- Jeg finner mye styrke i troen

Skistjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen har et sterkt forhold til kirken som holdt begravelsen for hennes bror.

MISTET BROREN: Det er ett år siden skistjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk den vonde beskjeden om at broren hennes hadde gått bort. Foto: NRK
MISTET BROREN: Det er ett år siden skistjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk den vonde beskjeden om at broren hennes hadde gått bort. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er nøyaktig ett år siden skistjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) fikk den tøffe og brutale beskjeden: Din bror er død.

Det skjedde bare noen timer før OL i Sotsij skulle åpnes. Sten Anders var lillebroren hennes. Han ble bare 25 år gammel.Den sympatiske langrennsjenta var lammet av sjokk. Men hun valgte likevel å gjennomføre mesterskapet, og bare fire dager senere var hun en hårsbredd fra å ta medalje på sprinten – med brukket stav.En måned etter det tragiske dødsfallet delte Astrid åpent sine følelser og tanker i et sterkt og personlig innlegg på bloggen sin:– Jeg har gått igjennom en tøff periode. På mange måter er jeg fortsatt midt i den tøffe perioden. Det har vært svarte dager, skriver Astrid, og fortsetter:– Når sorg og motgang blir altoppslukende er det vanskelig å se at livet skal bli så mye bedre, selv om jeg nok besitter en iboende positivitet med troen på at det alltid vil gå litt bedre om jeg holder ut. Den livskraften har jeg arvet fra mamma og pappa.Fredag fikk hun en skikkelig opptur da hun vant verdenscuprennet i Russland. Og plutselig er hun hyperaktuell for VM-deltagelse. Torsdag er Astrid hovedgjest i NRK-serien«Verdens beste skijenter».Der snakker hun blant annet om hvor tøft det har vært å miste lillebroren:– Når det skjer ting man ikke finner så mye mening i, kan det godt være en mening. Jeg finner mye styrke i troen, sier Astrid, som forteller at hun oppdaget den kristne tro da hun var konfirmant og har hatt den med seg siden.Hun har et meget spesielt forhold til Ris kirke i Oslo, der broren ble begravet:– Organisten spilte Coldplay før begravelsen hans, og det er jo mitt favorittband. Det er et veldig sterkt minne, sier hun i programmet.Mens skiyndlingen kjemper med tårene beskriver hun sitt nære forhold til broren: Veldig tette.– Han var knoll – jeg var tott. Det var halvannet år mellom oss, så vi var veldig tette og gjorde mye av det samme, forteller Astrid i programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.