- Jeg fikk kledd ham for hans siste reise

Karl Erik Bøhns søster Vigdis er glad hun fikk alenetid med broren før han sovnet inn.

GOD STØTTE: Håndballtreneren beskrev familien og vennene som gode støttespillere i sykdommen. Søsteren Vigdis stilte opp som beinmargsdonor i høst. Foto: Henning Jensen/Se og Hør
GOD STØTTE: Håndballtreneren beskrev familien og vennene som gode støttespillere i sykdommen. Søsteren Vigdis stilte opp som beinmargsdonor i høst. Foto: Henning Jensen/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Søndag morgen sovnet Ungarns landslagstrener Karl Erik Bøhn inn. Han ble bare 48 år gammel.

Håndballprofilen ble rammet av akutt blodkreft for omtrent ett år siden, og ble hasteinnlagt på Rikshospitalet i Oslo. Kort tid før jul ble han erklært kreftfri. På lille julaften kom sjokkbeskjeden om at kreften hadde kommet tilbake.

- Jeg er forberedt på at dette blir min siste jul. Hvis det blir sånn, så er det mitt lodd. Jeg får ikke gjort noe med det. Hvis kroppen ikke vil, så vil den ikke. En dag skal vi gi oss alle sammen, uttalte han åpenhjertig til Se og Hør etter å ha fått beskjeden.

Seoghør.no har i dag vært i kontakt med søsteren Vigdis Bøhn Sunde (44), som stilte opp som donor for benmargstransplantasjon.

- Da han fikk beskjeden 23. desember om at kreften var tilbake var jeg klar for å stille opp som donor igjen. Men Karl Erik sa: «Det er over. Det er ikke mulig, Vigdis». Han var en slått mann, sier hun til Seoghør.no.

- Han var fredelig og rolig da han sovnet inn. Han var lykkelig over å være sammen med sine nærmeste. Jeg har ikke en bror jeg kan ringe lenger. Han har alltid vært der, sier hun til Seoghør.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer