Liam Payne slaktes av LHBT-samfunnet:

- Jeg føler avsky

One Direction-stjernens nye sang får flere til å se rødt.

STERKE REAKSJONER: Etter at Liam Payne slapp sin nye låt med navn «Both Ways» har sangteksten fått flere til å se rødt. Flere trekker også inn kjæresten hans, Maya Henry, i teksten. Foto: NTB Scanpix
STERKE REAKSJONER: Etter at Liam Payne slapp sin nye låt med navn «Both Ways» har sangteksten fått flere til å se rødt. Flere trekker også inn kjæresten hans, Maya Henry, i teksten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I disse dager har flere av de tidligere medlemmene av boybandet One Direction sluppet ny musikk. Harry Styles (25) kom nylig med sin nye låt «Adore You», mens Niall Horan (26) har gitt ut «Put a Little Love on Me».

Liam Payne (26) har på sin side nylig sluppet sitt første soloalbum, «LP1».

Mens fansen er i ekstase over den nye musikken til Styles og Horan, får Payne virkelig gjennomgå - spesielt for den ene nye låten, «Both Ways».

I disse dager har det oppstått en ny emneknagg som trender på Twitter, #LiamPayneIsOverParty.

FIKSJON: Euphoria har skildret en fiktiv sex-scene mellom «One Direction»-medlemmene Louis Tomlinson og Harry Styles. Det skaper reaksjoner. Vis mer

Vekker oppsikt

Sangteksten til «Both Ways» har vekket sterke reaksjoner hos folk, og flere er rasende over det mange beskriver som en «seksuell tekst».

Det skriver flere amerikanske medier, deriblant E! News.

«My girl, she like it both ways. She like the way it all taste. Couple more, we'll call it foreplay», lyder en av setningene i sangteksten, som på norsk kan oversettes til:

«Jenta mi, hun liker det begge veier. Hun liker hvordan alt smaker. Et par til, vi kaller det forspill».

Ovennevnte utdrag tolker mange som at Paynes kjæreste, den 19 år gamle modellen Maya Henry, er biseksuell. Spesielt LHBT-miljøet (samlebetegnelse for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, journ. anm.) er blant dem som misliker innholdet i Paynes nye sang.

De beskylder sangeren for å blant annet «fetisjere» folks seksuelle identitet.

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Magnus er en av årets friere og vi har sett han på skjermen i mange episoder denne våren. Men for noen år siden var det en helt annen hendelse som stod i fokus i Magnus' liv. Vis mer

Sterke reaksjoner

Flere har derfor tatt til Twitter for å uttrykke sine skarpe meninger om Paynes «Both Ways», og det kan trygt sies at folk ikke sparer på kruttet.

- Vi visste at denne kom til å komme i flere år. Visste det etter at han slo tilbake mot Harry for å kle seg som han gjør, og være den han vil. LHBT-samfunnet er IKKE for din fetisj. Å se unge kvinner og menn eller noen som blir seksualisert slik er ekkelt, raser en på Twitter, og legger ved #LiamPayneIsOverParty-knaggen.

- Min seksualitet er ikke din fetisj. Jeg føler avsky over hvordan heterofile mennesker fremdeles synes at bifile kvinner (og bifile generelt) bare er verdt ens sexfantasier. Dra til helvete hvis du fremdeles støtter ham etter dette, skriver en annen, og legger også ved ovennevnte emneknagg.

VISER HUD: Artist Liam Payne og modell Stella Maxwell kaster klærne i ny video for Hugo Bodywear. Video: Instagram/@hugo_official Vis mer

Drar frem gammelt intervju

Youtuberen Tyler Oakley (30) har også fått med seg oppstyret rundt Paynes nye sang, og han benyttet derfor anledningen til å slenge seg på trenden om sangeren på Twitter.

- Bitch, jeg advarte dere alle for mange år siden, skriver Oakley.

Ifølge E! News fikk Twitter-innlegget over 10 000 likerklikk på bare to timer, og det har i skrivende stund godt over 24 000 likerklikk.

Sangteksten har for øvrig også fått flere til å rippe opp i Paynes tidligere uttalelser om blant andre hans tidligere kollega Harry Styles.

Ifølge E! News uttalte Payne i et intervju at han aldri ville la Styles sitte barnevakt for sønnen, Bear (2), fordi han var usikker på hva slags innflytelse han ville ha på sønnen.

- Jeg kunne ikke stole på Harry fordi jeg føler at barnet mitt ville komme utkledd i noe jeg bare ikke ville forstå meg på, sa Payne den gang.

Liam Payne har foreløpig ikke uttalt seg om låtkritikken.

Styles-kritikk

Bakgrunnen for at flere drar opp Paynes uttalelser om Harry Styles er nok fordi mange mener at 25-åringen har hintet ved flere anledninger til at han er biseksuell.

I fjor var fansen overbevist om at Styles signaliserte at han var bifil i låten «Medicine», og flere hundrevis av mennesker reagerte på Twitter.

Nå er fansen igjen overbevist om at Styles snart kommer til å annonsere at han er bifil eller biseksuell i sitt kommende album «Fine Line», ifølge Cosmopolitan.

Etter at sangstjernen delte et bilde av albumoppslaget på Twitter, var nemlig fansen raskt ute med å berømme stjernen for hans tilsynelatende bruk av fargene i det biseksuelle flagget, rosa, lilla og blå.

- Jeg elsker navnet og omslaget. Det er en så vakker blåfarge. Fargekombinasjonen som ligner på det bifile flagget er kult. Det passer deg, skrev en fan på Twitter.

- Jeg roper det ut akkurat nå: Harry Styles skal kunngjøre at han er bifil, skrev en annen på Twitter.

Ifølge Cosmopolitan har Styles vært et ikon for bifile takket være sin ustanselige vifting av Pride-flagget på scenen, samt at han tidligere har nektet for å definere seksualiteten sin. Han har lenge vært en aktiv tilhenger av LHBT, og har samlet inn mye penger til forskjellige veldedige organisasjoner i løpet av karrieren.

UT AV SKAPET?: Harry Styles har flere ganger sagt at han ikke ønsker å definere legningen sin. Nå svirrer ryktene igjen, på grunn av hans nye album. Foto: NTB scanpix
UT AV SKAPET?: Harry Styles har flere ganger sagt at han ikke ønsker å definere legningen sin. Nå svirrer ryktene igjen, på grunn av hans nye album. Foto: NTB scanpix Vis mer

Blant dem den USA baserte utdanningsorganisasjonen GLSEN som arbeider for å avslutte diskriminering, trakassering og mobbing basert på seksuell legning, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

LES OGSÅ: One Direction-stjernen om familietragediene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer