske problemer

Hyland har, som nevnt, vært mye inn og ut av sykehus gjennom livet.

Ifølge People er 28-åringen diagnostisert med nyredysplasi, noe som ifølge Store Medinske leksikon betyr at en unormal utvikling av organet, eller celleforandringer.

I Hylands tilfelle har det blant annet ført til jevnlige smertefulle cyster, og 28-åringen har gjennomført to nyretransplantasjoner med påfølgende dialysebehandling. Mens det var faren som donerte bort en av sine nyrer i 2012, var det lillebroren som var stjernens donor i 2017.

SYKDOM: Sarah Hyland sliter med flere sykdommer og har gjennomgått hele 16 operasjoner i løpet av sitt liv. Her stråler hun på den løperen under Golden Globe-utdelingen i januar. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix
SYKDOM: Sarah Hyland sliter med flere sykdommer og har gjennomgått hele 16 operasjoner i løpet av sitt liv. Her stråler hun på den løperen under Golden Globe-utdelingen i januar. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

Ikke nok med det. Stjernen lider i tillegg av den gynekologiske sykdommen endometriose. På grunn av de to sykdommene har hun til sammen gjennomgått hele 16 operasjoner i løpet av sine 28 leveår.

Som følge av at den første nyretransplantasjonen mislyktes, hvor altså hennes egen far var donor, har hun tidligere avslørt at hun i en periode har slitt med psykiske problemer og selvmordstanker.

- Når et familiemedlem gir deg en ny sjanse i livet, og det feiler, så føles det nesten som om det er din egen feil. Det er det ikke, men det føles sånn, har hun tidligere uttalt til magasinet SELF.

- Jeg vurderte selvmord fordi jeg ikke ønsket å feile med min bror sånn jeg hadde gjort med pappa, uttalte hun åpenhjertig.

Raste mot operasjonsryktene

Hylands helseutfordringer har ført til at hun tidvis har gjennomgått forandringer i utseendet. I 2017 måtte hun slå tilbake mot anklager om at hun er blitt for tynn.

Den gang forklarte «Modern Family»-skuespilleren at utseendet hennes hadde endret seg på grunn av helsemessige problemer, og hun tok kraftig til motmæle i flere innlegg på Twitter.

Senere samme år raste hun mot rykter om at hun hadde gjennomgått plastisk kirurgi i bladet Life & Style Magazine.

«DETTE GJØR MEG SÅ RASENDE. Å få leger til å gi sin mening om FJESET MITT er fullstendig latterlig og nedverdigende. Pell dere vekk», skrev hun i et innlegg på Twitter.

I ettertid gjorde magasinet flere endringer i saken, uten at Hyland ble fornøyd. Blant annet underholdt hun fansen med flere bilder og videosnutter på Twitter, der hun gjorde narr av artikkelen.

I ettertid er artikkelen blitt fjernet fra magasinets nettsider.

28-åringen skrev også, nok en gang, at hun har gjennomgått sitt livs verste år, medisinsk sett, og at hun er dypt fornærmet over at magasinet har kokt sammen en hel artikkel rundt hvorvidt hun har tatt plastisk kirurgi.

- Dere ANER ikke hva jeg har vært igjennom, skrev hun, og fortsatte:

- Og jeg har i en viss grad omtalt disse ryktene allerede. Folk som dere er grunnen til at unge jenter føler at de trenger å forandre fjeset sitt. MITT fjes er blitt endret av LIVREDDENDE medisin.

LES OGSÅ: «Girls»-stjernen røper mørk hemmelighet etter flere år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer