Luke Evans:

- Jeg flyttet fordi jeg er homofil

Skuespilleren går hardt ut etter spekulasjonene om at han skjulte legningen sin for karrieren.

PRIVAT: Luke Evans er ikke kjent for å utbrodere privatlivet - noe som ble tolket feil. Foto: Polly Thomas/Bafta/NTB
PRIVAT: Luke Evans er ikke kjent for å utbrodere privatlivet - noe som ble tolket feil. Foto: Polly Thomas/Bafta/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Luke Evans (41) har gjort det stort på lerretet i «Skjønnheten og Udyret» og «Hobbiten», og har de seinere årene figurert i Netflix-serien «Psykiateren».

Den britiske skuespilleren har en lang merittliste å se tilbake på, og kan runde av 2020 med å bli kåret til årets mann av det britiske magasinet «Attitude» - som skriver om homofil livsstil.

- Ble mobbet veldig mye

Selv om Evans har lang fartstid i Hollywood, har han klart å skjerme godt om privatlivet sitt. Nå forteller han imidlertid om hvordan oppveksten i Wales var, og hva han mener om anklagene om at han skjulte legningen sin til fordel for karrieren.

STJERNE: Luke Evans på Golden Globe-utdelingen i 2019 sammen med «Psykiateren»-kollega Dakota Fanning. Foto: Ari Perilstein/ Getty Images for Lavazza/ AFP/ NTB
STJERNE: Luke Evans på Golden Globe-utdelingen i 2019 sammen med «Psykiateren»-kollega Dakota Fanning. Foto: Ari Perilstein/ Getty Images for Lavazza/ AFP/ NTB Vis mer

Evans vokste nemlig opp i Jehovas vitner, et kristent trossamfunn som ofte har vært kritisert for sine strenge rammer å leve etter.

- Det var ikke fantastisk, det må jeg si. Jeg mener - jeg var en glad gutt. Jeg er et ganske positivt menneske og jeg gjør det beste ut av ting. Men jeg hadde ikke noe godt skoleliv. Jeg ble mobbet veldig mye. Jeg var enebarn. Det var mange mobbere på skolen min, og jeg var et lett bytte, sier han til magasinet.

Vanskelig for foreldrene

41-åringen beskriver familien sin som en veldig glad, kjærlig, rolig og ikke-aggressiv familie. Evans forteller imidlertid at det å vokse opp i Jehovas vitner gjorde at han tidlig skjønte at han ikke var som alle andre.

Å stå frem som homofil for foreldrene gikk ikke helt smertefritt for seg.

- Som med mange foreldre var det vanskelig for dem å forstå. Og jeg tror religion også er en vanskelig greie, som la til press. Men det tok tid, og det krevde respekt, tålmodighet og forståelse, aksept av hverandre, noe som ikke kom over natten, forklarer han.

Briten skjønte tidlig at han falt for samme kjønn, og som 16-åring valgte han å flytte hjemmefra for å utforske livet som en «lykkelig, homofil tenåring».

Da startet også karrieren som skuespiller, først på teaterscenen. Selv om han aldri har lagt lokk på legningen sin, begynte spekulasjonene om at han gjorde nettopp det for å lykkes i Hollywood.

HOLLYWOOD-HUNK: Kjekkasen fra Wales har nok smeltet mange gutte- og jentehjerter opp gjennom karrieren. Foto: David Fischer/REX/NTB
HOLLYWOOD-HUNK: Kjekkasen fra Wales har nok smeltet mange gutte- og jentehjerter opp gjennom karrieren. Foto: David Fischer/REX/NTB Vis mer

- Grusomt

For Evans handlet det imidlertid om å holde privatlivet for seg selv, forklarer han. For ham var det derfor en merkelig opplevelse å lese i artikler at han skjulte legningen sin.

- Jeg ville bare komme meg på nett, og å plukke opp telefonen og si: «Er du klar over at jeg flyttet hjemmefra som 16-åringen fordi jeg er homofil?» Jeg gikk inn i denne verdenen som et barn, fordi jeg måtte. Jeg er stolt og lykkelig, og jeg har levd et veldig stort liv som jeg er superfornøyd med. Jeg har aldri skammet meg. Plutselig ble jeg behandlet på denne måten, og det var et skummelt øyeblikk fordi jeg synes det var grusomt. Det var ikke sant. Ingenting av det var sant, sier han.

41-åringen håper han bidrar til å bryte barrierer for andre i det homofile miljøet, og at han kan bli sett på som en representant. Samtidig er han klar på at han ikke kan representere alle, og ønsker bare å få gjøre det på sin måte.

Ønsker seg barn

Evans gikk i februar i år offentlig ut med at han var i et forhold med kustneren Rafa Olarra.

I oktober sluttet imidlertid de to å følge hverandre på Instagram, og bildene de hadde lastet opp av hverandre forsvant fra sosiale medier.

SVARER: Det har gått mange rykter om at Karl Førli er homofil etter hans deltakelse i «Paradise hotel». Nå svarer han. Vis mer

41-åringen er altså tilsynelatende singel igjen, men akkurat sivilstatusen holder han som kjent tett til brystet. I et intervju med The Guardian i 2016 lettet han imidlertid litt på sløret hva gjelder drømmer for fremtiden på hjemmebane.

- Jeg har ikke barn. Men jeg håper at jeg får det på et tidspunkt.

LES OGSÅ: - Jeg opplevde mye frykt og usikkerhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer