- Jeg føler meg litt ført bak lyset

Janki og Anita forlot Robinsonøya i kveldens episode.

RUGBYKAMP: Lag «Sør» vant nok en gang robinsonkampen, og slapp dermed å møte til øyråd.  Foto: TV3
RUGBYKAMP: Lag «Sør» vant nok en gang robinsonkampen, og slapp dermed å møte til øyråd. Foto: TV3 Vis mer
SEHER.NO: I sesongens fjerde episode av realityserien «Robinson» på TV 3 var det Tønsberg-mannen Jan Christian «Janki» Horntvedt (31) som ble stemt ut av lagkameratene sine.

- Jeg føler meg litt ført bak lyset, sa Janki til kameraene rett etter at han hadde fått vite at det var han som måtte forlate øya. 

I dag ser han noe annerledes på situasjonen.

- Jeg ser at jeg ikke spilte spillet riktig, men jeg prøvde bare å være meg selv. Et av kriteriene jeg satte for meg selv før innspillingen var at ærlighet varer lengst, og det har jeg vært. Uka etter jeg kom hjem tenkte jeg: «Burde jeg ha gått til den sterkeste på laget? Hva hvis jeg bare hadde..», men vet du hva, ærlighet var min måte å spille spillet på, og sånn ble det, sier den blide 31-åringen til Seher.no.

Da Janki, som har en homofil legning, havnet på lag med den selverklærte homofoben Hans-Olaf Hess (46) lå det i kortene at det skulle bli drama og intriger. Men den gang ei.

- I øyrådet fortalte Hans-Olaf om sin fobi på en ærlig og utilslørt måte, som egentlig gjorde meg ganske paff. Men under selve oppholdet gikk det egentlig ganske greit. Jeg tror rett og slett at Hans-Olaf aldri har kjent en homse før, og derfor hadde bilder i hodet som ikke stemmer, mener Janki.

De to deltakerne var klare på at det ikke skulle være noe problem dem imellom at de har ulikt syn.

- Jeg ville vise han, og resten av TV-seerne, at en mann med en homofil legning ikke trenger å være en «queeny bitch», med knekk i håndleddet og som skriker bare han ser en mus. Jeg vil være med på å bryte ned fordommer, og det tror jeg at jeg klarte å oppnå med Hans-Olaf, sier Janki fornøyd.

Robinsonekspedisjonen går på TV 3 søndager klokken 21.00. For mer programoversikt sjekk ut Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Er like stor som Michael Jackson