PLATEAKTUELL: Ingrid Olava er nå aktuell med sitt tredje album som har fått navnet «Summer House». Foto: FAME FLYNET
PLATEAKTUELL: Ingrid Olava er nå aktuell med sitt tredje album som har fått navnet «Summer House». Foto: FAME FLYNETVis mer

- Jeg fikk veldig sterk panikkangst

Ingrid Olava avslører sannheten om kollapsen som hindret henne i å synge for kronprinsparet på bryllupsdagen i 2011.

SEOGHØR.NO: Da kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit feiret ti års bryllupsdag 25. august 2011 skulle Ingrid Olava (32) ha opptrådt i Oslo Domkirke.

Men bare minutter før hun skulle synge trakk hun seg.

- Ingrid hadde vært med på prøvene og alt var klart for at hun skulle opptre. Vi hadde gledet oss til det som ville vært et flott innslag, men hun kom aldri fram til mikrofonen, sa domprost Olav Dag Hauge den gang.

I et intervju med VG forteller Olava hva som egentlig skjedde.

Sangfuglen hadde vært gjennom en tøff tid personlig dagene i forkant, og det toppet seg med terrorangrepet på Utøya den 22. juli. Her hadde hun nemlig holdt konserter selv tre år på rad, i tillegg til at flere venner ble hardt skadet av ugjerningene, skriver avisa.

- Jeg fikk rett og slett veldig sterk panikkangst inne i domkirken, hvelvingene kom mot meg og jeg fikk ikke puste. Så gikk jeg ut bak kirken, men forsto fort at jeg ikke kunne gjennomføre det. Det ville bli verre for seremonien deres om jeg gikk inn der og bare ristet enn at jeg bare går nå. Der sa det stopp.

- Det husker jeg som en følelse av først å ha sviktet, men på et eller annet nivå var jeg lettet over at kroppen min hadde sagt at nå er det nok, nå må du ikke utsette deg for flere slike press-situasjoner på en stund, forteller hun til VG.LES OGSÅ: Her er Ingrid Olavas kjæreste