- Jeg fikk skikkelig vondt av henne, og begynte nesten å gråte

«Skal vi danse»-kollegene sender varme tanker til Sophie Elise Isachsen.

HATT DET TØFT: Sophie Elise Isachsen valgte lørdag å trekke seg fra «Skal vi danse». Nå får hun støtte og gode ord fra flere hold. Foto: TV 2
HATT DET TØFT: Sophie Elise Isachsen valgte lørdag å trekke seg fra «Skal vi danse». Nå får hun støtte og gode ord fra flere hold. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN (Se og Hør): Tidligere i kveld kom sjokknyheten om at Sophie Elise Isachsen (23) har trukket seg fra «Skal vi danse».

Bloggeren og forfatteren, som har imponert stort i årets sesong, begrunnet avgjørelsen med at hun er psykisk utkjørt, i tillegg til at hun har pådratt seg en infeksjon i bekkenet.

Isachsen informerte TV 2 om valget lørdag formiddag, og er ikke til stede i forbindelse med kveldens sending. Det er imidlertid hennes dansepartner Benjamin Jayakoddy. Han fikk - i likhet med alle andre - vite om Isachsens avgjørelse i dag.

- Det er selvsagt veldig trist. Samtidig støtter jeg henne hundre prosent. Til syvende og sist går Sophie Elises helse foran alt, sier han til Se og Hør.

EVENTYRLIG REISE: Sophie Elise Isachsen og Benjamin Jayakoddy har imponert stort i årets sesong. Nå er imidlertid danseeventyret over for dem begge. Foto: TV 2
EVENTYRLIG REISE: Sophie Elise Isachsen og Benjamin Jayakoddy har imponert stort i årets sesong. Nå er imidlertid danseeventyret over for dem begge. Foto: TV 2 Vis mer

- Hun har slitt mye de siste ukene, og jeg tror dette ble et slags vendepunkt. Dersom man ikke klarer å nyte opplevelsen, så er det på tide å ta grep om egen situasjon og det respekterer jeg henne for å ha gjort, fortsetter Jayakoddy.

Proffdanseren forklarer at det er ergelig å måtte forlate konkurransen så nærme en finale. Samtidig er han takknemlig for å ha kommet så langt med en deltaker som han nå anser som en venn.

- Vi har sagt siden starten at vi alltid kommer til å fortsette å være venner. Vi klikket på ganske mange plan. Vi var trygge med hverandre, og jeg håper at Sophie sitter igjen med et inntrykk av at jeg lyttet til det hun hadde å si, og at jeg respekterer henne som person.

- Kunne gått til topps

I sosiale medier renner det inn med varme ord. Flere mener at Isachsen kunne ha nådd helt til topps i konkurransen, noe dommer Tore Petterson kan si seg enig i.

- FORTJENTE Å VINNE: Tore Petterson (t.h.) mener Sophie Elise Isachsen hadde en enorm utvikling fra start til slutt. Nå ønsker han henne god bedring. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- FORTJENTE Å VINNE: Tore Petterson (t.h.) mener Sophie Elise Isachsen hadde en enorm utvikling fra start til slutt. Nå ønsker han henne god bedring. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg skal være forsiktig med å uttale meg om det. Hvem som helst av de fire parene som nå er igjen kan gå helt til topps. Men det er klart, hvis det skal stå på utvikling fra første program til forrige program, så er det ingen tvil om at det er hennes reise som har hatt den største utviklingen. Så hvis man har det som begrunnelse for å fortjene å vinne, så fortjente hun å vinne.

Petterson berømmer samtidig Isachsen for valget hun har tatt.

- Det at hun tar en slik avgjørelse, i stedet for å gå på veggen og slite seg selv helt ut, tenker jeg er kjempebra. Man må passe på seg selv, og det er bare du som kan kjenne på hvordan du har det. Så applaus til henne, sier Petterson til Se og Hør.

- Skikkelig lei meg

«Skal vi danse»-kollega Martine Lunde (22) mottok sjokknyheten tidligere i dag. Overfor Se og Hør forklarer 22-åringen at hun og Isachsen har fått en godt forhold gjennom denne høsten.

ØNSKER GOD BEDRING: Martine Lunde (t.v.) forklarer at hun og Sophie Elise Isachsen har fått et nært forhold gjennom konkurransen. Nå ønsker hun kollegaen god bedring. Foto: TV 2
ØNSKER GOD BEDRING: Martine Lunde (t.v.) forklarer at hun og Sophie Elise Isachsen har fått et nært forhold gjennom konkurransen. Nå ønsker hun kollegaen god bedring. Foto: TV 2 Vis mer

- Da vi fikk vite det, ble jeg skikkelig, skikkelig lei meg. Jeg synes det er så fint å se hvor mye dansen har betydd for Sophie, og hvor mye hun blomstret på dansegulvet. Jeg fikk skikkelig vondt av henne, og begynte nesten å gråte. Jeg vet hun hadde hatt veldig bra sjanser i konkurransen, men samtidig må hun sette helsa si først.

Lunde understreker at hun har full forståelse for valget, og erkjenner samtidig at det å medvirke i programmet tidvis kan være særdeles tøft både fysisk og psykisk.

- Det er et hardt kjør hele uken, med treninger og på lørdagene er man usikker, stresset, man må være beinhard for å være med på dette, for det er tøft.

- Kroppen sa stopp

Tidligere i kveld forklarte Isachsen at beslutningen ikke var enkel, og at hun har brukt god tid på å komme fram til at dette var for det beste.

- Jeg har tenkt nøye gjennom dette, det var ikke en enkel avgjørelse, men heller ikke en spontan avgjørelse. Det har vært noe jeg har tenkt på og som jeg har pratet med TV 2s psykolog om. Sammen med produksjonen ble vi enige om hva som er best for meg. Hele denne «Skal vi danse»-opplevelsen har vært bare positiv, det er meg det handler om. Jeg har elsket å være med, men nå har kroppen min bare sagt stopp, sier Isachsen til Se og Hør via TV 2.

Samtidig benyttet hun anledningen til å berømme dansepartneren Benjamin Jayakoddy.

- Benjamin har vært nesten hele «Skal vi danse»-opplevelsen min. Det er fint å bli sett for den man er, og virkelig bli satt pris på for den man er. Det er ikke enkelt å være trener for noen som har det vanskelig og hele tiden tviler på seg selv. Han har vært helt fantastisk. Det er også derfor jeg har vært så glad etter hver gang vi har danset, det er hans fortjeneste at jeg har følt meg såpass trygg.

Overfor Se og Hør opplyste TV 2 at ingen av deltakerne ryker ut i kveld. Det ble imidlertid danseduell, og den som trakk det korteste strået, og som går inn i neste uke med tre minuspoeng i bagasjen, er Martine Lunde.

De gjenværende deltagerne er Martine Lunde (22), Thea Næss (33), Einar Nilsson (53) og Jan Gunnar Solli (37).

LES OGSÅ: - Utelukker ikke familielivet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer