FÅR KRITIKK: Sir Alan Parker mener den nye "Fame"-filmen ikke kan måle seg med originalversjonen han regisserte for 29 år siden. Foto: filmweb
FÅR KRITIKK: Sir Alan Parker mener den nye "Fame"-filmen ikke kan måle seg med originalversjonen han regisserte for 29 år siden. Foto: filmwebVis mer

- Jeg føler meg ranet

Hollywood-stjernen hevder han aldri ga sin velsignelse til den nye filmen...

SEHER.NO:  Regissør-legenden Sir Alan Parker (65) gjorde på 80-tallet stor suksess med dansefilmen "Fame". Men den nye versjonen av hitfilmen - som har norsk premiere 16. oktober - har han ikke mye godt å si om.

Siden rettighetene til filmen eies av filmselskapet MGM, har ikke regissøren kunnet forhindre at filmen - som av flere kritikere har blitt stemplet som "en blek etterligning" - så dagens lys.

- Jeg hater det de har gjort med filmen. Det føles som jeg har blitt ranet. Når du har arbeidet så mye med filmen og gjorde den så bra du kunne vil du gjerne beskytte den. Men slik er virkeligeheten i Hollywood, sier han til avisen Daily Telegraph.

Sir Alan reagerer også sterkt på at regissøren av den nye "Fame"-filmen, Kevin Tancharoen, tidligere har hevdet offentlig at Parker ga sin velsignelse til prosjektet.

- Det å produsere en dårlige versjon, er en fornærmelse mot minnet til de som var involvert i originalen, sier han og viser blant annet til danseren Gene Anthony Ray, som spilte den populære karakteren Leroy. HIV-positive Ray døde i 2003 av en hjertesykdom.

En av de originale "Fame"-medlemmene som ikke deler Parkers sinne mot den nye filmen er Debbie Allen (59). Hun gjør nemlig comeback som rektor på danseskolen, 29 år etter debuten...

- Jeg likte ideen. Skuespillerne er forskjellige, men ungdom sliterfortsatt med de samme problemene som de gjorde den gang, sa Debbie ifebruar til Daily Mirror.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Slik ser "Fame"-stjernene ut i dag!