Maria Skappel Holzweiler:

- Jeg fikk så angst av forventningene

Maria Skappel Holzweiler forteller åpenhjertig om livet med en kjent mor.

KJENDISMOR: Maria Skappel Holzweiler (til høyre) har de siste årene virkelig skapt et navn for seg selv. Nå forteller hun om hvordan det var da alle visste hvem moren hennes var før hun selv ble kjent. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJENDISMOR: Maria Skappel Holzweiler (til høyre) har de siste årene virkelig skapt et navn for seg selv. Nå forteller hun om hvordan det var da alle visste hvem moren hennes var før hun selv ble kjent. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Man kan vel trygt si at Maria Skappel Holzweiler (33) virkelig har skapt et navn for seg selv de siste årene. Etter å ha vært kjent som «God kveld Norge»-programleder Dorthe Skappels (56) datter, har hun gjennom egen karriere som designer kommet mer og mer frem fra morens skygge.

I et nylig intervju med VG forteller Maria at selv om Dorthe er hennes store inspirasjon i livet, både som mor og karrieremessig, var det ikke alltid like lett å vokse opp med en kjent mor.

- I oppveksten var jeg kjempesint på mamma for at hun var kjent, og for at jeg måtte være en del av det. Selv om hun skjermet oss masse, følte jeg at alle skulle kommentere livet vårt, sier hun til avisen, og fortsetter:

- Som tenåring var det spesielt vanskelig når jeg bare ville være Maria, men var kjent som datteren til Dorthe. Så da valgte jeg å gå litt inn i rampelyset selv, for å bli kjent som meg selv.

- Dobbeltbevise at jeg er flink

33-åringen innrømmer overfor avisen at det likevel hjalp å ha et kjent etternavn, men at det ikke betydde at hennes vei opp og frem var enklere av den grunn.

View this post on Instagram

Glad midtsommmer fra mamma og meg!! 🌸💐🌷☘️

A post shared by Maria Skappel Holzweiler (@mariaskappelholzweiler) on

- Tvert imot føler jeg at jeg har måttet dobbeltbevise at jeg er flink. Da jeg skulle levere avgangskolleksjonen min på Kunsthøgskolen, holdt jeg på å hoppe av fordi jeg fikk så angst av forventningene. Jeg fikk så mye oppmerksomhet allerede før jeg viste noe, og hadde ikke helt troen på meg selv. Men både Andreas (Marias ektemann journ.anm.) og foreldrene mine oppmuntret meg hele veien, og det er jeg utrolig takknemlig for, forteller hun.

Etter å ha utdannet seg som klesdesigner, startet Maria sitt eget motemerke med ektemannen Andreas Holzweiler (37) og svigerinnen Susanne Holzweiler (39).

Suksess på hjemmefronten

33-åringen har hatt stor suksess med klesmerket de siste årene, og også på hjemmebane har hun hatt mye å juble over. For halvannet år siden ble hun mamma for tredje gang, da hun og ektemannen fikk sønnen Winter sammen.

De har også døtrene Sophia (9) og Lieben (7) sammen.

Maria har tidligere fortalt i et intervju med Foreldre & Barn at jobbing kombinert med foreldreansvar for barna kan være svært hektisk.

- Du vet, vi jobbet altfor mye og begynte å hisse oss opp over bagateller som hvem som hadde glemt å slå på vaskemaskinen. Da forsto vi at vi måtte sette oss ned og ta et valg, sa Maria til bladet.

Valget resulterte i en au pair for paret, og skal trolig ha vært en god beslutning for familien.

- I perioder jobber Andreas eller jeg mer enn vanlig, og da er det fint at det fortsatt er to voksne hjemme som får livet til å gå rundt - og jentene elsker henne. Men det er ikke sånn at Winna (au pairen) gjør alt vi ikke vil gjøre, vi gjør ting sammen. Det er bare mer effektivt med henne i hus, fortalte Maria den gang til magasinet.

33-åringen har forklart tydelig at au pairen ikke har ført til at barna slipper å hjelpe til hjemme.

Dorthe Skappel intervjues om det å være på fest. Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg er jo så dårlig på dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer