GOD STØTTE: Håndballtreneren beskrev familien og vennene som gode støttespillere i sykdommen. Søsteren Vigdis stilte opp som beinmargsdonor i høst. Foto: Henning Jensen/Se og Hør
GOD STØTTE: Håndballtreneren beskrev familien og vennene som gode støttespillere i sykdommen. Søsteren Vigdis stilte opp som beinmargsdonor i høst. Foto: Henning Jensen/Se og HørVis mer

- Jeg fikk kledd ham for hans siste reise

Karl Erik Bøhns søster Vigdis er glad hun fikk alenetid med broren før han sovnet inn.

SEOGHØR.NO: Søndag morgen sovnet Ungarns landslagstrener Karl Erik Bøhn inn. Han ble bare 48 år gammel.

Håndballprofilen ble rammet av akutt blodkreft for omtrent ett år siden, og ble hasteinnlagt på Rikshospitalet i Oslo. Kort tid før jul ble han erklært kreftfri. På lille julaften kom sjokkbeskjeden om at kreften hadde kommet tilbake.

- Jeg er forberedt på at dette blir min siste jul. Hvis det blir sånn, så er det mitt lodd. Jeg får ikke gjort noe med det. Hvis kroppen ikke vil, så vil den ikke. En dag skal vi gi oss alle sammen, uttalte han åpenhjertig til Se og Hør etter å ha fått beskjeden.

GODT FORHOLD: Karl Erik kom nærmere søsteren Vigdis etter ett år med sykdom.  Foto: Henning Jensen/Se og Hør
GODT FORHOLD: Karl Erik kom nærmere søsteren Vigdis etter ett år med sykdom. Foto: Henning Jensen/Se og Hør Vis mer

Seoghør.no har i dag vært i kontakt med søsteren Vigdis Bøhn Sunde (44), som stilte opp som donor for benmargstransplantasjon.

- Da han fikk beskjeden 23. desember om at kreften var tilbake var jeg klar for å stille opp som donor igjen. Men Karl Erik sa: «Det er over. Det er ikke mulig, Vigdis». Han var en slått mann, sier hun til Seoghør.no.

- Han var fredelig og rolig da han sovnet inn. Han var lykkelig over å være sammen med sine nærmeste. Jeg har ikke en bror jeg kan ringe lenger. Han har alltid vært der, sier hun til Seoghør.no.

På grunn av leukemien hadde Karl Erik Bøhn dårlig immunforsvar, og det var til slutt en blodforgiftning som førte til at kroppen ikke orket mer.

- Jeg er glad for at jeg fikk være hos han i gårmorges. Jeg stelte han, barberte skjegget og fikk kledd han for sin siste reise, forteller Vigdis.

LES OGSÅ: Minnes Bøhn på Twitter