HARD BARNDOM: Det var tøffe tider da Billy Bob Thornton vokste opp på 60-tallet. I dag har han klart å tilgi faren for mishandlingen. Foto: imago/Future Image/ All Over Press
HARD BARNDOM: Det var tøffe tider da Billy Bob Thornton vokste opp på 60-tallet. I dag har han klart å tilgi faren for mishandlingen. Foto: imago/Future Image/ All Over PressVis mer

- Jeg fikk juling av pappa hver dag

Billy Bob Thornton vokste opp med en voldelig far.

SEOGHØR.NO: Skuespilleren Billy Bob Thornton (59) har spilt i en rekke store Hollywood filmer og gjør for tiden stor suksess i TV-serien «Fargo».

Men han blir heller aldri glemt for sitt høyprofilerte ekteskap til 20 år yngre Angelina Jolie (39). Nylig avslørte Thornton at tiden med ekskona var vill, men fantastisk, og at de bar hverandres blod i smykker rundt halsen.

Nå åpner han seg også opp om sin harde barndom.

Ble pisket på skolen og slått hjemme

Billy Bob vokste opp i Arkansas i USA blant sagbruksarbeidere og tøffe menn. Noe som preget hverdagen hans.

- Jeg fikk juling daglig. Men ikke fordi min far var en drittsekk. Det var helt vanlig. Alle fedre var slik, forteller han om faren, som jobbet som idrettslærer på en lokal videregående skole, til The Hollywood Reporter.

SAMBOERE: De siste 11 årene har Thornton vært sammen med Connie Angland. Etter fem havarerte ekteskap har han ikke ønske om å gifte seg igjen. Foto: Splash News/ All Over Press
SAMBOERE: De siste 11 årene har Thornton vært sammen med Connie Angland. Etter fem havarerte ekteskap har han ikke ønske om å gifte seg igjen. Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer

- Hvis du var på besøk hos noen og du gjorde noe galt, så fikk du bank av faren i huset der også. Det var galskap. Og på skolen ble vi pisket.

Oscar-vinneren var ikke noe skolelys og slet med dysleksi. Han havnet i trøbbel regelmessig, og da fikk elevene to valg: Enten 10 piskeslag med et foretrukket redskap fra læreren eller utvisning i tre dager.

- Jeg valgte alltid piskeslagene for hvis jeg ble utvist visste jeg at julingen pappa ville gi meg kom til å være mye verre, sier han i intervjuet.

Gråt ikke i farens begravelse

Jo eldre han ble, jo mer fysisk ble faren, men som 16-åring satte han endelig en stopper for det hele.

 

Etter en opphetet krangel svarte Thornton med å kaste faren gjennom en skapdør. Deretter ble det helt slutt på den fysiske avstraffelsen.

Ett år senere fikk faren kreft og døde etter bare åtte måneder.

- Jeg gråt ikke i begravelsen, men jeg gråt flere år senere da jeg tilga ham. For det har jeg gjort. Jeg var veldig glad i pappa.

Billy Bob har vært gift fem ganger og har fire barn med tre ulike kvinner.

- Jeg kunne aldri lagt en finger på mine egne barn. Jeg går motsatt vei, mest sannsynlig fordi min far var så voldelig, sier han til The Hollywood Reporter.

LES OGSÅ: - Sexscenene gjorde Angelina Jolie sjalu

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.