GJORT ER GJORT: Emil Løvstad og Pernille Vedeler har ingen muligheter til å trekke tilbake hete scener som er gjort under innspillingen av «Paradise Hotel». Dette kommer frem av kontrakten de har skrevet under på. Foto: TV3
GJORT ER GJORT: Emil Løvstad og Pernille Vedeler har ingen muligheter til å trekke tilbake hete scener som er gjort under innspillingen av «Paradise Hotel». Dette kommer frem av kontrakten de har skrevet under på. Foto: TV3Vis mer

- Jeg føler meg maktesløs

Deltagerne kan ikke angre på pinlige scener. Advokat kaller Paradise-kontrakten en «grov utnyttelse av unge mennesker».

SEHER.NO: Deltagerne i TV3-programmet «Paradise Hotel» er maktesløse i kampen mot TV-selskapets rett til å vise det de selv ønsker. Det skriver Se og Hør.

I et av de viktigste punktene i den konfidensielle kontrakten deltagerne må skrive under på, står det blant annet følgende, ifølge bladet:

«Deltageren er kjent med, og aksepterer, at Mastiff/TV3 gjør opptyak, og har rett til å sende opptakene av alt som skjer på Paradise Hotel, samt de hendelser/situasjoner som oppstår under produksjonsperioden».

Overfor Se og Hør innrømmer deltager Tine Helene Valle (23) at hun føler seg maktesløs i kampen mot TV-kanalen.


- Jeg har forståelse for det konseptet jeg er med på, og tåler ganske mye. Både av det ene og det andre. Likevel føler jeg meg maktesløs i forhold til å be dem fjerne enkelte scener som jeg angrer på, siden jeg har signert denne kontrakten, mener hun.

Advokat Halvard Helle er sterkt kritisk til det «Paradise»-deltagerne har skrevet under på.

- Jeg tror produsentene av «Paradise Hotel» skal få store problemer med å håndheve avtalen med deltagerne. Flere av bestemmelsene er sterkt urimelige og er ikke verdt papiret det er skrevet på. Dette er grov utnyttelse av unge mennesker som drømmer om å komme på TV, sier Helle til bladet.

Mer om "Paradise Hotel"-kontrakten kan du lese i tirsdagens Se og Hør.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: - Folk stønner i telefonen min