NERVØS: Bård Tufte Johansen er nervøs før premieren på showet «Mann (44)» i begynnelsen av februar.  Foto: Stella Pictures
NERVØS: Bård Tufte Johansen er nervøs før premieren på showet «Mann (44)» i begynnelsen av februar. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg føler meg naken og sårbar

Tre uker før stand-up-premieren begynner nervene å melde seg for Bård Tufte Johansen.

SEOGHØR.NO: I begynnelsen av februar står Bård Tufte Johansen (44) alene på scenen med det han håper blir hans gjennombrudd som stand up-komiker.

- Jeg må jobbe med nervene før premieren. For første gang føler jeg meg…Ja, litt naken og sårbar. Negativ kritikk vil gå skikkelig i magen på meg, sier han til VG Helg.

Han merker presset nå som han ikke kan lene seg til TV-partneren Harald Eia.

TV-SUKSESS: I fjor gjorde Eia og Johansen det godt med TV-serien «Brille».  Foto: TVNorge
TV-SUKSESS: I fjor gjorde Eia og Johansen det godt med TV-serien «Brille». Foto: TVNorge Vis mer

- Jeg står litt alene, da. Folk har lurt litt på hvordan det skal gå med meg uten Harald. Svaret er ja. Dette er å stå foran det største stupet.

I forestillingen «Mann (44)» tar han for seg hverdagslivet slik han opplever det sammen med kona Beate Halkjelsvik og barna Zacharias (12) og Sunniva (16).

- Det eneste menn i min alder skal gjøre, er å sørge for at ting går bra. Når jeg kommer hjem fra jobben, sjekker jeg hvor mange røde lamper som blinker i huset: Okei, det skal ryddes i gangen. Gå tur med bikkja. Er noen sure? Har kona hatt en bra dag på jobben? Livet mitt er komisk fylt opp av sånne ting. Og det er det showet mitt handler om, sier han til avisen.

LES OGSÅ: Dette fikk han ikke lov til av Bård