Gwyneth Paltrow:

- Jeg fikk sparken

Nå avslører Hollywood-stjernen hvorfor.

ARBEIDSJERN: Gwyneth Paltrow har tjent seg styrtrik på sitt skuespillertalent, og har senere også gjort det svært godt med egne prosjekter. Foto: NTB Scanpix
ARBEIDSJERN: Gwyneth Paltrow har tjent seg styrtrik på sitt skuespillertalent, og har senere også gjort det svært godt med egne prosjekter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Gwyneth Paltrow (47) har en imponerende skuespillerkarriere bak seg, og har høstet strålende kritikk for sine prestasjoner i filmer som «Seven», «The Talented Mr. Ripley» og «Proof».

For sin rolle i «Shakespeare in Love» vant hun både en Oscar, to Golden Globe og en SAG Award.

I tillegg til å synge og være ansiktet utad for klesmerket Coach, har hun også skrevet flere kokebøker. I 2008 startet hun livsstilselskapet Goop, som hun forøvrig har fått mye kritikk for - men likefullt tjent svært gode penger på.

Det har med andre ord aldri vært noe i veien med Paltrows arbeidsmoral. I voksen alder vel og merke.

FØRSTE GLIMT: Her er første glimt av Gwyneth Paltrows omstridte Netflix-serie «The Goop Lab». Video: Netflix Vis mer

- Jeg var knust

Allerede 12 år gammel fikk Hollywood-stjernen sin første jobb, på en leketøysbutikk på Madison Avenue i New York. Men til tross for Paltrows iver rundt å tjene egne penger, så var slett ikke arbeidsgiveren hennes like imponert over moralen hennes.

Det avslører 47-åringen selv i et nytt intervju med Town & Country.

- Jeg fikk sparken fordi jeg dro på ferie uten å fortelle det til sjefen min. Jeg dukket bare ikke opp på jobb, forteller hun til nettstedet.

Det var under den amerikanske ferieuken «Spring Break», som ofte forbindes med studenter som drar til Florida og Mexico for å feste, at Gwyneth tok seg fri - til arbeidsgiverens store overraskelse.

- Jeg trodde verden stoppet opp da man dro på Spring Break, minnes Paltrow, som ble sjokkert da hun endte opp med å miste jobben.

- Jeg var knust, men det var en viktig lekse, ler hun, ifølge nettstedet.

«EMMY AWARDS»: Gwyneth Paltrow får høre det på Twitter etter at hun gikk over scenen under «Emmy»-utdelingen. Video: Fox. Vis mer

For ett år siden avslørte Gwyneths mor, skuespilleren Blythe Danner (76), at datteren ikke var så lett å håndtere i ungdomstiden. Det kan kanskje forklare den uansvarlige oppførselen ungjenta viste overfor sin første jobb også.

- Hun var uskikkelig. Mine regler var gammeldagse og fungerte ikke alltid, fortalte Danner til Us Weekly den gang.

Gwyneths foreldre var allerede store navn i underholdningsbransjen før hun selv ble kjent. Blythe Danner, kjent fra «Meet the Parents» og «Will & Grace», har vunnet en rekke priser for sine prestasjoner på lerretet. Faren hennes, Bruce Paltrow, var en kjent regissør og produsent i Hollywood.

- Hun er ekstraordinær

I intervjuet med Us Weekly takket Blythe sin avdøde ektemann for at hun i det hele tatt klarte å takle de tøffe årene med datteren.

- Faren hennes var en fantastisk stabilisator. Han var det ekte hjertet i familien. Takk Gud for at han var der, skrøt hun.

I dag har 76-åringen derimot bare godord å komme med når det gjelder datteren.

- Jeg kan ikke fatte at hun er barnet mitt! Hun må ha blitt byttet om med et annet etter fødselen. Hun er bare helt ekstraordinær, og det er kanskje ikke så rart heller for i oppveksten var hun alltid fryktløs, og den første til å prøve ut nye og annerledes ting, delte hun med nettstedet i fjor.

Selv har Oscar-vinneren datteren Apple (15) og sønnen Moses (14) fra det ti år lange ekteskapet med «Coldplay»-vokalisten Chris Martin.

Gjennom hele barnas oppvekst har hun passet på å holde ungene unna rampelyset, men en gang i blant har hun delt bilder av dem på sosiale medier.

Denne uken har hun overraskende nok postet to bilder av dem. Et av seg selv sammen med barna, og en bildekarusell av sønnen da han fylte 14 for bare et par dager siden.

Siden høsten 2018 har Paltrow vært gift med «Glee»-produsenten Brad Falchuk (48).

LES OGSÅ: Tyra Banks: - Jeg har lagt på meg 13 kilo på ett år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer