RØRT: Morgan Andersen fikk tårer i øynene da flere supportere ga sin støtte på morgenkvisten. Foto: SCANPIX
RØRT: Morgan Andersen fikk tårer i øynene da flere supportere ga sin støtte på morgenkvisten. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg fikk tårer i øynene

Morgan Andersen innrømmer at han begynte å gråte under rettsakens første dag.

SEHER.NO: Første dag i rettsaken mot Morgan Andersen er over.

Den tidligere Lyn-direktøren er tiltalt for dokumentfalsk i forbindelse med John Obi Mikels overgang til Chelsea i 2006.

LES OGSÅ: Dette er saken

For hovedpersonen selv var det en dag som forventet - med morgenens mottakelse som det store høydepunktet.

Allerede litt over klokka åtte mandag morgen var nemlig i overkant av ti supportere på plass: Med et banner med påskriften "Vi støtter deg, Morgan".

- Varmer veldig
- Det var ubeskrivelig. Her møter jeg tiltalt i en sak som vekker internasjonal interesse, men mottakelsen jeg fikk fjernet all spenning fra kroppen min, forteller en åpenhjertig Andersen til Seher.no.

Aldri hadde den sykemeldte FFK-direktøren trodd at supporterne skulle komme og vise støtte på en slik måte.

- Jeg fikk tårer i øynene, jeg må vel bare innrømme at jeg begynte å gråte litt. At folk viser omtanke på en sånn måte varmer veldig, ingenting annet gledet mer denne dagen, sier han.

- Shittu har trikset
Rettsakens første dag startet med aktor Svein Holdens innledning. Deretter fikk Andersens forsvarer Cato Schøitz komme til orde. Schøitz er fast bestemt på at det er John Shittu - og ikke Morgan Andersen - som burde sittet i Oslo Tingrett disse dagene.

- Det er et kaos av detaljer, med et hav av kontrakter inne i bildet. Nøyaktig hvordan ting henger sammen, vet hverken aktor eller jeg, sa han under sakens gang.

Schøitz brukte tid på å så tvil rundt påtalemyndighetens fremstilling av saken. Forsvareren mener at Andersen ikke har forfalsket noen kontrakter, men at det er mer sannsynlig at én kontrakt er en blanding mellom to originale kontrakter - mens John Obi Mikels agent, John Shittu, har forfalsket en annen.

- Vi tror at Shittu har trikset med dokumenter, sa han.

- Betenkelig
Også etter at rettsakens første dag var overstått, var det dette Schøitz brukte mesteparten av sin energi på.

- Jeg synes det mildt sagt er litt betenkelig at han som har anmeldt min klient ikke engang tar seg tid til å komme hit som vitne, sier han til Seher.no.

Statsadvokat Holden på sin side fremhevet en rekke forhold i saken, som han mener er med på å bevise at Andersen gjort straffbare forhold. Blant annet mener han at Lyn-ansatte Svein Hoff sendte den falske kontrakten til Norges Fotballforbund (NFF) på ordre fra Andersen.

- Som forventet
I rettsalen satt også Morgan Andersens bestevenn, og tidligere talsmann for FFKs supporterklubb, Plankehaugen, Ulf Berg. Overfor Seher.no mener Berg at han så en lettet Morgan Andersen forlate tiltalebenken etter dag én.

- Jeg tror han er lettet over å endelig være i gang. Han var i form, og så blid og fornøyd ut hele veien, sier fotballentusiasten.

Hovedpersonen selv fikk seg ingen overraskelser underveis mandag.

- Nei, dagen var som forventet, egentlig. Ingenting uventet dukket opp, den ble akkurat slik jeg trodde den kom til å bli, sier han.

Tirsdag fortsetter saken i Oslo Tingrett. Da vil også det første vitnet bli innkalt.

Rettsaken går over ti dager.

LES OGSÅ: Kjetil Rekdal fikk sparken