«Allsang på grensen»:

- Jeg føler at Ari er med

Katrine Moholt er tilbake på Fredriksten festning etter et røft halvår. «Allsang på Grensen» ble et lyspunkt for å komme seg gjennom sorgen etter Ari Behn.

LYSPUNKT: Å få komme tilbake til Fredriksten festning var et lyspunkt for Kathrine Moholt etter en tid med mye usikkerhet, redsel og sorg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LYSPUNKT: Å få komme tilbake til Fredriksten festning var et lyspunkt for Kathrine Moholt etter en tid med mye usikkerhet, redsel og sorg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Katrine Moholt (46) som synger «Sommartider» eller «Idyll» på Fredriksten festning i Halden er omtrent et like sikkert sommertegn som svalenes gjenkomst. I 14 år har programlederen og sangeren ledet «Allsang på Grensen». I år er derimot alt litt annerledes.

- Det er så fantastisk å være tilbake. Vi hadde nesten ikke trodd at vi skulle få til å lage «Allsang på Grensen» i år. Dette er jo et program hvor egentlig tusenvis skal samles for å synge sammen, men vi har hele tiden jobbet mot å få det til på en eller annen måte, sier Moholt til Se og Hør.

I år søkte TV2 ti familier til hvert program for å være publikummere. På den måten kan familier fra samme husstand sitte tett i tett foran scenen, uten å bryte smittevernsnegler. Under torsdagens program var det 140 tilskuere.

- Jeg synes vi har funnet en veldig god løsning, og jeg er så fornøyd med hvordan denne kvelden gikk. Alle sang med og vi hadde artister for hele familien, sier hun.

Morgan Sulele synger låten "Bare min" på TV2-programmet "Allsang på grensen". Vis mer

En heftig sorg

Da coronaviruset kom til Norge og landet ble stengt måtte Katrine Moholt og redaksjonene for «Allsang på Grensen» og «Skal vi Danse» kaste seg rundt for å finne alternative løsninger.

Moholt beskriver den siste tiden som skremmende, og berømmer TV2 for å ha tatt smittevernreglene på alvor.

STORT SAVN: Ari Behn ledet Allsang på Grensen med Katrine Moholt i 2015. Savnet har vært stort for programlederen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
STORT SAVN: Ari Behn ledet Allsang på Grensen med Katrine Moholt i 2015. Savnet har vært stort for programlederen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Samtidig som hun jobbet med å gjøre alle hennes produksjoner «corona-vennlige» var Katrine Moholt midt i bearbeidingen av sorgen etter å ha mistet sin gode venn Ari Behn.

- Det har vært et rart år med en veldig røff start. Det har vært veldig heftig å sørge over Ari. Vi var veldig gode venner og det har vært enormt trist.

EPISODE 5: I denne episoden av «Jan Thomas pusser opp» blir vi vitne til at Ari Behn, like før sin bortgang, overrasket Jan Thomas med en helt spesiell gave. Vis mer

- Jeg føler at Ari er med

Hun sier at å komme tilbake til Fredriksten festning har vært et av lyspunktene for å komme seg gjennom sorgen.

- Jeg fikk gåsehud da jeg gikk på scenen her i dag. Ari var jo medprogramleder med meg for noen år siden. Før jul snakket vi sammen og mimret om «Allsang på Grensen» og da vi sang «Moves like Jagger» sammen.

Moholt forteller at Ari Behn hadde en sterk tilknytning til Fredriksten festning, og tilbrakte mye tid der som ung gutt.

- Det føles veldig fint. Jeg føler at Ari er med.

- Hvilken sang minner deg mest om han?

- «Moves like Jagger», helt klart, sier Moholt og smiler.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Hun sier at hun omsider har kommet seg gjennom sorgen, og mener at det er viktigere enn noen gang at «Allsang på Grensen» er tilbake etter en skummel og usikker tid.

- Etter en slik tid synes jeg det er ekstra fint at vi har fått til dette. Vi synger sammen og feirer livet, kjærligheten, sangen og musikken. Det er det viktigste av alt nå, sier hun.

LES OGSÅ: Katrine Moholt led av samme lidelse som hertuginne Kate

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer