INTROVERT: Lene Kongsvik Johansen forteller at hun er ganske introvert av natur.  Foto: Thomas Winje Øijord/NTB scanpix
INTROVERT: Lene Kongsvik Johansen forteller at hun er ganske introvert av natur. Foto: Thomas Winje Øijord/NTB scanpixVis mer

- Jeg føler meg drita etter et par timer med møter

Lene Kongsvik Johansen fra «Costa Del Kongsvik» avslører hvorfor hun helst jobber alene.

SEOGHØR.NO: Lene Kongsvik Johansen (44) er fo rtiden aktuell med sesong to av humorserien «Costa Del Kongsvik» på TV Norge.

Men selv om komikeren trives med Kongsvik-seriene er hun ganske introvert utenfor TV-skjermen. Det får spesielt ektemannen Joachim merke. 

- Når jeg jobber ekstra lange dager, er jeg nok ganske krevende. Da kan jeg mene at jeg har dødelig høyt blodtrykk og tro fullt og helt at jeg må sykemeldes det neste halvåret. Jeg krisemaksimerer en del, kan du si, sier Lene til VG og legger til: 

- Det som er rundt meg, tar jeg veldig inn. Jeg får veldig høy score på sånne hypersensitivitetsskalaer, forteller skuespilleren. 

Følsomheten til Kongsvik gjør at hun har lite til overs for lange møter og brainstorming. Hun jobber best alene. 

- Jeg føler meg drita etter et par timer, da er jeg helt kokt i hodet og husker ikke hva jeg heter lenger. Jeg tenker best alene og er ganske introvert av natur. 

Saken fortsetter under bildet. 

VANT PRIS: Lene Kongsvik Johansen vant Komiprisen i 2013 i kategorien "Årets morsomste (Publikumsprisen)" for sin rolle i Kongsvik VGS på Chat Noir i Oslo.
 Foto: Vegard Grøtt/ NTB scanpix
VANT PRIS: Lene Kongsvik Johansen vant Komiprisen i 2013 i kategorien "Årets morsomste (Publikumsprisen)" for sin rolle i Kongsvik VGS på Chat Noir i Oslo. Foto: Vegard Grøtt/ NTB scanpix Vis mer

Gikk på en smell

Lene Kongsvik Johansen har flere ganger vært åpen med tingene hun har slitt med, som for eksempel da hun gikk gravid med sitt første barn.

Da fortalte Lene at hun hadde sittet lenket til en stol i flere uker i slutten på svangerskapet grunnet bekkenløsning. Da følte hun at hun mistet seg selv. 

- Jeg følte at jeg mistet meg selv. Her sitter jeg, liksom. Rugekasse, det er det jeg er. I tillegg var jeg dramatisk søvnløs de siste tre månedene av graviditeten, med veldig mye angst. Så det var thumbs up da veene kom. Men jeg var sliten. Mer sliten en jeg skjønte, fortalte hun til bladet Tara. 

Tre måneder etter hun fikk datteren Solveig, gikk hun på en kraftig smell. Hun møtte veggen. 

- Jeg gikk på en smell. Det var som jeg hadde global bekkenløsning i alle ledd. Det var vondt å skjære ost og vondt å trå på mine egne føtter. Da påsken kom var jeg så redusert at jeg ikke kjente meg selv igjen på et snaut halvt år. Det var rare greier. Både far og jeg var hjemme som du forstår, sa hun til Dagbladets magasin God Torsdag den gang. 

Mange vil si dette er en typisk fødselsdepresjon, men Kongsvik mener det ikke var det. 

- Nei. Alle sier det, men jeg tror ikke det. Jeg følte meg veldig lykkelig da vi fikk lille Solveig. Jeg tror det var en fysisk greie som gjorde meg veldig redd. 

«Costa Del Kongsvik» ser du på TV Norge hver torsdag 21.00.

KJENT KARAKTER: En av karakterene Lene spiller i Kongsvik-seriene er hypokonderen «Wenche».
KJENT KARAKTER: En av karakterene Lene spiller i Kongsvik-seriene er hypokonderen «Wenche». Vis mer

LES OGSÅ: Startet livet på barnehjem